Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taharetlenmeye alıştıktan sonra hakikaten çok zor geliyor yav hadi kendin bir şekilde taharet aparatıyla veya paraya kıyıp tesisat ile falan hallediyorsun lakin arkadaşların olsun, partnerin olsun, uzun süreli bir yere gitmek olsun çok zorluyor. Acaba hijyen anlamında gerçekten fark oluyor mu ki merak ettim şimdi. Taharet alan ve almayan 1000 denek seçilip popolarına bakılmalı.
Taharet musluğu yok evet.
Kendi evin olursa yaptırabilirsin. Başka yöntemler de var. Çek bir hortum otur küvetin kenarına.
Tertemiz fışkırt.

Ama inan avrupa bizim kadar hijyenik değil. Bir su dökünürler yıkandık zannederler.
Keseyi yiyince vücutlarından kir akar.
Taharet pek bilmezler.

Biz de çevre korumasını hiç bilmeyiz.
Sahillerde atık eksik olmaz.
Çevremiz temiz olsun atmayalım diye bir şey yok.
Bir yerde çöp varsa muhakkak üzerine çöp atılır.
Atma kardeşim bu bizim çevremiz dediğinde, zaten orada çöp vardı diye cevap alırız.

Gelelim Coronaya.
Bugün bir Çinli, bir de İtalya'dan 2 hafta önce arabayla gelmiş bir ukraynalı müşterim geldi.
Çinli Noeli Çinde geçirmiş.
Neyse alış veriş tamam giderken elini uzatıyor Çinli . Aldım dezenfektanı sıktım eline hadi kardeşim iyi günler dedim biraz bozuldu.

Dükkanı değiştirdim, daha sakin bir yere geçtim.
Burada da beni kovalıyorlar.

Doktora bile gidemez oldum.
Geçen gidiyim felan dedim 24 kişi var önümde, bekleme odasında 13 kişi senkronize öksürüyor.

Senelik 1000 kişi katılımlı eğlenceyi iptal etti şirket.
Hoteller tutulmuş uçaklar biletleri ayarlanmıştı. Hepsi iptal.

Yaza kadar asosyal takılıyorum.
Yazın da artık bakalım.

Gscimbom mobil

Az önce trt haber'e bi doç.dr çıktı. Adam ne demesini istedilerse ezberlemiş ezberlemiş gelmiş. Çocuklara zaten bişey olmuyor, aileler endişelenmesin dedi. Adam ciddi ciddi bunu dedi ya. Okullardaki çocukların bulaş riskini ne derece arttırdığını soran da olmadı tabi ki.

Diyelim ki 2 çocuklu bir kişi hasta. Çocuklara bulaştırdı, çünkü aynı evde yaşıyor. O iki çocuk yarın okulda en az 80 çocuğa bulaştıracak virüsü farkında bile olmadan. İşte o 80 çocuk da evlerine virüsü taşıyacak. Büyüklerden daha riskli bu, çünkü çocuklar genelde taşıyıcı rol oynuyormuş ve hasta oldukları farkedilmiyormuş.

Az önce trt haber'e bi doç.dr çıktı. Adam ne demesini istedilerse ezberlemiş ezberlemiş gelmiş. Çocuklara zaten bişey olmuyor, aileler endişelenmesin dedi. Adam ciddi ciddi bunu dedi ya. Okullardaki çocukların bulaş riskini ne derece arttırdığını soran da olmadı tabi ki.

Diyelim ki 2 çocuklu bir kişi hasta. Çocuklara bulaştırdı, çünkü aynı evde yaşıyor. O iki çocuk yarın okulda en az 80 çocuğa bulaştıracak virüsü farkında bile olmadan. İşte o 80 çocuk da evlerine virüsü taşıyacak. Büyüklerden daha riskli bu, çünkü çocuklar genelde taşıyıcı rol oynuyormuş ve hasta oldukları farkedilmiyormuş.
trt haber'e cikmak icin belli kriterlere uymak lazim bi kere. prof mrof olmak fark etmiyor

Vaka gelmeden yeterli tedbir alınmadı malesef mesela okullar gibi en azından okullar kapansaydı iyidi , illa vaka çıktıktan sonra iş işten geçtikten sonra tedbirler alınacak.
isvicre ve avusturya'da bazi üniversiteler dersleri iptal ediyor bir kac hafta icin.

Olası bir tehdidi büyümeden önlemen isteyen Premier Lig yönetimi, önümüzdeki birkaç haftalık süreçte maçların seyircisiz oynanabileceğine ilişkin kulüpleri uyardı.

Guardiola: "Bir kerelik kapalı kapılar ardında oynanması gerektiğini anlıyorum, ancak daha uzun sürecekse maçlar iptal edilmelidir. Taraftar olmadan futbol oynamak için hiçbir sebep yok. Futbol insanlar içindir. "

00.30'da açıklama yapacakmış sağlık bakanı, sabahı beklemediğine göre ıvır zıvır bir şey değil.

Muhtemelen okulların tatil edildiğini açıklayacaktır. Umarım karantina kararı falan almazlar. Perişan olur memleket, lütfen sadece tatil olsun.

Resmi olarak korona vakası açıklanacaksa bence bir rahatlama olur, anasını satayım her işimiz ters bizde niye yok diye strese girdi bir kesim. :asd:

Açıklanırsa da panik yapacak bir durum yok yav önemli olan sürecin nasıl yürütüleceği, valla ben hiç karamsar değilim en az sıkıntı yaşayan ülkelerden biri olacağız bence.

Nasıl halkı yatıştırdığımın farkındasınızdır alırım bir alkış reaksiyonunuzu.

Konu hakkında yazardım da Silivride havalar soğumaya baslayacakmis

şey diyomuş abartılacak bi şey yok bizim yüce milletimize allahın izniyle hiçbi şey olmaz
evillol.gif

okul tatili kararı mutlaka olmalı ülkede vaka olsada olmasada gerekli italya gibi gecikmeden tedbirler alınmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt