GSC Haber Kopenhag, Elias Jelert'in Galatasaray'a Transfer Olduğunu Açıkladı

Ben Jelert in dahi alınabileceğini zannetmiyorum, 10 mil.€ filan sağ bek için çok yüksek bonservis, verebilecek öyle bir paramızın olduğunu zannetmiyorum

Öyle bir para olsa orta saha için de sağ bek için de ciddi bir ilerleme olurdu herhalde şimdiye kadar günde 10 farklı oyuncunun ismi çıkmazdı

Star oyuncu isteyen yok zaten, makine gibi calisan fayda sagliyan birboyincu gelsin yeterli ama burda konusulan rakam baya yüksek bir sag bek icin

7.5 + %20 ye bitirirler.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elias Jelert (21) Öncelikle söyleyim oyuncuyu 18 yaşından bu yana tanıyan birisi olarak Galatasaray için belki de yapılabilecek en doğru transfer olduğunu ve normal şartlarda maddi olarak Galatasaray'ı aşabileceğini söylemem gerekiyor. Sezon başında belli noktalarda "tecrubesiz" olduğuna değinmiştim hatta maç analizimde de bu durumdan ötürü bazı yaşayabileceği sıkıntılardan bahsetmiştim ve nitekim de yaşanmıştı
@aslansahası'nı kontrol edebilir dileyenler tarihleriyle birlikte. Yaşı çok genç olmasıyla birlikte artık o kadar toy bir oyuncu değil bu sezon 3-4 seviye yukarıya çıktığını ve olgunlaştığını söylemek gerekiyor bu gelişimi sezon içinde çok net bir şekilde göründü. Buna karşın hala potansiyeline ulaşmış bir oyuncu değil ve potansiyeli gerçekten oldukça yüksek bir oyuncu. Potansiyeli itibariyle oynayamayacağı lig ve takım yok diyebilirim o kadar net bir potansiyel ha şu an o durumda değil. Fakat başka isimlerde dediğim gibi "olmamış" oyuncu da değil Jelert gelir direkt katkı verir katkısıyla birlikte gelişir geliştirir ve devam eder. Muhtemelen de çok uzun yıllar elimizde tutamayız kendisini yeni bir rekorla satış söz konusu olur. Gelelim Jelert nasıl bir oyuncudur neleri iyi neleri eksik hangi yönü ne kadar gelişebilir bizim kurgumuzda ne yapar kısımlarını cevaplamaya. Öncelikle Jelert bir İskandinav olduğu için hiç beklenmeyecek seviyede hızlı hatta şöyle söyleyim muhtemelen takımın en hızlı 2 oyuncusundan biri olacaktır. Hızı iyi anlaşılsın diye bu karşılaştırmayı yapmam gerekiyor kesinlikle kıyas veya bir diğer oyuncuyu küçümseme amacında değilim aksine Boey hakkında fikirlerimi bilenler bilir. Fakat Jelert Boey'den %30 seviyesinde falan daha hızlı.Hız durumu dışında çabuk da bir isim Jelert ve teknik kapasitesi de bir bek için gayet yüksek. Yani sadece hızlı koşan bir adam değil ayrıca bir anda dönüşleri de yapabilen ve bunu topla birlikte de yapabilen bir oyuncu ki bunlara geleceğim. Jelert baskıyı kırmak için de bu hızını çok iyi kullanıyor. Çok çok iyi bir driplingci Jelert zorlamayı çok sever. Sorumluluk almaktan kaçmaz. Şöyle anlatayım hem içe doğru çalım atabiliyor hem dışa doğru çalım atabiliyor Jelert çalımı attıktan sonra rakibinin kendisini yetişmesi çok kolay olmadığından birçok kez rakip hücumlara dahi kart yedirtiyor ki geldiği taktirde bizde de yapacaktır aynısını. Ön görülemez bir isim çalım konusunda 1. ve 2. bölgede hem içe kat edebiliyor hem çizgiyi iyi kullanabiliyor fuleli bir isim çok rahat uzuyor rakipten kurtulduktan sonra ki dar alanda da çabuk olması buna yardımcı oluyor. Durmadan çizgiden bindirmesine karşın merkezde boşluk bulduğu anda topu metrelerce yeri geldiğinde merkezden de taşıdığını göreceğiz geldiği taktirde. Sadece topu ayağına aldığında değil top ters kanatta veya merkezdeyken de kendisini unutturup devamlı sağ koridordan bindiren bir oyuncu 90 dakika bağlasan durmaz diyebilirim ve bu gidişlerin tamamında da dönen bir isim savunma sadakati mükemmele yakın. Bakın sadakati diyorum. Bunu söylemişken söyleyelim sıkıştığımızda sol bek bile kullanabiliriz kendisini sol bek performansı da gayet iyidir kendi performansının %80'ini verebiliyor neredeyse diyebilirim. Bir beke göre aşırı zorluyor hatta bir çok kanat oyuncusuna göre bile fazla zorluyor devamlı gidip gelmesinden kaynaklı rakip beklerle bile sayısız kez eşleşen bir isim dediğim gibi çalım ve hız kabiliyeti sebebiyle muhtemelen ligin en çok faul yapılan savunmacısı olacaktır. Bu kadar hızlı dinamik ve genç bir oyuncudan bu yaşta iyi bir ortacı olmasını beklemezsiniz ama Jelert çok iyi bir ortacı diyebilirim rahatlıkla hele hele yaşına göre inanılmaz. Bu arada söyleyelim solda oynadığında hiç soluna çekip orta açmıyor hep sağına çekip ortalamaya çalışıyor neredeyse bu yüzden genişlemeyi önleyebiliyor hücumda kısacası sol bek değil de sağ bek kullanılmalı. Fakat kendisi net bir full bek. Hücum anlamında yerden kestiği toplarda kendisini geliştirmesi gerekiyor ortalar değil de yerden kesilen paslarda ortalarına göre zayıf olduğunu söylemek gerek o yüzden çizgiye indiğinde bazen afallıyor veya sorun yaşıyor isabetsiz toplar kesebiliyor. Bunu söylemişken söyleyelim Saracchi ve Boey'de olduğu gibi bu özelliği oldukça gelişecektir ve ceza sahası içine yerden attığı paslar da belli bir noktadan sonra gayet iyi olacaktır kefilim fakat zaman gerekiyor orada biraz. Bununla birlikte kötü pasör olduğu düşünülmemeli bir bek için çok iyi pasör sadece 3. bölgede yerden kestiği toplar konusunda kendisini geliştirmeli ki geliştirecektir de diyorum. Bunu söyledim diye bu konuda da adamı özürlü falan sanmayın yani çizgiye inip goller de attıracaktır bizde kısa vadede bile yapabilir sadece daha iyisini yapmalı ve yapacaktır da. Sete oturmakta pek sorun yaşamaz hatta aksine baskı kırıp tempo dahi ayarlamaya yardımcı olabiliyor kendisini saha içinde yöneten (pasörlük ve istasyon olma anlamında) biri olduğunda. Jelert 1. ve 2. bölgede Kopenhag'a göre bizde bir tık daha basit oynamalı ki top kaybı sayısı normal durumda olmalı fakat yineleyelim kötü pasör değil ihtiyaç durumunda basit oynamayı da biliyor ve çok fazla pas hatası yapan bir bek değil çok da mobil bir oyuncu. Devamlı ver kaçları da kullanacaktır istasyon bulduğu taktirde. Geçelim işin savunma yönüne. Önde baskı konusunda Kopenhag ile Galatasaray anlayışında ve taktiksel detaylarda çok fazla fark var son 2-3 yıldır ve Jelert zaten bu dönemde A Takıma çıktı. Fakat bireysel önde baskıları oldukça etkili yine de bizim sistemi anlayışı ve detayları öğrenmesi gerekcek ama hızı hırsı ve çabukluğu sayesinde oldukça iyi yapabilecek kabiliyeti olduğunu sölyeyebilirim hatta öğrendiği taktirde bu konuda çok başka bir seviye dahi olur. Jelert'in işin savunma geçişlerinde de oldukça iyi bir oyuncu müthiş hızlı geri dönüşler yapabiliyor. Fakat buna karşın bazen gereksiz hamleler yapıyor özellikle kendisinden iri oyuncu gördüğünde kayarak müdahaleler yapıp fauller yapabilen bir isim. Bu durum sezon başında çok fazlaydı ki bu yüzden ben üzerine oynamamız lazım diyordum sezon sonuna doğru oldukça olgunlaştı fakat yine de arada böyle yersiz fauller yaptığını görebiliriz. Bunu söylediğim için geçiş savunmalarında ayvayı yedik falan diye düşünmeyin aksine o hızla çok fazla iş çözecektir. Sadece en azından ilk bir süre ara ara bu tarz faulleri görürseniz çok da şaşırmayın aşırı can yakmaz zaten bu durum ve kendisi de buna yoğunlaşmış bir durumda belli oluyor. Savunmada kayarak müdahaleleri oldukça iyi olmakla birlikte savunmacının her daim kayması sıkıntıdır bunu biliyorsunuz aylardır anlatmaya çalışıyorum özellikle Davinson konusunda tabi Jelert'in bek olması ve Davinson'a göre yine daha az kayarak hamle yapması ve 21 yaşında olması sebebiyle abartılı bir sıkıntı yaşatmaz aksine bir çok pozisyonu engelleyecektir ama dediğim gibi arada gereksiz fauller yapabiliyor bu şekilde. Jelert savunmada çok iyi bir pozisyon alıcı değil şu an için çok da kötü değil ama pozisyon almalarda hatalar yapaibliyor ve bunu da hızıyla çabukluğuyla kapatabildiği kadar kapatıyor. Öyle bir Yedlin beklemeyin tabi ama bir Boey de değil bu konuda mesela fakat yaşı genç ve öğreniyor ki vatandaşı Nelsson gibi müthiş bir pozisyon tutucu varken takımda eğer kalırsa kendisine de yardımcı olacağını ve teknik ekibin de bu yönde onu geliştireceğini biliyorum. Şu ana kadar bahsettiğim müthiş artıları ve 1-2 eksi yönünün de geliştireceğini söyledim gelişmesini pek de beklemediğim bir şeyden de bahsedeyim hava hakimiyeti. Jelert bir bek için standartın altında bir hava topcusu İskandinav ligleri malum uzun ve fiziksel oyuncularla dolu ligler Jelert bu konuda çok fazla can yakmamış olsa da çok da iş çözecek bir oyuncu değil pek bir gelişim beklemiyorum hava hakimiyetinde ters kenardan orta falan gelirken adam paylaşımında dikkatli olmamız gerekiyor. Hızıyla gelip araya girip kafayı vurup kornere atabiliyor ama yükselip uzaklaştırma işini yapamıyor pek. Fiziksel durumu merak konusu biliyorum Jelert çok akıllı bir oyuncu atıyorum Lind gibi Ementa gibi oyuncu gördüğünde gidip omuz omuza mücadele etmiyor hızıyla savunma yapıyor fakat gel gelelim zaten Avrupadaki en elit bekler dahi çok uzun değiller her zaman ha Jelert omuz omuzalarda bir tık daha güçlenmeli mi ? Bence evet ve güçlenecektir de fakat çok aşırı güçsüz çelimsiz ya da bir Linnes gibi değil. Ha zaten ayakta çok sert değil kayarak biraz daha sertleşen bir isim dediğim gibi fakat hızı ve çabukluğuyla bu durumları da zaten oldukça kapatıyor. mesela 1v1 hücumda müthiş zaten fakat savunmada sorun yaşayabileceğini kendisi de bildiğinde topla rakip arasına hızıyla çabukluğuyla girip iş topu almaya çalışıyor ki bu noktada da oldukça başarılı olduğunu hatta rakip futbolcuların sinirini bile bozabildiğini söylemem gerekiyor. Kısacası öyle Jelert için ikili mücadele kazanamıyor gibi birşey düşünmeyin aksine çok yüksek şekilde kazancaktır genellikle. Tekrardan söyleyelim iyi değil mükemmel transfer olur gerçekleşirse!

Ben Jelert in dahi alınabileceğini zannetmiyorum, 10 mil.€ filan sağ bek için çok yüksek bonservis, verebilecek öyle bir paramızın olduğunu zannetmiyorum

Öyle bir para olsa orta saha için de sağ bek için de ciddi bir ilerleme olurdu herhalde şimdiye kadar günde 10 farklı oyuncunun ismi çıkmazdı
Tam tersi hiç olmadığı kadar sıcak para var ellerinde 2 senedir şampiyonluk ucl gelirleri oyuncu satışları sponsor paraları vs cepten para koymalarına bile gerek yok ama esas sorun devre arasında söyledim bu başkanın derdi gs değil ozamanda transfer yapmak istemedi paralarda nereye gitti meçhul şu anda para var ama transfer yapmak istemiyor daha doğrusu eylülü filan bekleyip 2 tane kiralık çöp alirim kafasında, bu herif sadece kendi ve yandaşlarının cebini düşünüyor bunu ocak ayından beri söylüyorum ve göreceksiniz küfürler eşliğinde gidecek yine aynı ilk yılı gibi ama olan gs mallarına ve parasına olacak

sallayın sallayın bam jelert.. doueyi alın gelin kardeşim hani anlaşma tamamdı..

adamlar sadece gorustugumuze dair bildirimde bulunmus biz de gaza geldik sonu fecahat aksama anlasilamadi haberi duser. buyuk rezillik olur sasirmam yani

10m bedeller çok saçma arkadaş.

kuzey ülkelerinde böyle cevherler kaynıyor zaten. çok rahat 5m €uroya alırsın. mesele oyuncuyu 10m €uroya bulmak değil boey gibi barış gibi kerem gibi bulmak.

la sanki t.çamdal başlığı gibi bazı yorumlar
bazıları ne olursa olsun boklamaya programlanmış durumda.

kim gelirse gelsin bi kulp bulacaklar

bu tür insanları memnun edemezsin, etmek için uğraşmaya da değmez

kendi hallerine bırakılmalı

Geri
Üst Alt