Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında bu virüsün gelmesi bir yandan iyi oldu. Hangi ülkeler gerizekalı hangi ülkeler yamyam öğrenmiş olduk.

Ben bizim ülkeye girdikten sonra çok hızla yayılacğını düşünüyordum. İnşallah bi şekilde asla gelmez diye çok dua ettim ama umarım düşündüğüm gibi olmaz. Bizim toplum inanılmaz cahil ve empati kurma kabiliyeti sıfır. Kendi başlarına gelmeden olayın ciddiyetini anlayabilme ihtimalleri yok maalesef.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1584121338479.webp

İtalya'da 20'li yaşlarında, 45 kilo civarlarında bir kız virüs sebebiyle hayatını kaybetmiş. Vücut direnci ve bağışıklık sistemi iyi olmadığı için.

Beden virüsle savaşacak kadar güçlü değilse ölüm daha yakın oluyor. Güçlü bünyeler ise hafif belirtilerle hastalığı atlatabiliyor.

Ben bizim ülkeye girdikten sonra çok hızla yayılacğını düşünüyordum. İnşallah bi şekilde asla gelmez diye çok dua ettim ama umarım düşündüğüm gibi olmaz. Bizim toplum inanılmaz cahil ve empati kurma kabiliyeti sıfır. Kendi başlarına gelmeden olayın ciddiyetini anlayabilme ihtimalleri yok maalesef.

hangi milletler cahil değil ve empati kaibliyeti yüksek örnek verebilir misin

Birisi kısaca şu İtalya'daki durumu özetlerse eğer çok memnun olacağım. Virüs bu ülkede çıkmadı ama Çin'den daha fazla zararını gördüler.

Almanlar da süreci kötü yönetiyor simdiye kadar kesinlikle.

Üniversite bazinda cok sacma kararlar kesinlikle, 1-2 saat trenle gelenler falan oluyor. Bunlari nasil ihmal ediyorlar gercekten inanmak güc.
gerzekler ya

bizim opel'de burada 1inde cikmis virüs

homeoffice yapma imkanina sahip olan hic kimse ise gelmemis bugün

almanlar büyük bir hayal kirikligi. resmen bilerek yapiyorlar bunu. önlem alinmadigi gibi simdi iptal ve kapatma kararlari bile gelmiyor

meslek yapanlarin sinavlarini IHK komple iptal etmis, bizim angutlardan daha ses yok

bizim millet şöyle bizim millet böyle diyenlerin çoğu doğru düzgün başka milletle muhatap olmamıştır muhtemelen

hangi milletler cahil değil ve empati kaibliyeti yüksek örnek verebilir misin
Mesela İtalyanın değilmiş. Mesela Singapur bilinçli bi millete sahipmiş ki çok iyi yönetmişler süreci. Ben diğer milletlerden bahsetmiyorum ayrıca banane ben bizden bahsediyorum ki söylediğimin arkasındayım hala

Mesela İtalyanın değilmiş. Mesela Singapur bilinçli bi millete sahipmiş ki çok iyi yönetmişler süreci. Ben diğer milletlerden bahsetmiyorum ayrıca banane ben bizden bahsediyorum ki söylediğimin arkasındayım hala

italyanlar ile türkler arasında empati konusunda herhangi bir fark olacağını zannetmiyorum

adamlar göçmen botu batırdılar mesela kimse de niye batırıyorsunuz empati yapın demedi

diyeni de cezalandırdılar

bu kadar büyük genellemelere gerek yok her toplumun iyiliğe de kötülüğe de eşit açıklıkta olduğunu düşnüüyorum

Almanya da ciddi ilerliyor sanki yaw. Daha 2 hafta önce 2 kisi de vardi

Birisi kısaca şu İtalya'daki durumu özetlerse eğer çok memnun olacağım. Virüs bu ülkede çıkmadı ama Çin'den daha fazla zararını gördüler.
Ülkenin yarısı gerzek olduğundan kuzeyden güneye taşımışlar hastalığı, aynı dün bizim ülkedeki öğrencilerin kavimler göçü gibi göç başlatmışlar. Yetmedi bugün istanbuldan edirneye doğru tatil göçü olmuş.
İtalya ne derece aptallıklar yaptıysa bizde aynı aptallığı yapma konusunda peşlerinden gidiyoruz.

Ülkenin yarısı gerzek olduğundan kuzeyden güneye taşımışlar hastalığı, aynı dün bizim ülkedeki öğrencilerin kavimler göçü gibi göç başlatmışlar. Yetmedi bugün istanbuldan edirneye doğru tatil göçü olmuş.
İtalya ne derece aptallıklar yaptıysa bizde aynı aptallığı yapma konusunda peşlerinden gidiyoruz.

Öğrencilere çok da kızamıyorum. Ailelerin yanında daha sağlıklı ve korunaklı olacaklarını düşünüyorlar. Yurt köşelerinde ve öğrenci evlerinde ne kadar sağlıklı beslenebilirler ki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt