Üstat o başka bir konu, yalnız çeşit konusuna girersek Türk mutfağı baya geride kalır bu konuda. Bizim mutfağımız görece olarak çok çeşitli değil. Yemek konusuna takığımdır baya sırf yemek denemek için pek çok ülke gezmişliğim var, öyle hiç herkesin ayılıp bayıldığı aman Türk yemekleri olsa da yesek dediği falan yok, her deneyenin beğendiği falan da yok. Zaten pek çok yemeğimiz Lübnan-Yunanistan-Suriye-Ermenistan ile ortak, kendi damak zevkimizi yüceltiyoruz ama bu çok dar bir pencereden dünyaya bakmak ile alakalı, sorsan adama yerinde layıkıyla Türk mutfağı haricinde hiçbir mutfağı deneyimlememiş ama dünyanın en iyi mutfağının Türk mutfağı olduğuna karar vermiş, ortalık bunlarla dolu mutfak bazında milliyetçilikten kastım da buydu.
Bir de şey çok yapılıyor, mesela x yabancı geldi bilmem ne yedi acayip ayıldı bayıldı.. Halbuki o örnekler her ülke mutfağı için geçerli, Avusturyalı olup Japon mutfağı hayranı olan da var, Türk olup Meksika mutfağına hayran olan da var.
Bana göre de en güzel mutfak Türk mutfağıdır, sebebi de çok basit çünkü ben Türk'üm.