Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yapılması gereken olay daha alevlenmemişken İstanbul'u 14 gün karantina altına almaktı bence, Milano gibi. Ne yurtiçi, ne de yurtdışı giriş çıkışlara izin vermeyecektin. Türkiye demek İstanbul demek zaten, orada bitirilirse en azından yurtiçindeki tehditleri de sıfırlamış gibi olurdun. Bir kere İstanbul'da palazlanırsa oradaki öğrencileri okulu kapatsan da tutamazsın, kapatmasan da. Can konu olunca kim takar dersi de, yoklamayı da. Şu an biraz ya Allah boyutunda ama gözümüzün içine baka baka vaka 1 kişide görüldü, onun da temas ettiği herkes karantinaya alındı dediler. Bunu söyleyip yalan beyan üstünde bu aksiyonları yapıyorlarsa vebali de onların boynuna.
Ulaşımı kolaylaştırdık diyorlar ya bir de yoğunluğu öngörüp.

Konuyla alakasız az önce pazardan geldim. Dışarıda Kızılay standı gördüm. Arabaya falan baktım orada geçen yetkili yaşlı bir amca sen de mi vereceksin genç dedi. Ben de yok vermeyeceğim ama sorularım var dedim. Verdiğimiz kanlar ÖSO'ya Işid'e gidiyormuş internette gördüm aslı astarı nedir dedim. Amca da dedi biz Işid'le savaşıyoruz onlara destek vermeyiz. Ben de dedim demek ki ÖSO'ya gidiyor kanlar. O da dedi ki Bayırbucak Türkmenleri varmış onlara gidiyormuş. Sonra başkan Kerem Kınık'ın akp mitinglerinde olduğunu söyledim ona cevap veremedi kem küm etti. Sen kaza geçirsen sana buradan kan bağışlayacağız dedi.

Kısacası vermedim. Güvenemedim.
Saçmalamışsın sadece. Bazen muhalifliğin suyu çıkıyor.

Dokunan hasta oluyor hayret birsey ya

Yav dokunan hasta olmuyor ama sen virüsün dibinden gelip devletin tüm uyarılarına rağmen kıç kadar evinde sigara, çay, alkol dumanları içinde 5 gün keyif yaparsan etrafına da bulaştırırsın. Bu sadece Covid 19 için değil, her türlü grip-soğuk algınlığı için böyle. Adamlar kapalı alanda çok uzun süre oturmayın, kendi evinizi bile sık sık havalandırın diyor, millet hala yurtdışından gelip çarşı-pazar-club dolaşıyor. Adamların dediği gibi bulaşıcık kolaysa tedbir daha da kolay. Şu kadarını bile yapmaya erinen adamlar İtalya'nın, İspanya'nın belini büktüler. Yoksa kendi öz temizliğini yaptığın sürece dünyanın en büyük coğrafyasında da yaşasan (Rusya) hastalığı gayet makul bir seviyede tutabiliyorsun.

Futbolcular da bile çıktığı ortamda bunlar mekan mekan gezerken kesin yakalanmışlardır bunca insanın sağlığını hiçe saydıkları için bunları bi 14 gün karantinaya almak lazım

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan:
.
Yurt dışından gelen uçakların boş şekilde sadece kendi vatandaşlarını almalarına izin verildi.
.
Yüksek hızlı trenler ve toplu araçlarda gerekli işlemler sürekli olarak yapılmaktadır.
.
Ankara İstanbul arası İlave trenler koyduk

Türkiye; Almanya, Fransa, Norveç, İspanya, Avusturya, Danimarka, Belçika, İsveç ve Hollanda'ya uçuşları yasakladı.
.
.
Ülkeye giriş yapacak gemilerin daha önce uğradıkları limanlara bakılacak riski limanlara uğrak yapanlar ülkeye alınmayacak

Üniversiteleri de kapatmalilar, cünkü Nisan basina kadar sinavlar oluyor hala.

Oralari da cok tehlikeli. Bugün okudum RWTH da virüse yakalanan bir calisan cikmis.
bizim serefsiz üniversiteden ses seda yok hersey güllük gülistanlik gibi

20 nisana kadar dönem baslangici ertelenmis, ne kadar akildan yoksun bi kararsa bu

sinavlari iptal etme üniversitenin tüm kapilari acik olsun ama dönem acilisini ertele

2 vaka gidici solunum sıkıntıları varmış.
Şu ana kadar iyi gidiyordu tedbirde, ama İtalya'nın yolundan ilerlemeye başladı şehiri karantinaya gerek yok diyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt