Kola ve Gazlı İçecekler Masum Mu?

Öğrenmeye gerek olmadığın bilgiler olduğunu düşünürken ve bu bilgiler senin savının altyapısını oluşturan, bilimselliği 1940 lardan beri bilinen tereddütsüz bilgiler ise, kendinin bilinçli olduğunu düşünmek nasıl bir tümevarım?

Kendi düşüncemi haklı çıkarmaya çalışmıyorum yani, çünkü yazdıklarım kendi düşüncem değil biyolojik, tıbbi ilmi bilgiler ve doğruluğunu sorgulayacak bir tane adam yok. Sen sorgulamak istiyorsan bilemem.

Ben sorgulayabilir miyim Abbas' cim?

$

yuhhhh sigara ile kolayı aynı kefeye koyan var.

Sigara ve kolayı aynı kefeye koymadım yanlış anlama olduysa düzeltmek isterim. Psikolojik açıdan, sürekli zararlarından bahsedilen, kötülenen ürünlerin kullanımının bilhassa gençler arasında daha hızlı yaygınlaşmasına sebep olacağından bahsederken, sigarayı da yan örnek olarak verdim.

Bişey bilmediğin sürece hangi üslupla olursa olsun seni tatmin edecek bir bilgi yok. Sen aşırı hassasiyet göstermişsin zira ben öncesinde de farklı bir uslup kullanmadım.Sen olayı kişiselleştirip içselleştirirsen ve ben bunu bilmezsem farklı bir uslupla yaklaşmam gerektiğini de nihayetinde bilemezdim. Ve fakat yinede üslubumda art niyet yoktu. Hassasiyet gösterdiysen kusura bakma ama zaten sırf o hassasiyetinden dolayı ne yazsam kabul tatmin olmayacağını yazdıktan sonra yazacağım bir şey kalmadı. İyi forumlar :D

Son bir not ekledim alıntı yaptığın yazıma, ona da bak bir ara.

Aynı üslup hala, ne desem boş. Beni en değersiz sayabileceğin bilgi bile ilgilendirir, bir yol gösterebilir. Sen insanları ön yargı ile değerlendirirsen bu üslubla yaklaşman da normal. Art niyet olmadığını söyledin, inanıyorum ama benim hayatımda bu üsluba yer yok. Benim de seninle kişisel bir problemim yok, ters bir ifadem olduysa sen de kusura bakma. Sadece tanımadığın insanları bu kadar kolay "bilim düşmanı" diyecek seviyede yargılama...

Son bir not ekledim alıntı yaptığın yazıma, ona da bak bir ara.

Aynı üslup hala, ne desem boş. Beni en değersiz sayabileceğin bilgi bile ilgilendirir, bir yol gösterebilir. Sen insanları ön yargı ile değerlendirirsen bu üslubla yaklaşman da normal. Art niyet olmadığını söyledin, inanıyorum ama benim hayatımda bu üsluba yer yok. Benim de seninle kişisel bir problemim yok, ters bir ifadem olduysa sen de kusura bakma. Sadece tanımadığın insanları bu kadar kolay "bilim düşmanı" diyecek seviyede yargılama...

Her lafa bu kadar hassasiyet gösterme bu türkiye değilmi işte böyle lafının espri olduğu açık o kadar biblio yazıp kaynak yazdım fln üstüne de senin mesajına layk attım üstelik. Alınganlık yapmaman gerektiğini orada anlaman lazımdı zaten :D

Alkol koladan daha az zararlıdır, cidden insanlar kolanın mideye zararlarının farkında değiller.

Diş fırçalama konusuna gelince, yemeklerden sonra da dişlerin 1 saate kadar fırçalanması zararlı, kolanın içerdiği asiti düşününce bunun vehameti daha da artıyor. Diş minesini kazmak gibi bir şey bu.

:topsy_turvy:

coca cola bagimlilik yapiyor diyenler kokain denesin

Her lafa bu kadar hassasiyet gösterme bu türkiye değilmi işte böyle lafının espri olduğu açık o kadar biblio yazıp kaynak yazdım fln üstüne de senin mesajına layk attım üstelik. Alınganlık yapmaman gerektiğini orada anlaman lazımdı zaten :D

Espiriyi bundan sonra laf sokma ile entegre edip kullanmazsan, o zaman sanırım daha iyi anlarım espiri olarak yazdığını. :)

Bir bardak nar suyu ile bir bardak kolayı kıyaslayacak olursak, bir seferde tüketildiğinde nar suyunun saf tüketim etkisi koladan daha tehlikeli kısa vadede.

Heleki açlık seviyesine yakın bir durumda iseniz nar suyunun ekşimsi tadı ve yoğun saf aroması nedeniyle çarparak, kısa süreli baş dönmesi/denge kaybı ve hatta kendinden geçme vakaları bazen görülür. Bu nedenle bu konunun uzmanları ve diyetisyenler narsuyunu uygun oranda sulandırarak veya minik yudumlarla 45-60 dakikada yavaş yavaş içilmesini tavsiye ederler. Ne şekilde ve ne kadar içerseniz için sizi aniden bayıltsa dahi bu etki kalıcı veya bağımlılık yapacak bir etkiye sahip değil.

Ama kola içinde daha fazla şeker ve ilave köpürmeyi tetikleyici maddeler olmasına rağmen, benzer ani etkilerini bastırabilmek için kafein veya bazı sakinleştiricilerle köpürmeyi tetikleme etkisinin geğirme yolu ile midenin basıncını düşürek rahatlama psikolojisi kulanılmaktadır. Bu ise masum, tatlı vehatta rahatlatıcı bir lezzet imajı ile bilinçaltının korunma veya uzak durma uyarısını yok sayarak es geçmesini sağlıyor.

İnsülin değerlerinin salgılanma ivmesini değiştirip de yeniden kalori ihtiyacı isteğini yaratarak, içtikçe içesi geliyor insanın gibi bir kısır döngü tuzağına sürüklüyor.

Bu etkinin cazibesine kapılan kişi de bir müddet sonra tadı yada serinlemek avuntusuyla aslında içindeki ani yan etkileri bastırmak için kullanılan sakinleştiriciler nedeniyle almaya zorlandığını dahi farkedip kendisini frenleyemiyor.

Velhasıl tehlike kolayı içip/içmemekle sınırlı kalmıyor. Asıl tehlike bu işin artan dozajlarda daimi kullanımı ile sudan daha fazla kola boyutuna ulaşarak,

Devamlı kendini su ile yenileyen bünyenin vücuttan atılan suyun yerine; sudan başka birşeyler koymak mecburiyeti ile karşı karşıya kalması.

Sanırım anlatabilmişimdir.

Kola ve gazlı içeceklerin lezzet veya cazibesinden mahrum kalmak istemeyenler için tavsiyem:

%80 - SU

%10 - SÜT ve türevi içecekler

% 5-8 Mevsimine göre oranı değişen Meyva suyu

% Kalan Oranda da kola, gazoz, madensuyu, Alkol vs..

Şeklinde daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm yaklaşık oranlardır.

Evet. Kola konusuna biraz daha hassasiyet göstermeliyiz millet olarak. Sanıyorum bazı Avrupa ülkelerinde özellikle okul kantinlerinde satışı yasakmış.

avrupa ve turkiyeyi karsilastirirsan tuketim avrupada cok daha fazladir

cola'nin ciddi fizik bir bagimlilik yaptigini sanmiyorum, mental olarak olabilir marketing taktikleri, vs bir rol oynuyordur bunda.

Ben sec içiyorum cola kullanmıyorum whiskyle

Envoyé de mon GT-N7100 en utilisant Tapatalk

Kola ve gazlı içeceklerin lezzet veya cazibesinden mahrum kalmak istemeyenler için tavsiyem:

%80 - SU

%10 - SÜT ve türevi içecekler

% 5-8 Mevsimine göre oranı değişen Meyva suyu

% Kalan Oranda da kola, gazoz, madensuyu, Alkol vs..

Şeklinde daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm yaklaşık oranlardır.

%40 - Cola

%30 - Kahve

% 20 Alkol

% 10 Su

Benim ortalama aylık menüm bu... Gayette memnunum.

Uzun süredir kola falan içmiyorum. Güzel de değil ki niye içilir anlamam.

Elbette zararlıdır.

Ama şu böcek var, fare var gibi çocukca yalanlara inanmıyorum.

%40 - Cola

%30 - Kahve

% 20 Alkol

% 10 Su

Benim ortalama aylık menüm bu... Gayette memnunum.

Yaşınız hakkında belirgin bir ipucu bulamadım ama; 30-35 li yaşlara kadar bünyenin yenilenme potansiyelindeki yükseklik, bir nebze tolore ederek bir aksilik yokmuş şeklinde aksettirebilir bu oranları..

Fakat bu yaşlardan sonra emin olun ki, aheste aheste bugünlerinizde kendi vücudunuza bu tüketim tercihi oranlarıyla verdiğiniz hasarlar; gene aheste aheste karşınıza erken yorulma, gevşek ve sarkık kas yapısı, yağ tutmaya meyilli metabolizma yenileme alışkanlığı vs şeklinde aynada size selam verecektir.

O zaman geldiğinde, BU GÜNÜ VE BU SÖZÜMÜ HATIRLAYIN ...

Arkadaş diyor ki, bilmem kaç senedir kullanmıyorum sadece alkol kullanıyorum. Kafam rahat.

Valla bence alkol kullanma 7/24 kola iç daha sağlıklı yaşamış olursun bilader.

abi ilaç kullanıyor musun? ilaç kullanıyorsan ilaçların isimlerini yazar mısın ?

Yaklaşık 10 yıl önce 1 yıl boyunca aşağıdakileri kullandım ve geçti.

meteospasmyl : METEOSPASMYL (Yumuşak Kapsül)

ogastro : OGASTRO (mikropellet kapsül)

nidazol : NİDAZOL (Film Tablet)

Ancak birkaç hafta önce yine başladı. Bu sefer doktor sadece Antepsin şurup verdi. Başka ilaç vermedi. Ancak kireç gibi tadı var :(

Antepsin 250 Ml Süspansiyon - İlaç Prospektüsü

Ayrıca gerek çevre, gerekse internetten araştırmalarım sonucunda kudret narına başladım. 1 hafta kadar zeytinyağında erimişini kullandım.

Ancak iğrenç tadı vardı ve içmekte zorlanıyordum. Geçen gün balda erimişine başladım. Bildiğin incir tadı var. Gayet güzel içimi var.

2 gündür kullandım ve ağrım yok şu an. Hatta kendimi tutamayıp sabah kahvaltısında mide düşmanı şeyler yediğim halde çok şükür ağrı yapmadı.

Normalde şu an kıvranıyordum.

Geçmiş olsun bu arada.

icme-su-boku.jpg

Yaşınız hakkında belirgin bir ipucu bulamadım ama; 30-35 li yaşlara kadar bünyenin yenilenme potansiyelindeki yükseklik, bir nebze tolore ederek bir aksilik yokmuş şeklinde aksettirebilir bu oranları..

Fakat bu yaşlardan sonra emin olun ki, aheste aheste bugünlerinizde kendi vücudunuza bu tüketim tercihi oranlarıyla verdiğiniz hasarlar; gene aheste aheste karşınıza erken yorulma, gevşek ve sarkık kas yapısı, yağ tutmaya meyilli metabolizma yenileme alışkanlığı vs şeklinde aynada size selam verecektir.

O zaman geldiğinde, BU GÜNÜ VE BU SÖZÜMÜ HATIRLAYIN ...

O dediğin yaşları geçtim.. Hatta abartmak istemiyorum ama ne sarkık kasım var ne yağ tutulması emaresi var. Ayrıca kan değerlerim de normal. Tıbbi olarak herhangi bir sorun yok zaten tıpla haşır neşirim...

Şu an bende bişey yok demek daha sonra olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca cola ile ilgili kanıtlanmış birşey de yok. Tek problem şeker oranının yüksek olması. Benim de tatlıyla hiç aram yoktur. Kahveyi şekersiz içerim ve şeker ihtiyacımın neredeyse tamamını koladan gideriyorum.

Geri
Üst Alt