Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet vakalar çoğalıyor.
Uni de bir vaka daha olmuş.
Artık bu şehirden uzaklaşmak lazım.
Dün bir işçim maskeyle çalışacağım dedi.

Maskesine baktım bez maske

Şu an koruyan maske 85 Euro ve en fazla 2 yada 3 kere kullanabirsin.

Bakalım bu gün de kapmazsak daha da bir şey olmaz.
Pazartesinden itibaren daha küçük bir dükkana geçiş yapıyorum.

Bir müddet buradayım artık.

Gscimbom mobil
Yasiyonmu daha

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Vietnam'da bugüne kadar enfekte olduğu açıklanan 16 hastanın hepsi iyileşerek taburcu edilmiş. Vietnam sınırları içinde hiç hasta kalmamış.

Güney Kore'de de inanılmaz bir iyileştirme var. Sadece dün 10000'e yakın insana test yapmışlar, 17'si mi ne hayatını kaybetmiş. Ölenlerin de zaten background'unda başka hastalıkları olmakla birlikte hastalığın son raddesinde olmalarının da etkisi var. Tabii dünyada kaç ülkenin Güney Kore gibi bu kadar adamı yekten teste sokacak yatırımı var, Çin hariç kaç Uzakdoğu ülkesinin insanı bu ülkelerinki kadar kendi kadar içinde yaşadığı toplumu da düşünüp ilk sıkıntıda hastaneye başvurur bu soru işareti. Bence virüsün ölümcülüğünden ziyade kolay bulaşıcılığı daha korkunç bir olay. Ölüm oranları muadillerinin gerisinde kalacak gibi olsa da kolay yayılma özelliği bütün insanlığı sıkıntıya düşürebilecek potansiyelde olduğunu söylüyor. Bir an önce çaresinin bulunmasını umut ediyorum.

Virüsün eski momentumu kalmadı. Gerçi bir anda hortlayabilir de. Hiç beklemediğimiz İtalya'da mesela maçları ertelenecek kadar kritik durumda. Ama yine de bir domuz gribi kadar korkutmuyor. Bunda teknolojik ve bilimsel önlemlerin de payı var.

maxresdefault.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt