son 1 kaç saatlik haberler
Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya #COVID19 şüphesi ile test yapılırken, kendisini ve ailesini karantinaya alacak.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı sona erdi. Salgına ilişkin son gelişmeler ve alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:
-Okullar 16 Mart'tan itibaren 1 hafta tatil,
-Üniversiteler de 3 hafta tatil edilecek
Sözcü Kalın: "Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler."
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması karar verildi."
Çekya'da #koronavirüs nedeniyle OHAL ilan edildi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detaylarını ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin bugün 20.30'da açıklama yapacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendi.
Mansur Yavaş duyurdu:
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hijyen tedbirleri kapsamında alınan yeni kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre, su faturası borcu olan vatandaşlar için iki ay boyunca su kesintisine gidilmeyecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: "Ülkemiz, #koronavirüs'ün en son girdiği coğrafyalardan biri oldu. Bu çerçevede tüm sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ediyoruz."
Milli Eğitim Bakanı'nın yapacağı açıklama 21.00'a ertelendi.
Dünya'da son durum:
- 4.915 ölü, 133.118 vaka, 68.335 tedavi edilen/iyileşen