Kitap Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Kitap önerileri

58188998afd640df501c8c2e28fee455.jpg

Değişik kitaplar önerilmeye başlanmış ben de öneriyim. Kitabın ismini aldığı cümle Marx'a ait bir cümle: Katı olan herşey buharlaşıyor.. Modernizm üzerine çok iyi bir kitap. Gothe'nin Faust'undan, Marx ve Engels'in Komünist Manifestosuna, Baudelaire'nin Paris üzerine yazdıklarından Dostoyevskinin Yeraltı Notlarına kadar eserlerin üzerinden modernizmi tartışıyor. Kitabın bence en ilgi çekici kısmı Petesburg ile ilgili kısımdı. Orada ele aldığı öykü ya da kitapları ( Puşkin'den Gogol'a, Dostoyevski'ye )yazar kendine has kronolojik bir sıra içerisinde ele alıyor. Edebi eserler üzerinden Petesburg kısmında inanılmaz bir modernlik perspektifi sunuyor. Bir de Gogol, Dostoyevski, Puşkin gibi Rus edebiyatına aşina iseniz kitabın bu kısmı daha da değerleniyor... Bazı bölümlerde şehirler üzerinden ve bunlarla ilgili yazılanlardan cımbızla çektiği pasajlardan özellikle Paris, Petesburg, Newyork gibi şehirler üzerinden bir modernleşme perspektifi sunması kolay kolay altından kalkılacak birşey değil. Fakat Berman bu kitabında bunu başarmış..

Pyotr Kropotkin'i herkes gibi bende az çok bilirim, bir kaç kısa yazısını okudum da, ben sadece kitabın tarzını merak etmiştim. Hikayemsi bir tarzı olsaydı beni çekerdi ama salt ideolojik bir yönü varsa kısa-önemli derlemelerini okumayı yeğlerim. Neyse Teşekkürler bilgi için.

Ağır anlaşılmaz teorik bir dili yok kitabın fazla. Kendine özgül iyi bir dille, bazen ironik, bazen alaycı bazen kavgacı bir üslup var kitapta. Marx gibi falan okurken anlamak için insanın karnına ağrılar girmiyor bu kitapta. Roman gibi de okunabilir..

Aynen öyle, Marx'ın Das Kapital'ini okumak gibi değil bu, elinizde bir ekonomi sözcüğüyle sürekli 2 kitap arasında gidip gelmeniz gerekmiyor en azından :D

Bu arada avatarımdaki arkadaşı (Pierre Joseph Proudhon) da öneririm sizlere, çok değerli bir isimdir benim için...

Roman:

Şeytan Yıldızı- Jo Nesbo

Psikopat-Tami Hoag

Paranoya-Tami Hoag

Cemile-Sultan Murad -Aytmatov

Polisiye tarza bir ara baya bi merak sarmıştım.Koca koca kitapları kısa zamanda okumuştum.Tabi etkisi de kısa süreli oldu ama neyse :)

Diğer:

Ankara'da gölge oyunları-Bülent Orakoğlu

İhanet Çemberi-Bülent Orakoğlu

İçimizdeki Gladio ile yüzleşmek-Abdülkadir Selvi

Erdoğan Operasyonu - Mahir Kaynak, Ömer Lütfi Mete

Kıt'a Dur-Şamil Tayyar

Operasyon Ergenekon- Şamil Tayyar

İki darbe arasında - İskender Pala

“Kedilerin Zamanı, Peter Quinn’in dahi olduğu bir zamana denk düşüyor. Milyonlarca kez dile getirildi fakat ben bir kez daha söylemek istiyorum: ‘Kitabı elimden düşüremedim.’ Kitabın dünyasında, asla unutamayacağınız canlılıktaki karakterlerin donattığı bir uçan halıyla, bin dokuz yüz otuzlu yılların sonunda, New York’la Berlin arasında gidip geliyorsunuz. Bu kitap, yüksek derecede gerilim taşıyan, iyilerin en iyisinin, kötülerin en canisinin resmedildiği bir romandır. Sırtınızı koltuğa yaslayın. Daha bir iki sayfayı bitiremeden, kendinizi uçan halının üzerinde bulacaksınız.” Frank McCourt

“En başta, Peter Quinn’in, bu iyi kotarılmış dedektif romanında, Raymond Chandler’a hürmet ettiğini düşünebilirsiniz ama Kedilerin Zamanı, herkes gibi sizi de yanıltacaktır. Philip Marlowe’nun taptaze ve ukalaca yazılmış derinliklerinde, Irk Ayrıştırmacılığı Hareketi’nin, sadece Nazi Almanyası’nda değil, aynı zamanda, Amerika’daki Nazi kültüründe de kaynayan bir kazan olduğu, sır olmaktan çıkacak.” William Kennedy

Açlık Oyunları - Suzanne Collıns

Mükemmel bir kitap olmuş.

Stephen King'in hakkında; "Elimden bir türlü bırakamadım… bağımlısı oldum"

Stephen Meyer'in ise; "Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Hikayesi beni birçok gece uykusuz bıraktı; Çünkü bitirdiğimde bile, yatakta bu kitabı düşünmeye devam ettim. 'Açlık oyunları' kesinlikle büyüleyici" diye yorum yapmış bu üstadlar. Gerçekten bu kadar abartılacak kadar güzel bir kitap

Kurgusu gayet başarılı, tek nefeste okunası, leziz kitap. Henüz bir haber olmamakla birlikte serinin üçüncü kitabı merakla bekleniyor aslında. Filmi çekilirse büyük bir sükse yapabilir sinema dünyasında.

Diğer yanda, olay örgüsü cidden başarılı, bir bakıma "Big brother's watching us+mtv reality shows" tadında. Cidden güzel bir distopya kurmuş yazar. Her sayfasını merakla ve korkarak okudum, aman şimdi birşey olacak diyerek..

Son olarak şunu diyorum, akıcı, kanlı canlı enfes bir roman, size şiddetli tavsiyemdir; Okuyunuz! Şiddet ve acımasızlığın doruğa ulaştığı yerde, duygusallığın ve saflığın da gizlendiği yerden çıktığını göreceksiniz.

Not: Ben kitabın ilk serisini okudum. Dün itibari ile 2'nci serisine başladım. Her şey mükemmel.

EK: "Montaigne Denemeleri" ni de yeni okudum. Tüm dünyanın bildiği, klasik kitaplardan biri. Ama ben yeni okudum :) Geç olsun, güç olmasın.:) Gerçekten okunmaya değer. Her yıl en iyi 10 kitap aralıklarından düşmüyordu. Hep merak ederdim; Ama okumazdım. Düşürmemekte haklılarmış. Okunası kitaplardan diğeridir.

Özellikle; "Mutluluk", "Yalnızlık", "Dostluk" denemeleri şahane.

"Dostluk" denemesinden bir enstantene;

"Biz bir bütünün yarı parçalarıydık; Bana öyle geliyor ki, onun payını çaldım.."

112946.jpg

Biraz ağır bir kitap olsa da günümüzün Dünya'sını gözler önüne seren, Dünya ekonomisinin ne halde olduğunu ve küreselleşme denen yeni çağın kimin ellerinde nasıl kullanıldığını gösteren eski Dünya Bankası yöneticilerinden Joseph Stiglitz'in Küreselleşme: Büyük Hayal Kırıklığı kitabı okunabilir.

Aradan epey zaman geçti, bu zaman zarfında Harlan Coben'in bir iki kitabını okudum. Farklı türde bir çok kitap da okudum. Şu anda bir arkadaşım tarafından hediye edilen Teorema'yı okuyorum, yeni başladım sayılır ama süper bir kitap olduğunu söyleyebilirim şimdiden.

Jeanne Korowa tek bir hata yaptı. Katili ormanda arıyordu.

Oysa orman katilin içindeydi. İnsanın içindeki vahşi çocuk gibi.

Genç ve yalnız bir kadın olan Yargıç Jeanne Korowa, tesadüfen şahit olduğu bir psikiyatri seansı sayesinde Paris'te işlenen tüyler ürpertici seri cinayetlerin failini keşfetmiştir. Ama elinde hiçbir kanıt yoktur ve katilin peşine tek başına düşmek zorundadır.

Böylece Guatemala, Nikaragua ve Arjantin'de soluk soluğa ve kanlı bir takip başlar.

96400.jpg

Devletin en yüksek devrinden bozulma dönemlerine, başarılı devlet adamlarından rüşvetçi devlet adamlarına kadar bir çok şey var kitapta. Kuruluş ve yükseliş dönemi, savaşlar, toplum, ekonomi, devlet, nüfus, ticaret gibi konular var. Bir de Osmanlı Devleti'nin çöküşüne giden yolda derin ipuçları. İlgisini çekenler için sağlam bir kaynak, sonuçta Halil İnalcık kitabı.

Sırasıyla..

Silmarillion

Hobbit

Lord of the Rings Trilogy

En son Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sını okudum. Okumayan kalmasın.

Adam Fawer - Empati

Çok keyif alarak okuduğum bir kitap.

timas9789752639829_tn.jpg

Yeni okudum bu kitabı,okumanızı tavsiye ediyorum.Olayları ortada ,tarafsız bir biçimde anlatıyor.Kitabı okduğunuzda ,feth'in kolay gerçekleşmediğini anlıcaksınız,hatta kıl payıyla bu savaşı kazandık diyebilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt