Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Izledim dun ozet gecersek.

Virüsü Fransız şirketin wuhanda geliştirdiği
Virüsün 2003 yılında üretildiği,
İçeriğinin sars + korona olduğu,
Yine aşısının ellerinde mevcut olduğu
2017 de Vietnam’da hastalarda uygulayıp başarı elde ettiklerini,
Bunu yapan firmanın sahibi Fransa sağlık bakanı olmuş 2017 de.
Aşı var para etsin diye milletin ölmesine göz yumuluyormus.
Satan firma Fransız firması olacak ve en önemlisi bunun Avrupa patent enstitüsünde numarasını paylaşıyor 2003 yılında virüsün ve aşısının patenti olduğu resmî dökümanlarda yazıyor 300 sayfa diyor .
Çocukları etkilenmemesinin sebebinin, aşının içeriğinin kızamık aşısına benzemesi olduğunu söylüyor coğu çocuğun bu aşıyı yaptırdığını belirtiyor.

Süleyman Soylu: "Sokağa çıkma yasağı ilan edilir ya da edilmez demiyorum. Değerlendirme sürecinin devam ettiğini söylüyorum. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde."

4.517 yeni vaka ve 462 yeni ölüm raporlayan İspanya'da toplam vaka sayısı 33.089'a, ölüm sayısı 2082'ye ulaştı.

Süleyman Soylu: "Sokağa çıkma yasağı ilan edilir ya da edilmez demiyorum. Değerlendirme sürecinin devam ettiğini söylüyorum. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde."

26 sından sonra gelir

Cok enteresan. Chloroquine bir anti emflammatuar ilac (yani iltihap önleyen bir ilac). Azithromycin de bir antibiyotik. Ikiside aslinda temelde virüs'e karşı kullanilmayan ilaclar.

Cok degisik durumlar yaşıyoruz gerçekten.

Antibiyotik kullanılmasının sebebi Covid ile savaşan bağışıklık sistemi neredeyse çökme noktasına geliyor. Bakteriler tarafından da zarar görmemek için antibiyotik ekleniyordur.

böyle de saçmalayabiliyorlar.

bekliyorlar herhalde herkese bulaşsın sonra kapatsınlar evlere

gündemden kısa kısa notlar

Hindistan'da yeni tip #koronavirüs salgınında artan vaka sayısı ve can kayıpları nedeniyle ay sonuna kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde karantina altında olduğu öğrenilen kadın, hastaneden kaçtı. Polis ekiplerini alarma geçiren kadın, kısa sürede yakalandı.

Halkbank: 31 Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

İş Bankası: ''Müşterilerin 30 Nisan’a kadar anapara, faiz, taksit ödemelerinin 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek."

Ziraat Katılım Bankası, ticari ve bireysel müşterilerin 31 Mart'a kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemelerini öteleyecek.

Vakıf Katılım, bireysel ve kurumsal fon kullanan müşterilerin talepleri üzerine, 30 Haziran'a kadarki taksit ödemelerinde esneklik sağlayacak.

1 ABD Doları, 6,60 TL seviyesine ulaştı.

Adalet Bakanı Gül: "Cezaevlerinde pozitif #koronavirüs vakasına rastlanmamıştır."

ABD'de Başkan Trump ve ailesinin güvenliğinden sorumlu Gizli Servis'in bir çalışanında yeni tip #koronavirüs tespit edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Yeni #koronavirüs tedbirleri kapsamında ÖSYM tarafından ertelenen EKPSS 20 Eylül 2020 tarihinde yapılacak."

Adalet Bakanı Gül:

- Noterlikler artık dönüşümlü hizmet verecek.
- Ertelenen duruşmalar ve sürelerle ilgili mağduriyet yaşanmaması için kısa zamanda adım atılacak.

Sağlık Bakanlığı #Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 13.30'da toplanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından son duruma ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

İran'da #COVİD19 virüsünden dolayı son 24 saatte 127 kişi öldü, 1411 kişi enfekte oldu. Böylelikle İran'da toplam ölü sayısı 1812, vaka sayısı 23.049 oldu.

Cok enteresan. Chloroquine bir anti emflammatuar ilac (yani iltihap önleyen bir ilac). Azithromycin de bir antibiyotik. Ikiside aslinda temelde virüs'e karşı kullanilmayan ilaclar.

chloroquin de dahil olmak uzre 69 tane drug tespit etmisler corona tedavisinde kullanilabilecek

diabet ve tansiyon ilaclari fln da var

Dediğin gibi ciddi bir gözetim şart. Yan etkileri fazla ve insan kanından uzun süre çıkmıyormuş.

Benim anlamadığım Fauci ve CDC bu işe soğuk bakıyor ama Trump tam tersi. FDA approved olduğu için 18 ay bekleme süresi olmadığı için galiba. Ekonomiyi kurtarma derdindeler.

Antibiyotik kullanılmasının sebebi Covid ile savaşan bağışıklık sistemi neredeyse çökme noktasına geliyor. Bakteriler tarafından da zarar görmemek için antibiyotik ekleniyordur.

Screenshot_20200323-125252_Acrobat for Samsung.jpg

Pek alanım degil, ama farkli turlu ilaclar eklenince birbirine aralarinda sinerjistik kapasite artiyor ve tedavi sonucu o yönde destekleniyor. Yukarida bir makale paylastim ustadim. Azithromycin de chloroquine ilacinin etkisini kuvvetlendiren bir unsur olarak öne çıkıyor. Umarim bu illetin tedavisi bulunup ölümler azalır. Suan en buyuk korkum bu inanılmaz ölüm sayısı. Yoksa hepimiz bu virüsü geçireceğiz.

chloroquin de dahil olmak uzre 69 tane drug tespit etmisler corona tedavisinde kullanilabilecek

diabet ve tansiyon ilaclari fln da var

Tesekkurler ustadim. Bir goz atayim bu karantina günlerinde. Silivri soguktur diye hep sakalastik, lakin suan kendimiz silivri durumlari yasiyoruz resmen

Dediğin gibi ciddi bir gözetim şart. Yan etkileri fazla ve insan kanından uzun süre çıkmıyormuş.

Benim anlamadığım Fauci ve CDC bu işe soğuk bakıyor ama Trump tam tersi. FDA approved olduğu için 18 ay bekleme süresi olmadığı için galiba. Ekonomiyi kurtarma derdindeler.

Trump cok degisik bir kafa yasiyor.. Berlinde bu ilaclarla mesgul olan bir firmayi satin almak istemis. Butun ilaclari alip kendi ulkesini kurtarma derdinde. America First derken bukadar ileri gideceğini tahmin edemezdi kimse sanki

Almanyada vaka sayısındaki artış hızı düşmüş diyolar, doğru mudur acep

Bugunde sokağa çıkma yasağının geleceğini sanmıyorum. Muhtemelen önümüzdeki hafta gelir ama o zamana kadar ne olur bilinmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt