Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tabiki abartmış olursun kardeşim, bu konuda çok yazılıyor çiziliyor senin mesajın üzerinden genel olarak yazayım. Bak ben o görüntüleri değil izlemek fotoğrafa bile bakamam hemen gözümü kaçırırım, yakın gelecekte et yemeyi bırakmayı düşünen bir insanım şu an iki yüzlülük ile et tüketmeye devam ediyorum, elime bıçak ver ne koyun öldürebilirim ne de tavuk muhtemelen alırım evde beslerim öyle bir durum olsa neyse uzatmadan sadede geleyim, şu yukarıdaki gibi oç'ler ve bunları yiyen insanlar üzerinden 1.5 milyarlık koca bir insan topluluğuna lanet okumak mantıklı bir iş değil. Çoğu insan zaten bunu anlık sinir ile yapıyor kabul edilebilir bir durum ama biraz daha dikkatli olmak lazım çünkü o yukarıdaki gibi tipler çoğunluğu oluşturmuyor, mesela kedi-köpek eti konusunu daha önce araştırmıştım toplumun ezici çoğunluğu tüketmiyor bu etleri.

Şu aşağıdaki kadında Çin'li.

Genellememek lazım.
Doğru, protesto edip iptal edilmesi için çabalayan gruplar fazla,parayla satın alıp hayvanları kurtaran çok çinli grup,aktivist var

Hastaların nerede yattığı bile açıklanmıyor. Bölgesel karantina nasıl olacakmış?
Onunda paylaşılacağı söyleniyor. Mantıklı geldi. Bir bölgeyi kapatmak en azından oradaki salgını başka yere taşımamak için bir tedbir olabilir. İstanbul ilçelerinden 3 tanesi denildi. Küçükçekmece-Kağıthane-Bağcılar bu üç ilçenin kısmı karantinaya alınacağı söyleniyor. Ne kadar doğru tabi bilmiyorum.

Bu arada haberlerde çıkan dangoz kılıklıları görünce aklıma rahmetlinin şu skeci geldi,işimiz çok zor,şu son hortlayan videonun doğru olma ihtimali de göz önünde bulundurunca..

Onunda paylaşılacağı söyleniyor. Mantıklı geldi. Bir bölgeyi kapatmak en azından oradaki salgını başka yere taşımamak için bir tedbir olabilir. İstanbul ilçelerinden 3 tanesi denildi. Küçükçekmece-Kağıthane-Bağcılar bu üç ilçenin kısmı karantinaya alınacağı söyleniyor. Ne kadar doğru tabi bilmiyorum.
Başından beri şehirler açıklanmalıydı zaten. Şehir vs. hiçbir şey açıklanmayınca genci yaşlısı kimse ciddiye almadı, nasıl olsa benim burada değildir diye. Belki bu fayda eder ama ben yinede çok ümitli değilim açıklayacaklarından.

20200217_162551.webp

sent via GSC

Acaba dünya corona zımbırtısından kurtulup insanlar normal yaşamlarına döndüklerinde bu Çinli vatandaşlara olan bakış açısı nasıl olacak.

Fransa'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 89 kişi artarak 274'e, vaka sayısı ise 9 bin 134'e yükseldi.

Birkaç kişi ölmeden bu iş çözülmeyecek gibi duruyor galiba, bu bişey olmazcı tayfa yanlarından biri ölünce muhtemelen kalbi götünde atar. Ciddi sonuçlar doğmadan durum anlaşılmayacak.

Enfekte vakalarının görüldüğü şehirleri açıklamamaları faydamıza olur bence.
Açıkladıkları an imkanı olan çok sayıda insan uçakla, otobüsle filan başka şehirlere geçici göç etmeye başlayacak çünkü.

Ölüm oranı yüzde 10 a yükselmiş çok ciddi bir rakam

Enfekte vakalarının görüldüğü şehirleri açıklamamaları faydamıza olur bence.
Açıkladıkları an imkanı olan çok sayıda insan uçakla, otobüsle filan başka şehirlere geçici göç etmeye başlayacak çünkü.

Eğer açıklanırsa iller giriş çıkış kapatılmalı yoksa zaten anlamı olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt