Nedim Tokuyucu
Baba Gündüz
- 20 Ocak 2010
- 85.615
- 66.410
- 4.933
Bu bilgiyi zor hazmedeceğim
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu bilgiyi zor hazmedeceğim
Şu anda genelde haberlerin söylediklerini konuşuyoruz. Her gün başka bir hayvan kaynaklı olduğu söyleniyor. Bir gün yarasa bir gün pangolin bir gün yılan. Henüz kesin bir şey yok. Farklı koşulların birleşimiyle oluşmuş olabilir yani deve+sidiği gibi.Deve değil neyin sidiğini içersen hastalık kaparsın çinlilerin sidikle yemek marine etmesi gibi
Çinliler deve de yiyor ayrıca yemedikleri yok zaten Türkiye dışında nadir ülkenin hijyenik mutfağı var
Almanlar domuz yiyor ya da Fransızlar kurbağa yiyor diye helak olsun demiyoruz ki
Çin bambaşka bir boyut, iş piyasasından mutfaklarına kişisel hijyenden uyguladıkları soykırıma kadar her sebepten problemli bir ülke konuyu sulandırmayalım üstat
eliyle yemek yiyen araplarda hijyen var evet![]()
Araplar da pis bir yemek yeme kültürüne sahipler.Deve değil neyin sidiğini içersen hastalık kaparsın çinlilerin sidikle yemek marine etmesi gibi
Çinliler deve de yiyor ayrıca yemedikleri yok zaten Türkiye dışında nadir ülkenin hijyenik mutfağı var
Almanlar domuz yiyor ya da Fransızlar kurbağa yiyor diye helak olsun demiyoruz ki
Çin bambaşka bir boyut, iş piyasasından mutfaklarına kişisel hijyenden uyguladıkları soykırıma kadar her sebepten problemli bir ülke konuyu sulandırmayalım üstat
Ya bu hijyen meselesi mi ?
Arap yarasa , tilki, hamambocegi, kabuklu karinca yiyen kemirmez merak etme!!
tamam merak etmem!!!Ya bu hijyen meselesi mi ?
Arap yarasa , tilki, hamambocegi, kabuklu karinca yiyen kemirmez merak etme!!
çinin sonu geliyor gibi
Kesin olan wuhan canlı hayvan pazarından çıkmış olması CNN den euronewse herkes haberini yaptı ben de haftalar önce yazdımŞu anda genelde haberlerin söylediklerini konuşuyoruz. Her gün başka bir hayvan kaynaklı olduğu söyleniyor. Bir gün yarasa bir gün pangolin bir gün yılan. Henüz kesin bir şey yok. Farklı koşulların birleşimiyle oluşmuş olabilir yani deve+sidiği gibi.
O zamanki haberleri, açıklamaları araştırdım. Aynen bugün olduğu gibi kaynağı net belli olmadığı için develerin yenmemesi, yanına bile yaklaşılmaması gerektiğiyle alakalı açıklamalar var. Hatta buna karşılık arapların kendi develerini öperken çektikleri fotoları paylaştıkları bir trend başlamış. Tepki gibi. Sidik vs ne sebeple olursa olsun Arabistan bağlantılı bir virüs olduğunu tekrarlayalım, Çin değil. Helak olmaları için yeterli sebep mi bilmiyorum.
Demem o ki şu anda bunun kaynağı da net değil her gün farklı bir hayvan üzerinden milletin katlini istemeden önce bekleyelim diyorum.
Evet ama bize yakın memleketler değil yani Lübnan Suriye bize yakın ve güzeldir dediğin daha çok Afrika ve Güney Ortadoğu için geçerli Mısır suudiler Körfez filanAraplar da pis bir yemek yeme kültürüne sahipler.
Kesin olan wuhan canlı hayvan pazarından çıkmış olması CNN den euronewse herkes haberini yaptı ben de haftalar önce yazdım
Maşallah Nuh’un gemisi gibi yok yok
Zul addederimyarasa corbasi icermisin
Kesinleşmemiş şeyler üzerinden bilimsel ya da sosyolojik analiz yapmayı sevmem.Kesin olan wuhan canlı hayvan pazarından çıkmış olması CNN den euronewse herkes haberini yaptı ben de haftalar önce yazdım
Maşallah Nuh’un gemisi gibi yok yok
Kesinleşti pazardan şehire yayıldıKesinleşmemiş şeyler üzerinden bilimsel ya da sosyolojik analiz yapmayı sevmem.
Saygılar üstat.
yanlış konu üstadAny sgoo oynamayacaksa Fiko104'ten once geldigim icin mevkiyi rica edecegim ?