Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abimin üniversitesi daha felaket. orada iranli bir hocada cikmis olmasina ragmen "risk bizim kampüste disaridan daha fazla olmadigi icin sinavlari erteleme geregi duymuyoruz" gibisinden bir sey yazmislar. imkansiz bir sey ama türkiye ile almanya haritada yer degistirse almanya batar gider bu zihniyetle kendini imha eder.

adamlar yavaştam çözdü işi valla sessiz sedasız. olan avrupaya olacak.

günde 4k vaka oluyordu 80-90a düştü

ölü sayısı 100den fazla idi 8-10a düşürdüler
Çinde dün 11 kesin hasta 33 şüpheli 7 de ölüm vardı. 1.5 milyarlık nüfusu düşününce bitti denilebilir artık

Valla ben gereksiz yere götüm ağrıyor diye, ne bileyim hafif ateşim var diye hastaneye gidenlere anlam veremiyorum. Gereksiz yere hem kendilerini hem de hastanedeki insanları riske atıyorlar, hakikaten bazı insanlar çok bencil yav. Hadi her şeyi geçtim korkunç bir cehalet, hastaneye kapağı atınca her dertlerine deva olunacak falan sanıyorlar.

Bir de sıra beklemeyeyim diye acile giden tipler var onlar tam sopalık. Acil'in ne olduğunu bile çözememişler acil adı üstünde ölümcül veya çok riskli vakalara bakar sadece, sonra acil doktoru doğal olarak ilgili rahatsızlığı neyse o bölüme yönlendiriyor randevu alın diyor derdime derman olmadı diye acil doktoruna saldırandan tut benimle ilgilenmediler diye ortalığı velveleye veren bir güruh var.

Yap paralı çöz işi acile acil bir şey için geldiyse tamam para yok ama gelmediyse al parasını gelmez daha.

avusturya pazartesiden itibaren karanti altina giriyor, maazalarda kapaniyor, sadece marketler, eczaneler ve hastaneler acik kalacak saka gibi bi durum yasiyoruz millet tuvalet kagdi birakmadi. nekadar sürer sizin tahminiz bu arkadaslar benim gercekten beynim durdu. sokakta calisanlar gezenler takmayanlarda var sasirtici artik.

Umreden 21 bin hacı dönecekmiş pazar günü, 14 gün kendilerini karantinaya almalarını istemek tabiki güzel de bu durumun takibi nasıl yapılacak, sayı az değil zira. Bir de aileleri, eşleri dostları falan evlerine girip çıkacak illaki uymayanlar olur.

Valla ben gereksiz yere götüm ağrıyor diye, ne bileyim hafif ateşim var diye hastaneye gidenlere anlam veremiyorum. Gereksiz yere hem kendilerini hem de hastanedeki insanları riske atıyorlar, hakikaten bazı insanlar çok bencil yav. Hadi her şeyi geçtim korkunç bir cehalet, hastaneye kapağı atınca her dertlerine deva olunacak falan sanıyorlar.

Bir de sıra beklemeyeyim diye acile giden tipler var onlar tam sopalık. Acil'in ne olduğunu bile çözememişler acil adı üstünde ölümcül veya çok riskli vakalara bakar sadece, sonra acil doktoru doğal olarak ilgili rahatsızlığı neyse o bölüme yönlendiriyor randevu alın diyor derdime derman olmadı diye acil doktoruna saldırandan tut benimle ilgilenmediler diye ortalığı velveleye veren bir güruh var.

Özellikle bu konuda cok büyük bir bilgi eksikligi var halkimizda. Basi agriyan hastaneye gidiyor, Almanya da basim agriyor diye hastaneye gitsen sana gülerler hasta kayit yerinde.

Bizim aileden biliyorum, aile hekimi olayi pek yaygin degil Türkiye de sanirim abi. Cok hafif ve bos vakalar ile hastaneleri mesgul ediyorlar Türkiye de. Halkin bu konuda bilgilendirilmesi lazim.

Umreden 21 bin hacı dönecekmiş pazar günü, 14 gün kendilerini karantinaya almalarını istemek tabiki güzel de bu durumun takibi nasıl yapılacak, sayı az değil zira. Bir de aileleri, eşleri dostları falan evlerine girip çıkacak sayı epey artıyor.

Umreden dönenler 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir.

denmiş ama bunlar bizden çok geziyor yandık.

Özellikle bu konuda cok büyük bir bilgi eksikligi var halkimizda. Basi agriyan hastaneye gidiyor, Almanya da basim agriyor diye hastaneye gitsen sana gülerler hasta kayit yerinde.

Bizim aileden biliyorum, aile hekimi olayi pek yaygin degil Türkiye de sanirim abi. Cok hafif ve bos vakalar ile hastaneleri mesgul ediyorlar Türkiye de. Halkin bu konuda bilgilendirilmesi lazim.

Aile hekimliği var da neye yaradığı belli değil.

Vallahi ben bir kac hafta önce bu tür haberi okumustum sicaklik konusunda. Grip türlerin cogu yalniz yaz aylarinda etkisini kaybediyor veya cok az rastlaniyor. Teori belki buradan cikartmis olabirler, bilemiyorum.

Yaz aylarinda grip olan kisi sayisi yok kadar az oldugu gibi, yaz gribi türü var galiba sadece yaz aylarinda ve oda pek tehlikeli degilmis
Coronanın diğer tipleri 26 derecenin üstündeki sıcaklıklarda fazla yaşayamıyormuş teori buradan geliyor

alman bakan, hükümet tüm hastaneleri maddi yönden sonuna kadar destekleyeceklerini ve bir zarar görmeyeceklerini söylüyor. insan canindan cok parayi dert ediyorlar. inanilir gibi degil. su aciklamayi türkiye'de herhangi bir bakan yapsa linc edilirdi.

Umreden 21 bin hacı dönecekmiş pazar günü, 14 gün kendilerini karantinaya almalarını istemek tabiki güzel de bu durumun takibi nasıl yapılacak, sayı az değil zira. Bir de aileleri, eşleri dostları falan evlerine girip çıkacak illaki uymayanlar olur.

Dönenlerin direkt karantinaya alınması gerekmez mi? Bir de test ne kadar sürede uygulanıyor biliyor musun abi?

alman bakan, hükümet tüm hastaneleri maddi yönden sonuna kadar destekleyeceklerini ve bir zarar görmeyeceklerini söylüyor. insan canindan cok parayi dert ediyorlar. inanilir gibi degil. su aciklamayi türkiye'de herhangi bir bakan yapsa linc edilirdi.

Beni mapushaneye sen mi tıktın hae?

Bizim burada 50 yaş üzeri özellikle teyzeler parmağına kıymık batsa hastaneye koşuyorlar. Ben etrafımdan biliyorum başım ağrıyo diye gidip beyin tomografisi çektiren var. Özellikle beyin tomografisi istiyorum diyip çektiriyor ve doktor da buna alet oluyor ayar oluyorum. Bas küfürü yolla lan bu ne hep milli servet bunlar

osuruktan nem kapmamali

Bizim burada 50 yaş üzeri özellikle teyzeler parmağına kıymık batsa hastaneye koşuyorlar. Ben etrafımdan biliyorum başım ağrıyo diye gidip beyin tomografisi çektiren var. Özellikle beyin tomografisi istiyorum diyip çektiriyor ve doktor da buna alet oluyor ayar oluyorum. Bas küfürü yolla lan bu ne hep milli servet bunlar
Allahin Kayseri'sinde 4 kez hastaneye gittik desek 3ünde hep koridorlar doluydu arkadas ne yiyip ne iciyorsunuz ikide bir doktora görünüp doktorlari sinir ediyorlar. adamlar paketleyip yollayinca sinir oluyorlar sonra asil hastalara zaman kalmiyor. eften püften seylere özele gidilir mi la?

Dönenlerin direkt karantinaya alınması gerekmez mi? Bir de test ne kadar sürede uygulanıyor biliyor musun abi?
Valla bilmiyorum ki bende anlamadım. Test bildiğim kadarıyla belirli şartlar oluşmadan yapılmıyor, bizdeki durum nedir bilmiyorum ama sanırım bu test kiti denilen şeyin sayısı sınırlı, bugün Trump'ın açıklamasında buna dair sorular soruldu ABD'de bile test kiti sıkıntısı varmış. Buradan çıkarımda bulunarak bizde kit sayısı azdır veya yetersizdir demiyorum ama öyle direkt herkese de yapmıyorlardır heralde, semptomlardan bir kaçını gösterme ve koronalı olduğu bilinen biriyle veya korona tespit edilen bir bölgede bulunma şartı aranıyor olabilir. Tamamen varsayım valla benimkisi böyle olmayabilir.

Beyler Yunan sınırına ne oldu bu arada? Mülteciler hala orada mı? Sınırdan çıktı denilen 150 bin mülteci nerede?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt