Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yine korona diye diye başım ağrımaya başladı. Geçen de birden nefessiz kaldım ateş bastı. Ulan iyice manyak etti bu salgın beni

Nesneye tutulup yayılması biraz abartı en fazla ne kadar yaşayabilir ki hadi 3 gün diyelim çinden 20 günden erken gelen kargo yok o sebeple aliexpress alışverişleri bence tehdit oluşturmuyor.
Corona virüs (Kovid-19) yüzeylerde bir hafta yaşayabilir
Çok sayıda insanın ölümüne neden olan yeni tip corona virüsün (Kovid-19), mensubu olduğu familyanın diğer üyelerine benzemesi halinde nesneler üzerinde bir haftadan uzun süre yaşayabileceği bildirildi. Düşük ısı ve nemin, virüslerin yaşam süresini uzattığına vurgu yapıldı.

Oytun erbaş 10 numara adamdır. Koronadan bunaldığımda açıp videolarını izliyorum sonra korkacak bişey yok diyorum kendi kendime :)

Corona virüs (Kovid-19) yüzeylerde bir hafta yaşayabilir
Çok sayıda insanın ölümüne neden olan yeni tip corona virüsün (Kovid-19), mensubu olduğu familyanın diğer üyelerine benzemesi halinde nesneler üzerinde bir haftadan uzun süre yaşayabileceği bildirildi. Düşük ısı ve nemin, virüslerin yaşam süresini uzattığına vurgu yapıldı.
yine aynı işe geliyoruz özel kargolar hariç 20 günden erken bizim ülkeye gelmiyor. Belki avrupada bu hızda yayılmasında bu etken olabilir.

Teori üretiyor

Daha önce ki aynı familyadan olan virüslerin de salgın vakaları tespit edilmemiş ülkemizde buna dayanarak böyle bir teori ortaya atıyor.

Türk genine bulaşma ihtimalini bilmem ama Türkiye sınırları içinde safkan kaç Türk geni taşıyan insan var biraz medyatik geldi bu adam bana umarım haklı çıkar ama bir bela uzak dursun bizden.

Türk genine bulaşma ihtimalini bilmem ama Türkiye sınırları içinde safkan kaç Türk geni taşıyan insan var biraz medyatik geldi bu adam bana umarım haklı çıkar ama bir bela uzak dursun bizden.
Afganlar ya da Suriyeliler de görülmeliydi zaten bu teoriye göre o da yok.

Yakında, iha larla hava sahamız dezenfekte ediliyor iddiaları çıkabilir buna bir şey diyemem bak

İngiltere’de de korona var ama adamların şeyinde değil. Leicester bugün dolu tribünlere oynadı. Bu avrupa ülkelerinin hepsinin sonu italya gibi olacak sanırım

İngiltere’de de korona var ama adamların şeyinde değil. Leicester bugün dolu tribünlere oynadı. Bu avrupa ülkelerinin hepsinin sonu italya gibi olacak sanırım
Asıl korkması gerek ülke Japonya sanırım. Nüfuslarının 3 te 1 i 60 yaş üstü.

Gemiyi karantinaya almalarına şaşırmamak lazım.

Doğu Asya ülkeri vatandaşlarının egzotik hayvan tüketim alkışkanlıkları yüzünden böyle bir olayla karşılaşacaklarını düşünerek ciddi planlamalar yapmış.

Sars mers buralardan çıktı sonuçta.

Japonlar da egzotik hayvan tüketimi olmasa da diğer ülkelerle ilişkileri çok girift. Onlarda hembç bunu hemde Nüfuslarının düşünerek ciddi önlem almışlardır.

Bu kadar yavşak gözünü para hırsı bürümüş insan topluluğu başka nerede vardır merak ediyorum. 1 litre el dezenfektanları 40 liralara çıkmış 100 liraya satan bile var. İnsaf ya vallahi insaf, millet zaten deli gibi alışveriş yapacak sürümden hayvan gibi kazanacaksın 5 lira artır minimum 2 kat artış nedir ya. Sağlık bakanlığı maskeci şerefsizlere yapıştırdı cezayı 15 liraya düşmüşler yakında dezenfektan örgütüne de ceza gelir

bol bol 80 derece limon kolonya kullanin
Kolonya dediniz aklıma geldi bundan 5-6 sene evvel bir arkadaşımın bayağı pis olan laptop tuş takımını temizleyeyim dedim, dezenfektan, alkol vs var mı dedim kolonya var dedi. Alkol ya nede olsa. Tamam dedim getir, üstünü sildim içinde pislikler var arkadaş dedi ki içine de sık ya. Bayağı bir kolonya banyosuna tuttum. 5 dakika sonra bütün tuşlar yapıştı klavye bozuldu yetmedi elim yapış yapış oldu.

Niye anlattım bunu. Bilinmeyen marka sırf ucuz diye bimdeki şu saçma marka kolonyaları almayalım diye dedim, alkol hariç ne varsa koymuşlar içine muhtemelen

Distribütör gibiyiz

Singapur olayi bu :

Vaka 113, Singapur Work Pass sahibi olan 42 yaşında bir erkek Fransız uyruklu ithal bir vakadır. Etkilenen ülkelere ve bölgelere yakın bir seyahat geçmişi yok, ancak 8 Şubat ve 3 Mart tarihleri arasında Fransa, Portekiz ve İngiltere'de yaşıyordu.

Türk Hava Yolları'na İstanbul'dan Singapur'a uçuşu sırasında 3 Mart'ta semptomların başladığını bildirdi. 4 Mart'ta NCID'de sunum yaptı. Sonraki test sonuçları 4 Mart öğleden sonra COVID-19 enfeksiyonunu doğruladı.

bu kişi Fransa'dan gelip Türkiye'den aktarmalı Singapur'a uçuyor.

Türk Hava Yolları TK55 uçuşu geçen akşam (4 Mart 2020) planlanan kalkış saatinde 2335 saatinde Changi Havalimanı'ndan kalkmadı.

Sağlık Bakanlığı Çarşamba gecesi geç saatlerde 3 Mart 2020'de Türkiye'den Singapur'a gelen TK54 yolcularından birinin COVID-19 için pozitif olduğunu test etti.

SB, bulaşıcı durumdayken dava ile temas etmiş olabilecek uçuş yolcuları için irtibat takibine başlamıştır.

Ulaştırma Bakanlığı, Singapur Sivil Havacılık Otoritesi ve Changi Havaalanı Grubu ile birlikte havayolu ve yolcularla temas halindedir. Dışişleri Bakanlığı da bu konuda Türkiye Büyükelçiliği ile temas halindedir.

öbürleride Transit gecmis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt