Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav ekonomik kayıp korkunç boyutlarda, domino etkisiyle nasıl sonuçlar çıkacağı konusunda kimsenin en ufak bir fikri yok. 1900'lerin başından bile ağır ekonomik sorunlar ile karşı karşıya kalınabileceği söyleniyor. Ülkeleri yönetenler bir anda sapıtıp böyle kararlar almadı durum gerçekten ciddi.

Yeni virüsteki sıkıntı kolay bulaşabilmesinde ve yeni bir tür olmasından kaynaklı, işin uzmanı değilim şimdi ahkam kesmeyeyim hiç sevmem çünkü uzmanı olmadığım konuda ahkam kesmeyi bilenler detaylı bir şekilde yazar. öldürme oranı %3 diye küçümsüyor ya hani millet, o çok büyük bir yanılgı. Adam gibi tedbirler alınmazsa ve virüs serbest şekilde yayılmaya devam ederse korkunç rakamlarda insan ölür, çok daha vahimi ise sağlık sistemi çöker, sağlık sistemi çökünce korona dışı vakalarda da ölümler patlar. Şöyle düşün atıyorum 100 milyon kişi enfekte oldu ve kabaca %3'ü öldü (3 milyon ölü demek oluyor bu ) %10'u da hastane bakımı gerektirecek kadar rahatsızlandı (10 milyon kişi) Dünyada bu rakamların altından kalkabilecek ne bir ekonomi var ne bir altyapı var ne hastane var ne sağlık çalışanı var ne de bilmem ne bilmem ne var liste uzar gider.

Uzun lafın kısası durum gayet ciddi. Bugün bütün problemler bitse bile çok ağır bir ekonomik sonucu olacak değil bu işin 2-3 ay devam etmesi.. (ki devam edecek gibi gözüküyor)
Abi hepsine katılıyorum da %3ün çok çok altında ölüm yüzdesi olduğunu düşünüyorum eğer tüm tanılar belirgin olur ve çok yüksek sayılara ulaşırsa.

Abi hepsine katılıyorum da %3ün çok çok altında ölüm yüzdesi olduğunu düşünüyorum eğer tüm tanılar belirgin olur ve çok yüksek sayılara ulaşırsa.
Ortada bir %3 lafı dolanıyor ya kardeşim ondan öyle yazdım yav yoksa doğrudur yani fikrim yok. %1 olsa bile sıkıntı zaten, olayın kitleselleştiğinde olabileceklerin farkında olmayan bir kesim var %1-2'yi falan küçümsüyorlar, virüsün yayılmasında bu tip vurdumduymazlıkların da payı vardır muhakkak.

Abi takımımızın suan ki halini gorup soruyorum. Banega yi istermiydin ve kimi keserdin?

istemezdim banegayı yaw.

O değil de şanslı adamsın, son an da kurtuldun mu evlilikten. bu 1 işaret olabilir, tekrar düşün

Muht hayatinizda gorebileceginiz en buyuk dunya krizlni yasiyorsunuz keyfini cikarin

Agzimda metal tadi var btw

Son düzenleme:
@Ozan Can Kati

bu virusu biologic bir silah oldugunu dusundunmu hic knk teorilerin nedir
Virüs özellikle şeker, tansiyon, kalp gibi sorunları olup yaşlı kesmi hedef almasından dolayı bir nüfus azaltmayla ilgili bir komplo öne sürülebilir önümüzdeki süreçte virüs tamamen kontrolden çıkar imkanlar yetmez hale gelirse çok ciddi bir nüfusu etkileme ihtimali de olabilir.

Bir diğer söylenti de Çin'in Wuhan şehrinde geçen seneden beri insanların yakalandığı grip şeklinde ilerlediğini hatta o dönemde kimse umursamamış fakat virüsün mutasyon geçirdiğinden bahseden orada yaşayan Türkler vardı hatta videolu olarak anlatmışlardı.

Bu konuda bir çok söylenti var ama mantıklı yaklaşırsak Çin'de yenen şeyler yeni yenmiyor tarih boyunca yediler o dönemden beri çıkmayıp yeni çıkmasını da tesadüf olacağını sanmıyorum böylesi bir virüs de hayvandan geçse bile o hayvana bir insan tarafından verilip tekrardan insanlara bulaşması sağlanmış olabilir kimse arka plandaki kişiyi fark etmez herkes yarasa veya başka bir hayvan söylemeye devam eder.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt