Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aile hekimliği var da neye yaradığı belli değil.
bizim burada ev doktoru diyorlar kisaca ama onlar memur gibi calisiyor, 1-2 hafta rapor verip paketliyorlar cogu kisiyi.

belli basli hastaliklar icin random 3-5 ilac biliyorlar biri tutmazsa digerini yazip yolluyorlar veya uzman doktora gitmek icin sana havale kagidi veriyorlar, cogu uzman doktor ev doktorundan onu getir diyor prosedür geregi. bizim buradaki sistem öyle.

kisacasi ev doktoru veya aile hekimi dedigin kisiler öyle üst düzey nitelikli doktorlar asla degiller.

Dönenlerin direkt karantinaya alınması gerekmez mi? Bir de test ne kadar sürede uygulanıyor biliyor musun abi?

Burada ABD'nin günde 20 bin civarı test yapabildiğine dair bir ifade var, kesin öyle dememiş ama aşağı yukarı rakamlar böyledir heralde. Bu arada 108 testten 36 pozitif çıkması nedir yav. Bir kaç haftaya ABD'de çılgın sayılar çıkabilir şaka maka.

Valla bilmiyorum ki bende anlamadım. Test bildiğim kadarıyla belirli şartlar oluşmadan yapılmıyor, bizdeki durum nedir bilmiyorum ama sanırım bu test kiti denilen şeyin sayısı sınırlı, bugün Trump'ın açıklamasında buna dair sorular soruldu ABD'de bile test kiti sıkıntısı varmış. Buradan çıkarımda bulunarak bizde kit sayısı azdır veya yetersizdir demiyorum ama öyle direkt herkese de yapmıyorlardır heralde semptomlardan bir kaçını gösterme ve koronalı olduğu bilinen biriyle veya korona tespit edilen bir bölgede bulunma şartı aranıyor olabilir. Tamamen varsayım valla benimkisi böyle olmayabilir.
Belirli şartlar oluşmadan test yapılmıyorsa girişte anlayamayız. Termal zaten sadece ateşliyse yakalıyor. O halde karantina şart. Bir hastaneyi dönenlere ayırırsın 15 günde biter olay. Yapılmayacak ama belli ki.

Vaka sayılarında aşırı artma olursa sağlık sisteminin çökeceğinden bahsetmiştin. Şimdiden çalışmak lazım onunla ilgili. Personel sayısı, hastane, solunum üniteleri vs. Kaynakları bunlara ayırmak lazım.

Kışın domuz gribi olmuştum nefes alışım baya zorlaşmıştı o grbi şimdi olsam direk corona sanarım heralde

alman bakan, hükümet tüm hastaneleri maddi yönden sonuna kadar destekleyeceklerini ve bir zarar görmeyeceklerini söylüyor. insan canindan cok parayi dert ediyorlar. inanilir gibi degil. su aciklamayi türkiye'de herhangi bir bakan yapsa linc edilirdi.

Evet ama zihniyet farki mevcut oldugunu unutmayalim lütfen.

Almanlar konulari parcalayip ve bu konularin üzerinde ayni ciddiyetle calistiklarini unutmayalim.
Can sagligi gecen günlerde sadece konustujlarini titizlikle ama bugün özelikle ayni duyarlik kasarak finaz sektörün üzerinde durdular iste.

Burada'da demek istedikleri aslinda sanki; ne kadar daha cok masraf gerekiyorsa veya bu dönemde olusacaska hükümet olarak yardimci olacagiz demisler gibi.

Bizim burada 50 yaş üzeri özellikle teyzeler parmağına kıymık batsa hastaneye koşuyorlar. Ben etrafımdan biliyorum başım ağrıyo diye gidip beyin tomografisi çektiren var. Özellikle beyin tomografisi istiyorum diyip çektiriyor ve doktor da buna alet oluyor ayar oluyorum. Bas küfürü yolla lan bu ne hep milli servet bunlar

Doktorun degerli zamanini caliyorlar bir de, o zamani daha önemli bir hasta icin harcayabilecekken gereksiz islere efor sarf etmek zorunda kaliyorlar. Allah sabir versin doktorlarimiza.

Belirli şartlar oluşmadan test yapılmıyorsa girişte anlayamayız. Termal zaten sadece ateşliyse yakalıyor. O halde karantina şart. Bir hastaneyi dönenlere ayırırsın 15 günde biter olay. Yapılmayacak ama belli ki.

