Kitap Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Kitap önerileri

"Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?"

43 yaşında hayata veda eden jeff winston, hayata gözlerini açtığında takvimler 1963 yılını göstermektedir ve 18 yaşındadır...

Şiddetle tavsiye ederim , gerçekten çok sürükleyici , şaşırtıcı ve sıradışı bir kitap.

9789752894846uc4.jpg

Bin Muhteşem Güneş

okuyanlarınız vardır zaten. dünyaca ünlü bir kitap. uçurtma avcısının devamı. okumayanlar varsa kesinlikle tavsiye ederim

Konusu:

roman iki kadının perspektifinden yakın afganistan tarihini anlatır. afganistan'da kadın olmak da denebilir ama daha çok afgan olmak ya da sadece yaşam mücadelesi anlatılmaktadır.

kısacası mutlu olmanın kanunen yasaklandığı bir yerde geçiyor roman.

yazarımız ilk bölümde meryem'in hikayesini ve daha çok baskıcı afgan toplum yapısı altında ezilen insanları anlatıyor. ikinci bölümde diğer kadın leyla var. modern bir ailede yetişmiş ve ileriki yıllarda olacakları (bizim zaten bildiğimiz ama onun henüz bilmediği) hazmedemeyecek birisi leyla. üçüncü bölümden itibaren spoiler zaten. makus afgan tarihine sövmekten biraz zor okunsa da the kite runner kadar duygularımızı yerden yere vurmaz daha bir akar gider hatta.

alıntı: itüsözlük

Nihal ATSIZ " Ruh adam" kitabini öneririm herkeze , hayatimda okudugum en sürükleyici en heyecanli en duygusal kitap :) Atsizin irkci oldugundan korkmayin kitaplarinin hepsi mükemmeldir , anlayana tabi (:

Ruh Adam, Türk edebiyatında pek alışılmamış çeşitte bir romandır. Müellifin tarihi romanlarını okumuş olanlar, tarihi bir roman gibi başlayan bu eserin öyle olmadığını görecek, sayfalar ilerledikçe kendilerini aşırı bir sembolizmin içinde bulacaklardır. 'Ruh Adam', kendi nefsi ile mücadele eden bir insanın macerasıdır. Edebi-ruhi tahlilini yapanlar, eserin hakikaten bir roman mı, yoksa yaşanmış bir hayat mı olduğunu kestirmekte hayli tereddüde düşeceklerdir.

Jean Christophe Grange'ın bütün kitaplarını okuyabilirsiniz çok severim bu adamın kitaplarını..

İknanın Psikolojisi, insanları kandırma sanatı. :D

023_iknanin_psikolojisi_cialdini.jpg

İçerisinde ,

Din,siyaset,hayat hikayesi,önemli olaylar,tanınmış bir kişi vs

bunların topluca olduğu bir kitap önerin.

Rönesans İtalya'sı ve Avrupa'sına merak duyarsanız (ki siyaset-din-sanat her şey mevcut) Niccolo Machiavelli'nin "Hükümdar" (ya da Prens, 2 isimle de basıldı) adlı eserini şiddetle öneririm :)

the-prince.jpg

kitap degil ama yazar öneriyorum renkdaslar,

seyid ahmed arvasi

necip fazil kisakürek

galip erdem

erol güngör

hakki öznur

Ahmet Ümit - İstanbul Hatırası.

Polisiye sevenler mutlaka okumalı.Polisiye okumamış yada sevmeyen arkadaşlar lafım size. Şu kitabı bir okuyun, artık polisiye manyağı olacaksınız.

Ayrıca yine Ahmet Ümit - Patasana. Tarih ve polisiyenin muhteşem sentezi.

Oscar Wilde - Greatest hits

Monte Kristo Kontu gerçekten okunası bir kitaptır, benim listemin başındadır hala okumamış arkadaş varsa tavsiye ederim :o

Hepsini daha dün aldım ama hepsini öneriyorum , çunku boş kitap almam :)

ejderha dövmeli kız serisini okuyacağım, ama 3 kitabın ilkini bulamadım, ateşle oynayan kızı buldum

önce onu okusam sorun olur mu, yoksa kitaplar birbiri ile bağlantılı mı?

Okumadim henuz fakat aldim en gec bir haftaya biter ama simdiden oneriyorum . SUC - Ferdinand von Schirach - NTV Yayinlari . Kitap hakkinda bir kac gorus ve kisa bilgi ...

"Olağanüstü bir anlatım"

-Der Spiegel-

"Son on yılın en iyi ilk kitabı. Tam bir şaheser"

-Literatur Magazine-

"Heyecanlı ve büyüleyici hikayeler birarada!"

-The Times-

"Müthiş bir başlangıç. Daha ilk sayfadan sarıyor, yersiz tek bir kelime bile yok."

-Frankfurter Allgemeine Zeitung-

Biri Türk, biri Yunan, biri Arap üç genç, Japon bir mafya babasının evini soymaya kalkıyor.

Genç bir adam, uyuyan kız arkadaşının sırtından ufak bir parça kesip tadına bakmak istiyor.

Hâkimler, mahkum ettikleri bir banka soyguncusu için aralarında para topluyor.

İnanılmaz ama gerçek hikayeler...

Ferdinand von Schirach bir savunma avukatı. Akıl almaz olan onun için sıradan bir durum. Schirach, yasalarla yolu kesişen suçsuzları savunduğu gibi, ağır suçluları da savunuyor.

Ve işte burada, o insanların hikayelerini anlatıyor.

Almanya'da 45 hafta best seller listesinde kaldı, 600 binin üzerinde sattı.

Çeviri hakları 32 ülkeye satıldı.

Constantin Film, hikayelerin film haklarını satın aldı.

İlk film (Şans) 2011'de vizyona girecek.

ejderha dövmeli kız serisini okuyacağım, ama 3 kitabın ilkini bulamadım, ateşle oynayan kızı buldum

önce onu okusam sorun olur mu, yoksa kitaplar birbiri ile bağlantılı mı?

Sorun olur, kitaplar bağlantılı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt