Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla gecen bi alman dr dinledim akciger üzerine uzmanlık alanı grip virüsleri tek tip degil ztn icinde yüzde 10 yüzde 15 corona virüsüde oluyo dedi iyice kafam karıştı
Üstat korona bir virüs ailesi ve farklı tipleri var. Sars da Mers de korona virüsleriymiş hatta. Yayılan versiyonu en yenisi ve farklı virüs gruplarına bağlanması normal. Burada kritik olan insan hücrelerine bağlanma yetisi edinmesi aslında, son mutasyonda bu var ve bulaşıcılık özelliği de had safhada.

Sars kendi kendine mutasyona uğrayıp yok olmuş ya öyle olacak ya domuz gribi gibi olacak ve bağışıklık kazanacağız ya da y.yedik bu iş ummadığımız noktalara gidecek. Bunu öngörebilmek uzmanlar için dahi zordur. Çin'de virüs bitti de dünyada bir kaç kişide kalsa ve sınırlar açılsa yine yayılma tehlikesi var.

Bugün 1 günde 2000 e yakın test yapılmış. Bu test marifetimizi çok önceden yukarılara çekmeliydik geç kaldık. çok büyük belki de en büyük hatamız bu oldu güney kore örnek alınmalıydı. ABD bile kit istedi bizden 500 bin sipariş aldık diye pohpohlanmakla olmuyor bu işler. 500 bin kit varsa hastanelere dağıtsaydınız.
Güney Kore olacak sistem altyapı bizde yok. İstesekte olamayız.

giphy.gif
oldu gibi @Recep Yıldırım
Bu ne lan
Bunun icin mi ugrastin

ub.mesaji

Bunlar götlerinin üzerine oturmayacak muhtemelen, reyiz yaşlılara kolonya dagitacagina full face şnorkel dagitsaydi daha mantıklı hareket olurdu.

Üstat korona bir virüs ailesi ve farklı tipleri var. Sars da Mers de korona virüsleriymiş hatta. Yayılan versiyonu en yenisi ve farklı virüs gruplarına bağlanması normal. Burada kritik olan insan hücrelerine bağlanma yetisi edinmesi aslında, son mutasyonda bu var ve bulaşıcılık özelliği de had safhada.

Sars kendi kendine mutasyona uğrayıp yok olmuş ya öyle olacak ya domuz gribi gibi olacak ve bağışıklık kazanacağız ya da y.yedik bu iş ummadığımız noktalara gidecek. Bunu öngörebilmek uzmanlar için dahi zordur. Çin'de virüs bitti de dünyada bir kaç kişide kalsa ve sınırlar açılsa yine yayılma tehlikesi var.
O doktor tanımlanamama olayından bahsetmiştir büyük ihtimalle kardeşim, malum bir virüsün adını koyabilmen için ona özel geliştirilmiş kitin olması gerekiyor. Özellikle kış sezonunda adı konmamış pek çok virüse maruz kalıyormuşuz, bunların %15-20'sinin corona ailesine ait virüsler olduğu düşünülüyormuş ben de bir kaç farklı yerde okumuştum bunu. Tabiki burada bahsedilen corona, covid 19 değil.

CNN'deki adam da bahsetti bugün, biz tıp ile ilgili insanlar olmadığımız için pek çok şeyi yanlış biliyoruz mesela soğuk algınlığı ile grip'i çoğumuz karıştırıyor, halbuki grip adamı bayıltır ayakta geçirilebilecek bir hastalık değil hem grip olup hem de işe gidemezsin, gidiyorsan da o grip değil soğuk algınlığıdır. Uzun yıllardan beri grip olmamıştım mesela geçen sene oldum bildiğin 3 gün falan bayıldım, ek olarak grip dediğimiz şey de bir tane değil pek çok tipi var. Covid19'dan daha ağır hasta eden tipleri de var, benim anladığım covid 19'daki esas sıkıntı çok hızlı bulaşması ve risk gruplarından ötürü ve bağlandığı yerler sebebiyle bu kişileri sepsis'e sokma oranının yüksek olması ki ölümlerin sebebi de zaten buymuş.

Yeni ve tanınmayan bir virüs olduğundan elde etkin biçimde kullanılan ilaç ve etkinliği kanıtlanmış ve standartlaşmış bir tedavi yönteminin olmaması en büyük sıkıntıymış.

@berkay isabetli kardo hayatta mi kalacagiz,yoksa karaahan cagtay gibi mi olacagiz var mi bi tahminin

O doktor tanımlanamama olayından bahsetmiştir büyük ihtimalle kardeşim, malum bir virüsün adını koyabilmen için ona özel geliştirilmiş kitin olması gerekiyor. Özellikle kış sezonunda adı konmamış pek çok virüse maruz kalıyormuşuz, bunların %15-20'sinin corona ailesine ait virüsler olduğu düşünülüyormuş ben de bir kaç farklı yerde okumuştum bunu. Tabiki burada bahsedilen corona, covid 19 değil.

CNN'deki adam da bahsetti bugün, biz tıp ile ilgili insanlar olmadığımız için pek çok şeyi yanlış biliyoruz mesela soğuk algınlığı ile grip'i çoğumuz karıştırıyor, halbuki grip adamı bayıltır ayakta geçirilebilecek bir hastalık değil hem grip olup hem de işe gidemezsin, gidiyorsan da o grip değil soğuk algınlığıdır. Uzun yıllardan beri grip olmamıştım mesela geçen sene oldum bildiğin 3 gün falan bayıldım, ek olarak grip dediğimiz şey de bir tane değil pek çok tipi var. Covid19'dan daha ağır hasta eden tipleri de var, benim anladığım covid 19'daki esas sıkıntı çok hızlı bulaşması ve risk gruplarından ötürü ve bağlandığı yerler sebebiyle bu kişileri sepsis'e sokma oranının yüksek olması ki ölümlerin sebebi de zaten buymuş.

Yeni ve tanınmayan bir virüs olduğundan elde etkin biçimde kullanılan ilaç ve etkinliği kanıtlanmış ve standartlaşmış bir tedavi yönteminin olmaması en büyük sıkıntıymış.
Haklısın abi benim bilmediğim ve idrak edemediğim kısımlar çoktur zaten.

Mesela hücre örneğini nereden alıp test ediyorlar örneğin virüs burun kanallarında yok ama boğaz ve ciğerlere inmiş olabilir mi acaba negatif çıkması bu yüzden mi vs. bunlar hep muamma benim için.

Kötü olan bu işin çözümü de çok zor olacak gibi geliyor.

Mesela virüs bizle yaşamalı normalde biz ölürsek o da ölür ama birbirimizi tanımadığımız için bağışıklık kazanmış hayvanlardaki gibi davranıyor şu an yani bağışıklığı kazandığımız an onla yaşamaya da adapte olacağız gibi.

1 hafta öncesine kadar rahattım ama sayınınn artış trendi ürkütücü düzeyde. Ve şu an tespit edilmeyen vakaların olduğu da %9 oranında vaka prevelansından çıkartılabilir test sayısına bakarsak.

Her ateş, öksürük şikayeti ile gelene test yapılmıyormuş. 20 gündür korkunç bu şikayetleri olup influenza denerek gönderilen insanların olduğunu söyledi doktor arkadaşım, ve kız arkadaşı Etfal acil de çalışan asistan arkadaşım.

Şu an test yapılsa belki de korona pozitif vaka sayısı 1000’ler mertebesindedir ama bilemiyoruz.

Allah hepimizin sonunu hayır etsin. Şu hastalığı olacaksak da hafif atlatıp, öldürücü düzeyde etrafımıza taşımayalım. Anne, babamız veya herhangi bir bağışıklığı düşük birey.

Haklısın abi benim bilmediğim ve idrak edemediğim kısımlar çoktur zaten.

Mesela hücre örneğini nereden alıp test ediyorlar örneğin virüs burun kanallarında yok ama boğaz ve ciğerlere inmiş olabilir mi acaba negatif çıkması bu yüzden mi vs. bunlar hep muamma benim için.

Kötü olan bu işin çözümü de çok zor olacak gibi geliyor.
Alışık olmadığımız ve bilmediğimiz bir alana çok hızlı giriş yaptık, kafayı yedik bence hepimiz.

Sakin ol yav hemen galeyana gelmeye müsaitsin. Bugün cnn'de salgın uzmanı bir prof'un dediği gibi, aslında öyle çok öldürücü bir virüs değil esas sıkıntı hızlı enfekte etmesinden ötürü sağlık sistemini çökertmesi. O örnek üzerinden çıkıp enseyi karartmak doğru değil, normal grip geçen sene ABD'de 22 bin kişiyi öldürmüş 370 küsür bin kişiyi ise hastanelik etmiş, bunların içinde çocuğundan gencine, gencinden orta yaşlısına kadar her yaş grubundan insan var. Trump gibi corona'da böyledir önemsizdir demiyorum tabiki, burada anlatmak istediğim 20 küsür yaşında biri ölünce, ne bileyim 40'lı yaşlardaki birinin yoğun bakıma alınma haberini alınca falan galeyana gelmemek lazım, doktor falan olmadığımız için olağan durumları çok sık abartıyoruz birbirimizi galeyana getiriyoruz buna gerek yok iki gündür bunu anlatmaya çalışıyorum. O adamın ikincil bir sorunu vardır, ne bileyim bağışıklığı çökmüştür, genetik yapısında bu tip virüse karşı zaaf vardır vs bir sürü şey olabilir.

Bak mesela biraz uzunca bir yazı oldu ama biraz daha açayım rahatlatmak için, köpeklerin 3te2'sinin ağzında bulunan bir bakteri var. Geçen sene haberi çıktı ABD'de adamın birisi bu bakteri yüzünden elini kolunu kaybetmiş, eli kolu çürümüş gitmiş, hastanede kesmek zorunda kalmışlar, adama bildiğin piyango çıkmış milyonlarca insan o bakteriyle temas halinde, hatta o adam da yıllarca temas halinde yaşamış ama o gün bir sebepten ötürü bağışıklığı o bakteriyi tolere edememiş, yani biyoloji/bağışıklık vs çok karmaşık konular ve hala anlaşılamamış noktaları anladıklarımızdan çok daha fazla. Sen tedbirini önlemini al gerisini sal, her haberden anlam çıkarmaya kalkma. Bugün valla öm'den sonra üzüldüm sana.

Geçen sene dediğin gibi abd de 22 bin kişi tüm dünyada ise 500 bin kişi gripten ölmüş.Mesela geçen 21 yaşında 1 çocuk gitti coronadan.Ama 1 yıldır kanser tedavisi görüyormuş.Tüm bağışıklık sistemi felç oldugu için gitti.İnsanlar gerekli önlemleri alırsa bu illetten kurtuluruz.Ama nato mermer nato kafa hergün dışarı çıkılmaya devam edilirse vaka 10000 binde olur 20000 binde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt