Kola ve Gazlı İçecekler Masum Mu?

Böcek konusuna değinmemişim ehehehe :D

Kolanın içinde özütü olduğu söylenen böcekler aynı zamanda gıda sektöründe bir çok çikolata ve türevinin boyamasında ve tatlandırmasında kullanılıyor. Hatta şöyle diyelim, kahverengi veya kırmızı gördüğünüz her yiyeceğin içeriğinde olması ihtimali %51'dir. Bu böceklerin kullanıldığı E numarası aklımda değil ama araştırırsanız bulursunuz. Hatta E435, Exxx vb gibi kısaltılan birçok emülgatör içinde bu veya başka böcek türevlerini görebilirsiniz. Gidin marketten çikolata reyonundan rastgele birkaç bişey alın eve gelin tüm Emülgatörleri kontrol edin ne böcekler yediğinize şaşıracaksınız.

elimde x marka nın bir çikolata kabı var emilgatöre (ayçiçek lestini yazmışlar)

Ayran lobisinin oyunlarına gelmeyin sevgili kardeşlerim

Nasıl bıraka bildin? 21 senedir içiyorum bu naleti maalesef. Bırakmaya çok denedim ama beceremedim

ben 5 sene içtim yanlış anlaşılmasın.herkes gibi ilk önce azaltayım dedim olmadı.sabah işe giderken paketi çöpe attığım akşam gelince tekrar çöpten aldığımda oldu.bir gün karar verip ertesi gün vazgeçtiğim oldu.ama en son karar verdim.171 i aradım küçük bir test yaptılar telefonda.sonra randevu verdiler hastaneye giittim doktor nikotin bandı yazdı. nikotin bantlarından kullandım içinde 7 tane var(bu arada günde 2 paketten 1 pakete indirmiştim son zamanlarda).her biri 25 mg.ilk gün öyle böyle geçti 2. günden itibaren çok zorladı işyerinde molalara çıkmadım 1 ay boyunca milletten görüp canım ister diye.ilk 6 gün bantı kullandım 7. gün bıraktım kullanmayı.ilk haftadan sonra ağzında yaralar çıkıyor.1 hafta filan sürüyor.şimdi gayet rahatım sigara kokusu midemi bulandırıyor.sabah balgamları-pis koku yok-dişlerim beyazlamaya başladı.yanımdaki kız arkadaşta benden görüp bırakmaya karar verdi 4 gündür sigara içmiyor.onunda ağzında yaralar çıktı.el alışkanlığı dudak tiryakiliğinden eser kalmadı.inşaallah bir daha dönmeyiz.karar verirsen en az 1 ay sigaralı ortamlarda bulunma derim. inşaallah herkese bırakmak nasip olur.

15 yildir kafadan asitli ve kola icen bir vatandas olarak sorun yok boyle devam diyorum

ben 5 sene içtim yanlış anlaşılmasın.herkes gibi ilk önce azaltayım dedim olmadı.sabah işe giderken paketi çöpe attığım akşam gelince tekrar çöpten aldığımda oldu.bir gün karar verip ertesi gün vazgeçtiğim oldu.ama en son karar verdim.171 i aradım küçük bir test yaptılar telefonda.sonra randevu verdiler hastaneye giittim doktor nikotin bandı yazdı. nikotin bantlarından kullandım içinde 7 tane var(bu arada günde 2 paketten 1 pakete indirmiştim son zamanlarda).her biri 25 mg.ilk gün öyle böyle geçti 2. günden itibaren çok zorladı işyerinde molalara çıkmadım 1 ay boyunca milletten görüp canım ister diye.ilk 6 gün bantı kullandım 7. gün bıraktım kullanmayı.ilk haftadan sonra ağzında yaralar çıkıyor.1 hafta filan sürüyor.şimdi gayet rahatım sigara kokusu midemi bulandırıyor.sabah balgamları-pis koku yok-dişlerim beyazlamaya başladı.yanımdaki kız arkadaşta benden görüp bırakmaya karar verdi 4 gündür sigara içmiyor.onunda ağzında yaralar çıktı.el alışkanlığı dudak tiryakiliğinden eser kalmadı.inşaallah bir daha dönmeyiz.karar verirsen en az 1 ay sigaralı ortamlarda bulunma derim. inşaallah herkese bırakmak nasip olur.

Son cümlende kaybediyorum galiba. Bu nikotin bandı ciddiden faydası varmı? Hikaye diyenler çokda

Şimdi sigaraya laf filan edenlerde olmuş burda onlara bir iki çift lafım var benim .

Yav arkadaş yemekten sonra üstüne yakıcaksın bi tane varya püff havaya böyle üflüceksin .

Canım çekti yakıyorum hemn şimdi bi iki lokma bişi atıştırıp

[attachment=7898:kolanın-zararı.jpg]

Ekli dosyalar

• kolanın-zararı.webp
    kolanın-zararı.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 80
[attachment=7899:kolada_bocek_var_iste_ispati.jpg]

Ekli dosyalar

• kolada_bocek_var_iste_ispati.webp
    kolada_bocek_var_iste_ispati.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 46
Son cümlende kaybediyorum galiba. Bu nikotin bandı ciddiden faydası varmı? Hikaye diyenler çokda

iyi geldiğini düşüneceksin.kendini motive et sürekli bir şeylerle meşgul ol.kabak çekirdeği yiyebilirsin sakız aynı şekilde. bir şeylerle meşgul olursan el alışkanlığın gider dudak tiryakiliğinde aynı şekilde .

Şimdi sigaraya laf filan edenlerde olmuş burda onlara bir iki çift lafım var benim .

Yav arkadaş yemekten sonra üstüne yakıcaksın bi tane varya püff havaya böyle üflüceksin .

Canım çekti yakıyorum hemn şimdi bi iki lokma bişi atıştırıp

yok kardeşim keyfi çoğu şeyde yok ama zarar.eniştem sigara yüzünden gırtlak kanseri oldu boğazını deldiler alet yerleştirdiler daha sonra hastanede vefat etti.iyi birşeymi

iyi geldiğini düşüneceksin.kendini motive et sürekli bir şeylerle meşgul ol.kabak çekirdeği yiyebilirsin sakız aynı şekilde. bir şeylerle meşgul olursan el alışkanlığın gider dudak tiryakiliğinde aynı şekilde .

Kendini kandıra bilmelesin diyorsun yani.. O konuda da kaybediyorum o zaman. Neyse saol bilgi ve önerilerin için. Bir gün bıraka biliriz belki yeni yöntemler ile

bende senin gibi asla bırakamam diyordum.sevgilim gibiydi.oluyor demekki.inşaallah bırakırsın

Ne sevgilisi ya:DD sevgiliye tekmeyi vurursun kolayca işine gelmiyorsa. Bu başka bir şey ya. Sinirli yapımda var az çok ki bu nalet sakinleştiriyor bu kötü huy tarafımı. Hele dün gibi Galatasarayımızı izlerken tekelin en iyi müşteresi oluyorum maalesef. Zaten beni kanser ede bilecek bir bu sıgara var bide bu Galatasaray diyorum kendi kendime. Galatasarayımız ama en azından mutlukda veriyor :DD

Geri
Üst Alt