Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla benim tek güvendiğim bizim ülke insanın g.t korkusu çok fazla, bu ülkede (ben de dahil) nasıl başarabiliyoruz bilmiyorum ama yaşam sevincimiz de çok fazla. O yüzden bugün en umursayandan en umursayana kadar bir vaka çıktığı anda herkes azami ölçüde tedbirini alır, başarabilen herkes evinde kalır. İstanbul öyle bir durumda bence direkt Milano gibi karantina altına alınmalı, Ankara'da da özel şirketler az olduğu için devlet kademesindeki hemen her iş internet ortamına taşınmalı. Daha ortada vaka yokken turizm sektörünün kan emici adamları bile bu bahar-yazı pas geçmeyi kafalarına koymuşlar. 1 yıl önceden rezervasyon yaptıran Avrupalıların ve gurbetçilerin ön masraflarını da kesintisiz geri ödemeyi göze almışlar. Ben yabancı turisti anlamıyorum, 2-3 gündür D vitamini eksikliğinden kolayca tutunduğum soğuk algınlıklarından birine denk geldim, evden bile çıkmaya üşeniyorum, elin oğlu boğazı yanarken, ateşi bastırırken dünya turu yapıyor. Anlaşılması zor bir durum, bir insanın kendi sağlığını koruması için illa devlet eliyle baskılanması mı gerekiyor, Avrupalılar için gerekiyormuş demek ki.

Sağlık bakanıyla ilgili sözüm yok. Adam ülkemizde de olabilir ama pozitif vaka yok diyor. Ne diyecek 80 milyonun hepsini testten geçirdik, kimsede yok mu diyecek? Dünyada hangi ülkede böyle bir maddi imkan, personel birikimi var? Test açısından maddi imkanları doğrultusunda virüse en nitelikli eğilen Güney Kore bile 3 Ocak'tan bu yana daha nüfusunun anca 250'de 1'ini testten geçirebilmiş. Büyük ihtimal virüs etkisini kaybeden kadar da nüfusun 50'de 1'ini bile testten geçirmemiş olacaklar. Ülkemizin pek çok konuda rezil rüsva olduğuna katılıyorum ama bu virüsle mücadele konusunda ciddi anlamda doğru işler yapıldığını da atlamamak gerek. Direkt adamın kendisine olan, mensubu olduğu partiden dolayı gelen saldırılar da bu ülkenin neden 20 yıldır aynı partiye tamah ettiğinin ispatı gibi.

• Wuhan'da kurulan geçici hastaneler kapatılıyor.
  • 80 bini aşkın hastanın 60 bini hastalığı yenmeyi başarmış
  • Hastaların %80'ini hastalığı hafif semptomlarla atlatıyormuş.
  • Halen hastanede bulunan hastalar evde müşahede altına alınacakmış.
  • Hayati risk yaşlılarda. Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu 60 yaş üzeri.
  • 6 Mart 2020 itibariyle açıklanan resmi verilere göre virüse yakalanan 80 yaş üzeri hastaların yüzde 14.8'i hayatını kaybetti. Bu rakam, 70-79 arasında yüzde 8'e, 60-69 arasında ise yüzde 3.6'ya düşüyor. 50-59 yaş aralığındaki hastalardan ölenlerin oranı yüzde 1.3, 40-49 aralığında yüzde 0.4, 30-39, 20-29 ve 10-19 gruplarında da yüzde 0.2 oranı karşımıza çıkıyor.
  • 0-9 yaş arası ölüm henüz resmi olarak duyurulmadı.

Resmi rakamlara gore suan Hollanda'da 382 kiside corona virus tespit edilmis.

Basbakan Mark Rutte ulkede kimse bundan sonra tokalasmasin diye tavsiye de bulundu.

Hastaların %80'ini hastalığı hafif semptomlarla atlatıyormuş.
Önemli olan bu bence. Kış/ekonomik daralma gibi etkenler bu virüsün bizim ülkede ekstra yayılmasını etkiledi zannımca. Tehlike grubu olan 60+ virüs ile temas etmediğini varsayıyorum. Birde hapşuranın soluğu acilde alıp serum taktırmak istediği bir ülkede daha hafif bir şekilde atlatıldığını düşünüyorum.

Bence en büyük şansımız bayramın gelmemiş olması.

İzmir Dokuz Eylül’de 2 hasta varmış Corona teşhisi konulan. Duyurulmuyor tabi bu. Ankara’ya transfer edeceklermiş yakın zamanda.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İzmir Dokuz Eylül’de 2 hasta varmış Corona teşhisi konulan. Duyurulmuyor tabi bu. Ankara’ya transfer edeceklermiş yakın zamanda.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bahsettiğin hastaların birinin çinden gelme öyküsü vardı , temiz çıktı ikisi de.

İspanya Hükümeti, İtalya ile tüm hava trafiğini kapadıklarını açıkladı.

AC Milan tüm oyuncuları evlerine yolladı. 1 hafta idman yok. (SKY)

#SONDAKİKA Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, #koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde görüşüleceğini açıkladı.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

neyi görüsecekmis anlamadim.

F.K: Alo MEB mi?
MEB: Evet buyrun?
F.K: Okullar tatil reisin emri.
MEB: Anlamadim? Virüsden dolayimi?
F.K: La neyi anlamadin reis diyorum iptal diyorum neden meden yok reis düsündü karar verdi.
MEB: Peki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt