Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ocakta askere gittiğimizde 18 günlük askerlik sürecinde herkes bronşit yada zatüre oldu. Hatta bir kişi yemin töreninin gecesinde öldü. Belkide ilk coronavirus kaybımızı o zaman yaşadık çünkü hastalık aşırı hızlı yayıldı 6000 kişiye.
Askerde normal o üstat.

Bizim ülkemizde her şey felaket yapıldığı için doğal olarak aşağılık kompleksi oluşmuş ama 1 aydır patır patır ölüm görülen İtalya'nın toplu karantinayı 1 hafta önce yaptığı, 1 ay önce ''virüs bize koymaz'' diyen Trump'ın en üst düzey önlemleri anca bugünlerde aldığı düşünülürse bu virüse hazırlık konusunda hemen her ülkeden daha iyi olduğumuzu gururla kabul etmek durumundayız.

Büyük ihtimal bunun nedeni de hazırlığı baştan savma yaptığımız herhangi bir durumda virüsle mücadele konusunda maddi ve tıbbi yetersizliğimizden dolayı herkesten kötü duruma düşebilecek, bir anlamda İran gibi olabilecek ihtimalimizdi. İlk termal kameraları biz yerleştirdik, Çin-İran'la sınırları en önce biz kapattık, zaten pinpirikli olan halk da daha Türkiye'de ilk ölüm (Allah korusun inşallah hiç olmaz) değil, ilk vaka çıktığı anda iyice hijyene düştü. İstanbul-Ankara Belediyeleri daha virüsün değil Türkiye, Avrupa'da bile esamesi okunmazken tüm toplu taşıma araçlarında dezenfekte yoluna gitti.

Zaten doğuyla ilişkiyi mümkün mertebe bitirdik, Bakan'ın dediği gibi en büyük tehlike batıdan, turizm sezonunun da ertelenmesinin ardından bilhassa gurbetçilerden olacak. Bence yurtdışından gelenlere 14 gün karantinanın kendi insiyatiflerine bırakılması şöyle bir süreçte fazla iyimser bir yaklaşım ama yılda 1 ay ailesini ziyaret eden ''sağlıklı'' adamları 2 hafta sevdiklerinden uzak tutmak da ne kadar etik bilemiyorum.

Burada en önemli iş gurbetçi vatandaşların toplumun ve daha da önemlisi sevdiklerinin sağlığını kendi önüne koyması. Bunu başarabilirsek ve inşallah virüs de Nisan'la birlikte yayılımını yavaşlatabilirse yakın zamandaki Sars ve Mers gibi bunu da en az zaiyatla kapatabiliriz. Her şeyiyle virüse yenik düşmüş, devleti bile çözüm bulmakta zorlanan Fransa'da aptal insanların hala seyircisiz maç sonrası sokaklarda topluca kutlama yapması Avrupalıların da ne kadar salak bir nüfus potansiyeline sahip olduğunun ispatı gibi. Ben aşının 1 ayda çıkacağı, %100 başarıya ulaşacağına filan gram inanmıyorum, insanlık bundan kurtulursa kendi özçabalarıyla başaracak. Bu lanet süreç bittiği anda da tüm ülkelerin Çin'e karşı ciddi bir yaptırıma gitmesi gerekir.

İtalya'da ölü sayısı vaka sayısına oranla anormal yüksek. Muhtemelen salgın çok daha yaygın.

Avrupa genel olarak salgınla mücadele etmekte berbat zaten. Bu şekilde salgın büyümeye devam eder havalar ısınana kadar.
Abi anormal yüksek falan değil. Tutarlı veriler geldiğinden beri denilen şu ki yaşlılar ve altta başka bir rahatsızlığı olanlar risk grubunu oluşturuyor. Hem avrupadaki en yaşlı ülke olacaksın, hem önlem konusunda isteksiz, savruk ve umursamaz olacaksın. (Eğer doğruysa) italyada ölenlerin yaş ortalaması 80 civarı.

Çinliler bu garip hayvanları neden yiyor? Fakir oldukları için mi? Sağlıklı yiyecekler tüm nüfusa yetmediği için mi? Yoksa tadı güzel olduğu için mi?

Alın size araştırma tezi.

Bizim ülkemizde her şey felaket yapıldığı için doğal olarak aşağılık kompleksi oluşmuş ama 1 aydır patır patır ölüm görülen İtalya'nın toplu karantinayı 1 hafta önce yaptığı, 1 ay önce ''virüs bize koymaz'' diyen Trump'ın en üst düzey önlemleri anca bugünlerde aldığı düşünülürse bu virüse hazırlık konusunda hemen her ülkeden daha iyi olduğumuzu gururla kabul etmek durumundayız. Büyük ihtimal bunun nedeni de hazırlığı baştan savma yaptığımız herhangi bir durumda virüsle mücadele konusunda maddi ve tıbbi yetersizliğimizden dolayı herkesten kötü duruma düşebilecek, bir anlamda İran gibi olabilecek ihtimalimizdi. İlk termal kameraları biz yerleştirdik, Çin-İran'la sınırları en önce biz kapattık, zaten pinpirikli olan halk da daha Türkiye'de ilk ölüm (Allah korusun inşallah hiç olmaz) değil, ilk vaka çıktığı anda iyice hijyene düştü. İstanbul-Ankara Belediyeleri daha virüsün değil Türkiye, Avrupa'da bile esamesi okunmazken tüm toplu taşıma araçlarında dezenfekte yoluna gitti. Zaten doğuyla ilişkiyi mümkün mertebe bitirdik, Bakan'ın dediği gibi en büyük tehlike batıdan, turizm sezonunun da ertelenmesinin ardından bilhassa gurbetçilerden olacak. Bence yurtdışından gelenlere 14 gün karantinanın kendi insiyatiflerine bırakılması şöyle bir süreçte fazla iyimser bir yaklaşım ama yılda 1 ay ailesini ziyaret eden ''sağlıklı'' adamları 2 hafta sevdiklerinden uzak tutmak da ne kadar etik bilemiyorum. Burada en önemli iş gurbetçi vatandaşların toplumun ve daha da önemlisi sevdiklerinin sağlığını kendi önüne koyması. Bunu başarabilirsek ve inşallah virüs de Nisan'la birlikte yayılımını yavaşlatabilirse yakın zamandaki Sars ve Mers gibi bunu da en az zaiyatla kapatabiliriz. Her şeyiyle virüse yenik düşmüş, devleti bile çözüm bulmakta zorlanan Fransa'da aptal insanların hala seyircisiz maç sonrası sokaklarda topluca kutlama yapması Avrupalıların da ne kadar salak bir nüfus potansiyeline sahip olduğunun ispatı gibi. Ben aşının 1 ayda çıkacağı, %100 başarıya ulaşacağına filan gram inanmıyorum, insanlık bundan kurtulursa kendi özçabalarıyla başaracak. Bu lanet süreç bittiği anda da tüm ülkelerin Çin'e karşı ciddi bir yaptırıma gitmesi gerekir.

Çin ve İran sınırlarını ilk biz kapatmadık hatta en sonlara doğru kapattık.

Ya arkadaş ABD de tespit edilen toplam vaka sayısı 1500-2000, yarısı ünlü.bu kadar Rastlantı olamaz.

Virüs üzerinden ciddi manipülatif oyun var diye düşünüyorum artık.
İngiltere'de sağlık bakanı, iranda parlamento üyeleri, abd de basketbolcular, oyuncular, yönetim kademesindekiler vs. Manipülasyondan ziyade bu konumdaki kişilerin medikal olarak daha sıkı takip edilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ki bu da kötü senaryo belki de milyonlarca vak'a var şu anda dünyada. Ama incelenen insan sayısı çok çok az olduğu için sayılar böyle. Bu bir ihtimal. İkincisi bu insanlara bulaştırıldı bilerek ki panik artsın. 300-500 kişi pozitif çıktı haberi yerine Tom Hanks ve karısı çok daha etkili çünkü. Bu komplo teorisi tabii, virüsün insan yapımı olması vs.

Yani hepsinin sadece manipülatif olması çok olası değil dünya ekonomisi sarsılıyor, bütün turizm-ilaç sanayisi vs dengeleri değişti. Okullar, ligler, tatil, organizasyonlar, konserler, hava trafiği iptal. Çin'in, İtalya'nın kaybı inanılmaz. Neden böyle bir algıya ortak olsunlar ki? Kim ne kazanıyor bundan ona bakmak lazım.

Genelleme yapiyorsun adminim. Sorun burda başlıyor işte. Irkçılığın temeli bu zaten. Avrupa da da cokca hissediyoruz. Bende tabi igreniyorum bazi Çinli insanlarin yemek kulturunden. Ama halk içinde buyuk farkliliklarin oldugunu bilmek önemli. 1.5 milyar insandan bahsediyoruz..
Çinlilerin yemek alışkanlıklarının, özellikle protein temin kaynaklarının değiştiğinde, atmosferde oluşacak metan gazı birikimi ile alakalı teoriler var. Bulup okumanı tavsiye ediyorum.

Pangolin yemeyip büyük baş yemeye başladıklarında bizlere daha çok zarar veriyorlar.

Bu kadar insanın temel kültürlerinin paralel olması sıkıntı aslında dünya için.

Çin i her türlü bölmek lazım

Çinlilerin yemek alışkanlıklarının, özellikle protein temin kaynaklarının değiştiğinde, atmosferde oluşacak metan gazı birikimi ile alakalı teoriler var. Bulup okumanı tavsiye ediyorum.

Pangolin yemeyip büyük baş yemeye başladıklarında bizlere daha çok zarar veriyorlar.

Bu kadar insanın temel kültürlerinin paralel olması sıkıntı aslında dünya için.

Çin i her türlü bölmek lazım

Yani 1.5 porsiyon iskender yerine acılı pangolin ceksinler daha iyi diyorsun ustadim

Yani 1.5 porsiyon iskender yerine acılı pangolin ceksinler daha iyi diyorsun ustadim
Geleceği anlatan ütopik filmler de günlük beslenmemizi lezzetine göre değil de besin ihtiyacına göre karşılar, tüplerden neyin emip dururuz ya

Artık mantıklı geliyor

Damak tadı fastfood bilmem ne derken dünyanın ebesini koşaladık

Çin ve İran sınırlarını ilk biz kapatmadık hatta en sonlara doğru kapattık.

İran'da ilk vaka 19 Şubat'ta Kum'da duyuruldu, 24 Şubat'a kadar ciddi bir salgın duyurulmadı. Bunda tabii ki başta salgını seçimden dolayı gizleyen İran'ın da her zamanki barzoluğunun rolü vardı. Biz kapıları 23 Şubat'ta kaldırdık, Çin'i çok hatırlamıyorum ama onlar zaten yedikleri halttan sonra Wuhan'ı toptan karantinaya aldılar, o sayede de virüsün kaynağı olmalarına rağmen sorumsuz İran'dan da, İtalya'dan da daha hafif atlatacaklar salgını. Zaten herkes bunun da Sars ve Mers gibi doğu ülkelerinde sınırlı kalacağını düşünüyordu ama kimse yıl yıl büyüyen globalleşmeyi, İtalya'daki büyük Chinatown'ı ve son 15 yıldaki 4 büyük salgına rağmen dünya devlerinin sağlık konusundaki baştansavmalığını ve hazırsızlığını tahmin edemedi. Tabii ki maddi ve personel şartlar gereği bu virüs konusunda bir Kore ya da Japonya kadar başarılı değiliz ama Avrupa'da herhangi bir karşılaştırmada yanından geçemeyeceğiz muadillerimize göre çok daha iyi olduğumuzu da kabul etmek durumundayız.

Çinliler bu garip hayvanları neden yiyor? Fakir oldukları için mi? Sağlıklı yiyecekler tüm nüfusa yetmediği için mi? Yoksa tadı güzel olduğu için mi?

Alın size araştırma tezi.
Savas ve kitlik zamanlarindan kalma bir aliskanlik.
Halkin buyuk cogunlugu hala boyle igrenc seyleri yiyor mu bilmiyorum ama.

viyanada az önce ilk ölüm gerceklesti, burda yasayan bir italyan 69 yasinda, hadi buyurun!!!

İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero, #COVID19 virüsüne yakalandı. Montero, 8 Mart günü Kadın Hakları mitinginde yürüyüş yapmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt