Algı yaratmama gerek yok ki kronoloji de önemsiz zira postlardaki içerik aynı. Sadece yakalayabileceğin "nokta"lı post var ki hemen akabinde açıklamasını yapmışım. Dediğim gibi pangolin sidiğinin lokasyon olmadığını ekstra belirtmem gerekiyormuş, o kısmı anladım üstat bundan sonra anlayabileceğin şekilde yazarım ekstra açıklamalar eşliğinde. Zaten ne düşündüğümü biliyorum bütün kaynakların doğruladığı lokasyonu neden reddedeyim, bana ne? Defalarca da yazmışım sadece hayvan türüyle alakalı belirsizlik olduğunu.
Kaynakların bir özelliği yok o yüzden güldüm. Günlerdir okuyoruz zaten onları. Benim söylediğimle çelişen bir şey de yok orada zira senin kişisel fantezinin aksine ben lokasyonu reddetmiyorum üstat.
Valla tartışmayı severim ondan devam ediyorum ama senin zoruna gittiyse ben durabilirim sıkıntı yok
İkna etmeye çalışmıyorum zaten mevzunun başlangıcı da senin alıntınla başladı üstat kronoloji seversin sen bir incele derim. İlgili posttaki "Irkçı arkadaşlar" kısmını üzerine alınmadıysan sana bir laf atma yoktu ki orada üstat
Ben bu konuda karşıt fikirliyim başkasında senle aynı safta durabilirim. Benim için fark etmez. Konunun kendisine bakıyorum nereden ya da kimden geldiğine değil. Hatırlarsan Londra'daki anti-homeless mimarisinden bahsetmiş ve o tarafı da eleştirmiştim. Hatta sen beni sağa yakın birisi olarak nitelendirmiştin tahmin olarak başka bir başlıkta. Lakin ben o kalıplarla ilgilenmiyorum, olay bazında yorumluyorum.
Çinliler üstün kültür falan diye bir şey demedim. Muhtemelen Çine gitsem aç kalırım. Yeme ihtimalim yok, mide bulandırıcı. Ben beğenmiyorum, iğrenç buluyorum diye objektif gerçek bu olmuyor yalnız bunun farkındayım. Çinlilere sevgim ya da nefretim yok dediğim gibi milletleri-devletleri sevmek ya da nefret etmek konsept olarak bana ters. Bunlar alışkanlıklarla alakalı konular. Estetik yargılarımız bile bu süzgeçten geçiyor.
Başlıkla alakasız şeyler konuşulduğuna katılıyorum. İhbar etme mevzusu gibi. O konuda hemfikiriz. Zira benimle zerre kadar alakası olmayan bir şey. Onu bir yanlışlık olarak alıyorum o halde, uzatmıyorum.
Yahu daha ne olup bittiğini bilim insanları dahil kimse bilmiyor, bu kadar keskin yargılarla konuşmanın mantıklı olmadığını söylüyorum. Ayrıca Mers örneğinde olduğu gibi başka coğrafyalarda da böyle olaylara rastlanabilir ve bunun o ülkenin yaptığı zulümlerle vs alakası yoktur. Devlet tedbir alamıyor, vatandaşlarına hizmet sağlamıyor vs bunlarla alakalı bir şey söylemedim.