Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit etmez dedi bunu anladık ama adam tespit edilene kadar nerelere gitti kimlere temas etti belkide bir stada, sinemaya vb. yere gitti en azından hangi şehirde olduğunu söylemesi gerekirdi açıklama bilgilendirme amaçlı yapılır şu anda hicbirimizin bilgisi tam değil ...

Avrupa detayını unuttum. Neyse yakın zamanda tespit edilen vakaların artacağını düşünüyorum zaten, iller de kesin olarak ortaya çıkar.

Derhal ve hemen tüm uçuşların kapatılması ve ülkenin bir an önce inzivaya alınması gerekiyor.

Temasta bulunduğu her kişi hasta olmuyor, hatta virüsün vücuduna girdiği ve tespit edildiği zaman arasında mesafe azsa bulaşma olmamış olabilir. Virüsün hastalığa neden olabilmesi için belli bir adet aralığında virüse maruz kalınması gerekmiş. Bu sayıda enfekte olmuş hastanın vücudunda ürüyor ve zaman her şeyi belirliyor.

Telaşa gerek yok diye düşünüyorum ama paradan ve kalabalık yerlerden uzak durmak lazım.

Bi süre toplu işlere girişmeyin

Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit etmez dedi bunu anladık ama adam tespit edilene kadar nerelere gitti kimlere temas etti belkide bir stada, sinemaya vb. yere gitti en azından hangi şehirde olduğunu söylemesi gerekirdi açıklama bilgilendirme amaçlı yapılır şu anda hicbirimizin bilgisi tam değil ...
Renktaşım virüs inkübasyon süresince bulaştırıcı kabul edilmiyor(bir bakıma doğru ama bu virüs için net bişey denemez).

Hasta mahremiyetini gizlemek zorunda, ayrıca belli bir il belirtirse o ilde kimse işe gitmez herkes covid19 test yapmak istiyorum diye acillere başvurur, marketler talan edilir, benzin istasyonlarında 10 larca kuyruk oluşuyor Vs.... Biraz geniş bakmak lazım eğitimsiz bir toplumuz.
Bunu şimdi açıklamayacaksa , yarın kesin öğreneceğiz.
Çünkü DSÖ'ye bildirmek zorundasın bu hastalığı.
Hasta mahremiyeti ile alakası yok durumun , hastane ve şehir açıklanmalıydı.

Hollanda da nasıl önlemler.

Pek önlem aliniyor sayilmaz. Ulkece koordine eden saglik enstitusu mevcut (RIVM). Ozel yayinlarla bilgilendirme yapiliyor hijen kurallari hakkinda medyadan. Bunun dışında halk biraz kafasina gore takiliyor. Brabant bolgesinde cok fazla corona vakasi oldugu icin ordaki maçların gelecek hafta ertelendigini ogrendim bugun.

Suana kadar aldigim en dramatik önlem diyebilirim Hollanda da. Bunun dışında pek dramatik önlem yok. Yurtdışından vizeyle ülkeye girmek isteyenler daha sıkı kontrol ediliyormus. Hele ki Italya ve Çinden gelen yolcularda kontrol daha sıkı.

Geldiği uçaktakiler kimler şuan neredeler? Hiçbir bilgi yok. Çok şeffafız gerçekten!

Bunu şimdi açıklamayacaksa , yarın kesin öğreneceğiz.
Çünkü DSÖ'ye bildirmek zorundasın bu hastalığı.
Hasta mahremiyeti ile alakası yok durumun , hastane ve şehir açıklanmalıydı.
Zaten birazdan amerikadaki bir üniversitenin sitesine düşecektir hangi il olduğu.

Gün boyunca ülkenin dört bir yanından asparagas haberler gelir açıklama gerçekten yetersiz oldu ...

Çin'de gerilemeye başlamış eldeki tek top noktaya ulaşıp gerilemeye başlayan örnek o. Çin'in karantina uygulamasını baya bir agresif biçimde yaptığı hesaba katılınca avrupa ve İran örneklerinde gerileme noktasına varılması Çin'den uzun sürebilirmiş. Ama kabaca 3-4 haftada en yüksek veya en yükseğe yakın seviyelere geleceği hemen hemen belli gibi. Bundan 3-4 hafta önce avrupa da hiç bu denli önemsenmiyordu bir anda vakalar arttı. Demek istediğim bunların bilincinde olup panik yapmamak lazım, vaka sayısı haftalar sonra ivmelenince (inş artmaz) ortalığı velveleye verenlerin ağzına terlikle vurmak lazım. Umarım iletişim olayını iyi kotarırlar ve bu tiplere fırsat vermezler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt