Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlk hamleyi Çin yapmalıydı o iş çinden çıktıktan sonra kontrolü çok zor kuluçka süresi çok uzun tespit edilene kadar baya kişiye bulaşıyor bu konu açılmadan belki 1 2 ay önce tespit etmiştir Çin ama sallamamışlar aynı diğer ülkelerin de ilk vakalarda yaptığı gibi italyanlar zaten maşallah hepsi dünya turu yapıyor Çin italyaya bulaştırdı İtalya tüm dünyaya.
Yalnız bu konuda bir şey duymuştum İtalya'daki ilk vakada çinle alakalı hiçbir bağlantı yok bence asıl şüpheli durum burada başlıyor hatta İtalya'da ilk vaka oluştuğunda bu durumu açıklamışlardı.

Mayis'ta Roma ya gidecektim bu virüs olayindan sonra iptal ettim direk. Onun yerine Türkiye ye gelmeyi düsünüyordum ama gün gectikce isler iyice b.ka sariyor, en iyisi isten eve evden ise gitmek olacak gibi önümüzdeki dönemlerde.

Gerçek rakamları sakladıklarını düşünmüyorum sosyal medyada abartılı bir süreç vardı adamlar daha 100'lü vakalarda şehirlerin giriş çıkışlarını kapatıp sokağa çıkma yasağı ilan ettiler kısacası virüsün hızlı bir şekilde bulaşmasını engellediler zaten bir süre sonra Wuhan'da 1000-1250 arası vaka artıyordu şu an 100'ün altına düştü belki 1 ay sonra tamamen yayılması bitecek.

Tabi burada virüsün doğal yapısını kimse bilmiyor iyileşip tekrar yakalanan insanlar var

Şu an mesela İtalya'da ciddi sorunlar oluşabilir önlemleri çok geç aldılar Wuhan'da 400-500 kişiye çıktığında sokağa çıkma yasağı başlatmışlardı İtalya'da bugün 10.000 vaka diyorlar yayılım hızı arasında ciddi farklar oluşabilir. Özellikle 2-3 hafta sonra günde 7-8 bin vaka sayısı görülebilir.

Adamlar haftalardır saklamış.

Eğer virüs izole edilmiş bir nesneye tutunup seyahat edebiliyorsa ilk önce alibaba yı karantinaya alsınlar.

Dünya sağlık örgütünün en fazla korktuğu şey afrikada yayılmasıydı. An itibariyle afrikada ilk vakalar görülmeye devam ediyor ama tabi bunlar taşıyıcı olanlar. Bakalım oralarda salgın artacak mı yoksa sönümlenip gidecek mi?

Nasıl tespit etmişler öyle biz test bile yapmıyoruz bağlantı yoksa?
Belirtilerini gösterdikten sonra adamı karantinaya almışlardı adama da sorduklarında hiçbir şekilde virüsle yakından bir bağlantısı olmadığını İtalya dışına çıkmadığını söylemiş hatta gündelik yaşantısı bile aynıymış o dönem ki haberlerde takip ederken görmüştüm

Belirtilerini gösterdikten sonra adamı karantinaya almışlardı adama da sorduklarında hiçbir şekilde virüsle yakından bir bağlantısı olmadığını İtalya dışına çıkmadığını söylemiş hatta gündelik yaşantısı bile aynıymış o dönem ki haberlerde takip ederken görmüştüm
Adam ne işte çalışıyormuş ?

Başka bir vaka vardır ama gitmemiştir hastaneye ondan kapmıştır havadan, sudan vs kaptıysa hepimize geçmiş olsun.

Haberin içeriğini tam olarak hatırlamıyorum ama Twitter'da Corona virüsüyle ilgili sürekli paylaşım yapan sayfa haberi kaynağıyla beraber paylaşmıştı oradan hatırlıyorum
KUZEY İTALYA’NIN ÇİN İLE TİCARET BAĞI

Korona virüsünün en yaygın görüldüğü kuzeydeki Lombardia ve Veneto bölgelerinin Çin ile yoğun ticari bağlara sahip olması da üzerinde durulan bir unsur.

Corriere della Sera gazetesine konuşan Milano Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü Massimo Galli, virüsün neden ülkenin kuzeyinde yayıldığı sorusuna “Muhtemelen bunun sebebi, Lombardia ve Veneto’nun Çin ile ekonomik ve ticari alışverişinin daha yoğun olması ve bu bölgelerde Çinli sayısının fazla olmasıyla alakalı” diye yanıt verdi. Galli, “Ama tabii İtalya’ya virüsü getirenin bir Çin vatandaşı olup olmadığını bilmiyoruz, Çin’den dönen bir İtalyan iş insanı da olabilir” diye ekledi.

Adamın yaşadığı bölge çinle ticaret bakımından içli dışlıymış. 1 numara bu adam diyorlar ama hastalığı getiren kim belli değilmiş daha. Yani yine bence çinden gelmiştir her türlü

Başka bir vaka vardır ama gitmemiştir hastaneye ondan kapmıştır havadan, sudan vs kaptıysa hepimize geçmiş olsun.
Sudan net olarak bulaşabiliyor hatta Diamond Princess gemisinde nasıl bir anda herkese bulaştığı konuşulmuştu açıklamalara göre de virüslü bir kişi havuza girmiş ve tüm gemiye hızlı bir şekilde bulaşmasına neden olmuş.

Bizde de hastalık çıksa çıksa anlaşılan mahmutpaşa veya tahtakaleden çıkar. Bi tanıdık orada esnaf en iyisi mi uzun bi süre görüşmeyeyim

Hala alkol bazlı el dezenfektanı önerisinde bulunmayan doktorlar görüyorum. Marka plz

Nesneye tutulup yayılması biraz abartı en fazla ne kadar yaşayabilir ki hadi 3 gün diyelim çinden 20 günden erken gelen kargo yok o sebeple aliexpress alışverişleri bence tehdit oluşturmuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt