- 31 Mart 2012
- 31.061
- 6.241
- 1.493
Bu arada Türk Kahvesi de Osmanlı zamanında Yemen'den getirilen kahvelerden yapılan bir içecektir. Hiç kimse Yemen kahvesi demez mesela o zamanlar Osmanlı'ya bağlı olduklarından Türk Kahvesi derler.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Üstat o başka bir konu, yalnız çeşit konusuna girersek Türk mutfağı baya geride kalır bu konuda. Bizim mutfağımız görece olarak çok çeşitli değil. Yemek konusuna takığımdır baya sırf yemek denemek için pek çok ülke gezmişliğim var, öyle hiç herkesin ayılıp bayıldığı aman Türk yemekleri olsa da yesek dediği falan yok, her deneyenin beğendiği falan da yok. Zaten pek çok yemeğimiz Lübnan-Yunanistan-Suriye-Ermenistan ile ortak, kendi damak zevkimizi yüceltiyoruz ama bu çok dar bir pencereden dünyaya bakmak ile alakalı, sorsan adama yerinde layıkıyla Türk mutfağı haricinde hiçbir mutfağı deneyimlememiş ama dünyanın en iyi mutfağının Türk mutfağı olduğuna karar vermiş, ortalık bunlarla dolu mutfak bazında milliyetçilikten kastım da buydu.
Bir de şey çok yapılıyor, mesela x yabancı geldi bilmem ne yedi acayip ayıldı bayıldı.. Halbuki o örnekler her ülke mutfağı için geçerli, Avusturyalı olup Japon mutfağı hayranı olan da var, Türk olup Meksika mutfağına hayran olan da var.
Bana göre de en güzel mutfak Türk mutfağıdır, sebebi de çok basit çünkü ben Türk'üm.
Osmanlı mutfağı dediğin çok tartışmalı bir konu, çünkü sınırı tam belli değil. Rumlar mesela meze konusunda bir numaradır, şimdi kalkıp bunu Osmanlı mutfağı içine mi sokacağız yoksa Yunan/Rum mutfağına mı sokacağız ? Osmanlı mutfağı büyük oranda saray mutfağıdır ki saray yemeklerinin çoğu ya unutuldu gitti ya da çok nadir gurme lokantalar dışında bulmak mümkün değil (kavun içinde kavurma gibi mesela)
Kebap konusunda da benzer bir durum var. Bizim rakipsiz olduğumuz alan küçük baş hayvan, büyük baş da ilk 5'e bile giremeyiz.
Koray gözünü seveyim zeytinyağlı da İtalya'yı yavaş geç yav o kadar da değil.
Yalnız rica ediyorum yazdıklarımı yanlış yorumlayıp alıntılamayın, ben Türk mutfağı kötüdür veya çeşit bakımından zayıftır falan demiyorum. Sanki öyle diyormuşum gibi yazıyorsunuz.
Türk tütünü, Türk kahvesi yabancı dillerde atasözleri var Türk gibi sigara içmek diye folklöründe yer etmişiz hepsininBu arada Türk Kahvesi de Osmanlı zamanında Yemen'den getirilen kahvelerden yapılan bir içecektir. Hiç kimse Yemen kahvesi demez mesela o zamanlar Osmanlı'ya bağlı olduklarından Türk Kahvesi derler.
Aramızda çok cahil var . Anlamıyorlar . Senin yediğin ona iğrenç geliyor onun yediği sana iğrenç geliyor bu coğrafyayla alakalı bir durum . Sende koyun inek neyse o adamda da başka hayvanlar bunların yerine alabiliyor . Sen İneğin bağırsağını taşaklarını beynini yiyince normal oluyor o başka hayvanı ve enteresan uzuvlarını yiyince acayip oluyor ve ölmeyi hak ediyor . Mal mısınız siz ? Biri gelse Türkler ineğin bok geçen yerlerini yiyor başka yer bulamamış mı bunlar gebermeye mahkum dese bu kişi için demediğiniz kalmaz ( ki demekte haklısınız ) fakat bunun aynısını siz yapıyorsunuz çünkü BAĞNAZSINIZ .
Abi ayvaliga git, orada yiyecegin zeytinyagliyi italyada yiyemezsin vallahi.
Girite git asla ayvaliktaki kadar meze bulamazsin. Onlar mesela istakoz, ahtapot bizden net iyiler ama o adalarin coguna gittim yedim, italyada turistik yerlerde degil trattoria vs tabii cok guzel cesit vs. Onlar da boru degil roma imparatorlugu mirasi . Ama cesit ve lezzet vallahi geri kalmayiz.
Dedigim gibi iş ete, kuzuya gelirse kirbaclariz zaten.
Arkadaşım anlamadığın ne biliyor musun ? Sana göre böcek yenmeyecek bir şey ya mesela senin gibi ben de yemiyorum ya da tilki yenmeyecek bir şey bir başkası için de koyun kuzu koç inek yenmeyecek şeyler olabilir . O da hayvan o da hayvan bakacak olursan senin yenmeyecek olarak görmen ahlaki bir durum . Annen baban yaşadığın coğrafyada bu hayvanlar pişirilip yenmedi ve sen yenecek olarak görmüyorsun haliyle . Yememeni anlayabilirim sana yenmeyecek gelmesini de anlayabilirim fakat sana göre yenmeyecek bir şeyi yiyorlar diye gebersin pislikler gözüyle bakmak bağnazlıktır . Tesadüfi şekilde burada değil 5-10 bin km doğuda doğsaydın muhtemelen sana şu an ahlaki olarak kabul edilemez gelen bu yiyecekleri sen de tüketecektin çünkü bu normal olacaktı normlara uyacaktı .Ya birak.
Hadi kokorec, iskembe vs haklisin diyelim. Milyonda 2 tane.
Ya karafatmayi herifler sokakta kizartip yiyiyo.
Yarasayi kaynatip corba yapiyor, tilkiyi bu pullu hayvani kemiriyo serefsizler.
Sarsindan koronasina ne virus varsa bu pzvnklrden bosuna cikmiyor !
Aynen üstat katılıyorum. Hadi turistlere geçir adamlarda paradan bol ne var ülkeye döviz kazandırırsın ama aynı fiyatları yerli insanlara da uyguluyorlar. Zengin mutfağımızı tadamadan hayattan göçen vatandaşlarımız var. Bu fiyat politikalarını iyi ayarlamıyor bu işletmeciler.Millet zaten Yunan adalarına ucuz ye gidiyor üstat bizim işletmecileri allah bildiği gibi yapsın yoksa doğa tarih lezzet insanlık bizde var ama çakal turizmcinin tillahı da bizde![]()
Millet zaten Yunan adalarına ucuz ye gidiyor üstat bizim işletmecileri allah bildiği gibi yapsın yoksa doğa tarih lezzet insanlık bizde var ama çakal turizmcinin tillahı da bizde![]()
Çünkü bizim işletmecilerimiz esnaf değil hedonist bu yaz toplayım sonra kışın kararı kızla yiyeyim insan olan kalıcı olur sen o işi meslek olarak yapacaksın para kazanmak için değilAynen üstat katılıyorum. Hadi turistlere geçir adamlarda paradan bol ne var ülkeye döviz kazandırırsın ama aynı fiyatları yerli insanlara da uyguluyorlar. Zengin mutfağımızı tadamadan hayattan göçen vatandaşlarımız var. Bu fiyat politikalarını iyi ayarlamıyor bu işletmeciler.
Sohbetim olan bir kıvırcık hanımefendi yapmıştı zamanında. Bol baharatlıMuazzam anam hastalanmadan önce muazzam yapardı Hatay usulü ekşi asma yaprağıyla etli ve sıcaktır bizimkisi tereyağıyla pişer ülkenin kalanında soğuk ve zeytinyağlı olur bir de pirinçle yaparlar biz ise ya bulgur ya da kırma buğday ile
Sen hiç kırma buğday yedin mis? Valla şanslıyım Allah’a şükür bu konuda
En güzel örnek Hindistan aslında, bizim çatır çatır yediğimiz inekler adamlar için kutsal. Hatta daha geçen inek yedi diye birini linç edip öldürmüşlerdi. Kültürün ne kadar keskin biçimde farklı olabileceğinin 1 cümlelik özeti.Arkadaşım anlamadığın ne biliyor musun ? Sana göre böcek yenmeyecek bir şey ya mesela senin gibi ben de yemiyorum ya da tilki yenmeyecek bir şey bir başkası için de koyun kuzu koç inek yenmeyecek şeyler olabilir . O da hayvan o da hayvan bakacak olursan senin yenmeyecek olarak görmen ahlaki bir durum . Annen baban yaşadığın coğrafyada bu hayvanlar pişirilip yenmedi ve sen yenecek olarak görmüyorsun haliyle . Yememeni anlayabilirim sana yenmeyecek gelmesini de anlayabilirim fakat sana göre yenmeyecek bir şeyi yiyorlar diye gebersin pislikler gözüyle bakmak bağnazlıktır . Tesadüfi şekilde burada değil 5-10 bin km doğuda doğsaydın muhtemelen sana şu an ahlaki olarak kabul edilemez gelen bu yiyecekleri sen de tüketecektin çünkü bu normal olacaktı normlara uyacaktı .
Arkadaşım anlamadığın ne biliyor musun ? Sana göre böcek yenmeyecek bir şey ya mesela senin gibi ben de yemiyorum ya da tilki yenmeyecek bir şey bir başkası için de koyun kuzu koç inek yenmeyecek şeyler olabilir . O da hayvan o da hayvan bakacak olursan senin yenmeyecek olarak görmen ahlaki bir durum . Annen baban yaşadığın coğrafyada bu hayvanlar pişirilip yenmedi ve sen yenecek olarak görmüyorsun haliyle . Yememeni anlayabilirim sana yenmeyecek gelmesini de anlayabilirim fakat sana göre yenmeyecek bir şeyi yiyorlar diye gebersin pislikler gözüyle bakmak bağnazlıktır . Tesadüfi şekilde burada değil 5-10 bin km doğuda doğsaydın muhtemelen sana şu an ahlaki olarak kabul edilemez gelen bu yiyecekleri sen de tüketecektin çünkü bu normal olacaktı normlara uyacaktı .
Iste bide mimari ozurluyuz. Onca yil yunanlilarla yasamisiz estetikden zerre nasip almamisiz dunyanin en igrenc binalarini yapiyoruz. Zevksiziz malesef. Italyan etrafinda altin oranla buyuyor, biz gecekonduyla.
Afiyet olsunSohbetim olan bir kıvırcık hanımefendi yapmıştı zamanında. Bol baharatlı
Kesinlikle fakat bağnaz bir ve dar dörüşlü bir topluluktan empati beklemek anlamsız. Bu forumun seviyesi empati yapabilecek seviyede değil malesef büyük oranda . Burada daha çok ırkçılık kafatas hadi hepsini gebertelim en büyük biziz dünyayı ele geçirelim mantığı tutuyor . Yapacak bir şey yokEn güzel örnek Hindistan aslında, bizim çatır çatır yediğimiz inekler adamlar için kutsal. Hatta daha geçen inek yedi diye birini linç edip öldürmüşlerdi. Kültürün ne kadar keskin biçimde farklı olabileceğinin 1 cümlelik özeti.
Ceza yersen başlığında bu sarma ile beraber yaptıklarım ile ilgili sohbet edeceğim.Afiyet olsun![]()
Niye ceza yiyorum yine yav neyi rapor ettinCeza yersen başlığında bu sarma ile beraber yaptıklarım ile ilgili sohbet edeceğim.
Yunan mutfağının mezeleri nasıl? Rakı(Ouzo) ile gider mi?En güzel örnek Hindistan aslında, bizim çatır çatır yediğimiz inekler adamlar için kutsal. Hatta daha geçen inek yedi diye birini linç edip öldürmüşlerdi. Kültürün ne kadar keskin biçimde farklı olabileceğinin 1 cümlelik özeti.