Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3UWuqD.jpeg

Iste oradan kalkip geldiler diye atalarima dua ediyorum zaten cinlinin yaninda ne isimiz var?

Kusurabakma da kuzu, inek herkesin zevkle yedigi bisey.

Yarasa ne, karafatma ne, tilki ne, bu pullu yaratik ne, hamam bocegi ne??

Sen hic Turkiyeden kuzu yedik diye dunyaya virus yayildigini duydun mu? Cin 10 yilda bir hayvandan insana bulasan virus yayiyo pzvnklr !!
Öncelikle bildiğim kadarıyla kesinleşmedi neyden yayıldığı ve teoriler var . Muhtemelen ataların diye gurur duydukların tarihin belli dönemlerinde neler neler yedi . Senin icin kuzu inek zevkle yenen bir şey işte başkası için olmayabilir zaten bunu anlatıyorum da sana göre sen ve çevrendekiler seviyor ve yiyor diye bu genel geçer bir şey oluyor . Bununla beraber mesele hangi hayvanı yediklerinden ziyade saklama ve hijyen koşulları .

Yunan mutfağının mezeleri nasıl? Rakı(Ouzo) ile gider mi?
Olağanüstü. Balık,meze,rakı konusunda bizden iyiler kesinlikle. Doğu akdeniz meselesinden dolayı para kazandırmak istemiyorum Yunan dostlarımıza ama problemsiz bir dönemde gideceğim kesinlikle müthiş bir deneyim.

Iste oradan kalkip geldiler diye atalarima dua ediyorum zaten cinlinin yaninda ne isimiz var?

Kusurabakma da kuzu, inek herkesin zevkle yedigi bisey.

Yarasa ne, karafatma ne, tilki ne, bu pullu yaratik ne, hamam bocegi ne??

Sen hic Turkiyeden kuzu yedik diye dunyaya virus yayildigini duydun mu? Cin 10 yilda bir hayvandan insana bulasan virus yayiyo pzvnklr !!
Yedik diye duymadım ama hayvan silktiğimiz için virüs yayılabilir. Zira ilk HIV hayvandan insana böyle bulaşmıştı.

Bir insan nerede doğduysa o yemek kültürünü sevmek zorunda diye bir şey yok. Ben mesela kokoreçi, kelle paçayı falan sevmem sağlıksız bulurum. Yani kültürümüzde diye her şeyi sevmek ve yemek zorunda değiliz. Çinlilerin kültüründe de yarasa çorba içmek var diye içmek zorundalar mı? Hiç mi araştırmıyorlar ellerinin altında internet var bu hayvanları yersek virüs kaparız diye. Bir Alman olsaydım domuz eti de yemezdim. O da sağlıksız, tatsız bir şey dana etine göre. Yağlı da ayrıca. Zaten ucuz diye tüketiyor çoğu. Dana etini sevmeyen vejeteryan falandır ya da Hintli falandır. Ben dana eti yiyip de ayy bu hamamböceğinden kötü diyen birisini görmedim bugüne kadar.

Olağanüstü. Balık,meze,rakı konusunda bizden iyiler kesinlikle. Doğu akdeniz meselesinden dolayı para kazandırmak istemiyorum Yunan dostlarımıza ama problemsiz bir dönemde gideceğim kesinlikle müthiş bir deneyim.
Bir yerelere gitmem için henüz daha 4-5 yılım var. Şu an ekonomik durumum il sınırları içinde anca yetiyor. O yüzden rahat rahat anlatabilirsin :LOL:

Hayvandan insana virüsün atlayıp mutasyona uğraması olayı gayet random bir olaymış, Çin'de hayvan ve insan sayısı çok fazla olduğundan doğal olarak etkileşimde çok fazla oluyor, bir de dar alanda çok kişinin bir arada bulunması, hijyen eksikliği vs çarpan etkisi yaratıp riski artırıyormuş bu demek değil ki x ülkesinde x hayvanından insana virüs atlamayacak. Kuzudan da olabilir, dana'dan da olabilir, tavuktan da olabilir (ki oldu kuş gribi dediğimiz şey o )

Bilimin dediği bu, sanıyorum buradaki herkesin görüşünden daha değerlidir.

Hayvandan insana virüsün atlayıp mutasyona uğraması olayı gayet random bir olaymış, Çin'de hayvan ve insan sayısı çok fazla olduğundan doğal olarak etkileşimde çok fazla oluyor, bir de dar alanda çok kişinin bir arada bulunması, hijyen eksikliği vs çarpan etkisi yaratıp riski artırıyormuş bu demek değil ki x ülkesinde x hayvanından insana virüs atlamayacak. Kuzudan da olabilir, dana'dan da olabilir, tavuktan da olabilir (ki oldu kuş gribi dediğimiz şey o )

Dut pekmezi ve sirkeyi karıştırıp gargara yapsak?

Yok sadece Türklerin yemedikleri şeylerde virüs vardır ( bulaşır ) . Dünyanın en temiz halkı Türklerdir . Bizde hastalık pislik kötü koku asla olmaz sen yanlış biliyorsun . Zaten 82 Musul 83 Kerkük 84 Pekin yapacağız yakında Çin bizimdir 2-3 seneye kalmaz :D Bilim falan hikaye Türk halkı daha iyisini bilir .

Wuhan pazarında satılan hayvanları ve videoları bu başlıkta paylaştım üstat bakabilirsin kaynak niteliğinde

Zaten sorun da bu besin zincirinde halka olmayan farklı habitatlarda ve iklimlerde yaşayan hayvanları bir araya toplayıp çoluk çocuğun önünde yüzüp hemen orada yersen her tür mikrop yayılır

Bunu Çinlilerden başka yapan bir millet de yok Vietnam Çinhindi’nde orada satılması yasak olan Çin’de serbest hangisi daha zengin? Aynı rejim ve kültür havzasındanlar üstat insanlık yok bunlarda :(

Wuhan pazarında satılan hayvanları ve videoları bu başlıkta paylaştım üstat bakabilirsin kaynak niteliğinde

Zaten sorun da bu besin zincirinde halka olmayan farklı habitatlarda ve iklimlerde yaşayan hayvanları bir araya toplayıp çoluk çocuğun önünde yüzüp hemen orada yersen her tür mikrop yayılır

Bunu Çinlilerden başka yapan bir millet de yok Vietnam Çinhindi’nde orada satılması yasak olan Çin’de serbest hangisi daha zengin? Aynı rejim ve kültür havzasındanlar üstat insanlık yok bunlarda :(
Eşeğin mikini yiyesiceler diyecem de onu da yemiştir bu domuz soyları.

Hayatimda çine 1 kere , honkong a da 1 kere gittim, gorduklerim bana yetti. Boyle pis insan evladi dunyanin hic bir yerinde gormedim.Aç kaldim.

Donunce topragi optum, hemen restorana cektim arabayi bana menü yü getirin hepsini yiycem dedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt