Ozan Aparı
Büyük Kaptan
- 21 Şubat 2010
- 20.476
- 2.912
- 2.313
Şu bağımlılık olayını abartmasalar keşke.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Böcek konusuna değinmemişim ehehehe
Kolanın içinde özütü olduğu söylenen böcekler aynı zamanda gıda sektöründe bir çok çikolata ve türevinin boyamasında ve tatlandırmasında kullanılıyor. Hatta şöyle diyelim, kahverengi veya kırmızı gördüğünüz her yiyeceğin içeriğinde olması ihtimali %51'dir. Bu böceklerin kullanıldığı E numarası aklımda değil ama araştırırsanız bulursunuz. Hatta E435, Exxx vb gibi kısaltılan birçok emülgatör içinde bu veya başka böcek türevlerini görebilirsiniz. Gidin marketten çikolata reyonundan rastgele birkaç bişey alın eve gelin tüm Emülgatörleri kontrol edin ne böcekler yediğinize şaşıracaksınız.
Sigaraya bende hiç bulaşmadım. Dünyanın en güzel rahatlığı sanırım.
Senin adına sevindim. Kullanıp bıraktıktan sonraki hissedilen rahatlık başbamşka. Ama sen yine de deneme..:smile-99:
bıraktım 4 ay oldu
Nasıl bıraka bildin? 21 senedir içiyorum bu naleti maalesef. Bırakmaya çok denedim ama beceremedim
ben 5 sene içtim yanlış anlaşılmasın.herkes gibi ilk önce azaltayım dedim olmadı.sabah işe giderken paketi çöpe attığım akşam gelince tekrar çöpten aldığımda oldu.bir gün karar verip ertesi gün vazgeçtiğim oldu.ama en son karar verdim.171 i aradım küçük bir test yaptılar telefonda.sonra randevu verdiler hastaneye giittim doktor nikotin bandı yazdı. nikotin bantlarından kullandım içinde 7 tane var(bu arada günde 2 paketten 1 pakete indirmiştim son zamanlarda).her biri 25 mg.ilk gün öyle böyle geçti 2. günden itibaren çok zorladı işyerinde molalara çıkmadım 1 ay boyunca milletten görüp canım ister diye.ilk 6 gün bantı kullandım 7. gün bıraktım kullanmayı.ilk haftadan sonra ağzında yaralar çıkıyor.1 hafta filan sürüyor.şimdi gayet rahatım sigara kokusu midemi bulandırıyor.sabah balgamları-pis koku yok-dişlerim beyazlamaya başladı.yanımdaki kız arkadaşta benden görüp bırakmaya karar verdi 4 gündür sigara içmiyor.onunda ağzında yaralar çıktı.el alışkanlığı dudak tiryakiliğinden eser kalmadı.inşaallah bir daha dönmeyiz.karar verirsen en az 1 ay sigaralı ortamlarda bulunma derim. inşaallah herkese bırakmak nasip olur.
Son cümlende kaybediyorum galiba. Bu nikotin bandı ciddiden faydası varmı? Hikaye diyenler çokda
Şimdi sigaraya laf filan edenlerde olmuş burda onlara bir iki çift lafım var benim .
Yav arkadaş yemekten sonra üstüne yakıcaksın bi tane varya püff havaya böyle üflüceksin .
Canım çekti yakıyorum hemn şimdi bi iki lokma bişi atıştırıp
iyi geldiğini düşüneceksin.kendini motive et sürekli bir şeylerle meşgul ol.kabak çekirdeği yiyebilirsin sakız aynı şekilde. bir şeylerle meşgul olursan el alışkanlığın gider dudak tiryakiliğinde aynı şekilde .
Kendini kandıra bilmelesin diyorsun yani.. O konuda da kaybediyorum o zaman. Neyse saol bilgi ve önerilerin için. Bir gün bıraka biliriz belki yeni yöntemler ile
bende senin gibi asla bırakamam diyordum.sevgilim gibiydi.oluyor demekki.inşaallah bırakırsın