Vaka sayılarında aşırı artma olursa sağlık sisteminin çökeceğinden bahsetmiştin. Şimdiden çalışmak lazım onunla ilgili. Personel sayısı, hastane, solunum üniteleri vs. Kaynakları bunlara ayırmak lazım.
Biz sanki erken kapattık gibi yav avrupadaki gibi bir tabloyla karşılaşmayacak gibiyiz. İnş böyle devam eder de en az hasarla atlatırız, kurdukları bilim kurulundaki isimler güven veriyor. Ama tabi dediğin gibi en olumsuzuna hazırlık yapmak lazım ki yapıyorlardır heralde, ben valla olumlu düşünme taraftarıyım.

Bağdattan gelen ucak zorunlu ankaraya iniş yapmış. Yolcuları karantinaya almışlar

Ezbere yapılan; ''Covid-19, yüksek sıcaklıklara dayanamaz ve yok olup gider'' varsayımı geçerliliğini kaybetmiş görünüyor...Daha önceki 2002-SARS ve 2012-MERS Corona salgınları Dünya genelinde bu denli yayılmamıştı. Virüs, etkisini soğuk ülkelerde devam ettirir, diğer ülkelerde de havalar soğuyunca tekrardan peak yapar; tıpkı İnfluenza (Grip) virüsleri gibi; Allah muhafaza...

O bakımdan tahmin ediyor ve umuyorum ki konunun iklim şartlarıyla ilgisi olmasın. Corona virüslerinin mutasyonla kazandıkları özelliklerini bir süre sonra, bir şekilde yitirdikleri teorisine kaniyim. İnşaallah bu bela da önceki versiyonları gibi kısa sürede kaybolup gider...

Ha, bir zaman sonra küçük yahut büyük sorun oluşturacak -Corona yahut farklı türden- başkaları da ortaya çıkacaktır. Bu yeni bir şey de değil ayrıca; muhtemelen İnsanlık, tarih boyunca virüslerle iç içe yaşamıştır. Bu bir savaş, bir döngü; biz onlara karşı aşılar, ilaçlar geliştiriyoruz, bazılarını yeryüzünden tamamen siliyoruz, onlar mutasyon geçirerek saldırıya geçiyor vs vs vs...

Ezbere yapılan; ''Covid-19, yüksek sıcaklıklara dayanamaz ve yok olup gider'' varsayımı geçerliliğini kaybetmiş görünüyor...Daha önceki 2002-SARS ve 2012-MERS Corona salgınları Dünya genelinde bu denli yayılmamıştı. Virüs, etkisini soğuk ülkelerde devam ettirir, diğer ülkelerde de havalar soğuyunca tekrardan peak yapar; tıpkı İnfluenza (Grip) virüsleri gibi; Allah muhafaza...

mustafa bey abd virologlar 1,500.000 olum tahmin ediyorlar 15 ay icinde sadece abd de

O bakımdan tahmin ediyor ve umuyorum ki konunun iklim şartlarıyla ilgisi olmasın. Corona virüslerinin mutasyonla kazandıkları özelliklerini bir süre sonra, bir şekilde yitirdikleri teorisine kaniyim. İnşaallah bu bela da önceki versiyonları gibi kısa sürede kaybolup gider...

Ha, bir zaman sonra küçük yahut büyük sorun oluşturacak -Corona yahut farklı türden- başkaları da ortaya çıkacaktır. Bu yeni bir şey de değil ayrıca; muhtemelen İnsanlık, tarih boyunca virüslerle iç içe yaşamıştır. Bu bir savaş, bir döngü; biz onlara karşı aşılar, ilaçlar geliştiriyoruz, bazılarını yeryüzünden tamamen siliyoruz, onlar mutasyon geçirerek saldırıya geçiyor vs vs vs...

abd de 1,5 miljon olum tahmin ediliyor 15 ayda

Özellikle bu konuda cok büyük bir bilgi eksikligi var halkimizda. Basi agriyan hastaneye gidiyor, Almanya da basim agriyor diye hastaneye gitsen sana gülerler hasta kayit yerinde.

Bizim aileden biliyorum, aile hekimi olayi pek yaygin degil Türkiye de sanirim abi. Cok hafif ve bos vakalar ile hastaneleri mesgul ediyorlar Türkiye de. Halkin bu konuda bilgilendirilmesi lazim.

Bu konuda herzaman hakli olamiyorlar maalesef
4 yil once kasimin kenarinda sivilce cikti,gece 3 de acile gittim ,doktor agri kesico verdi ,dedigin gibi de guldu gondersi ertesi gun oglen diger hastane de hemen acile alip ciban bu gece de bekleden gozunu kaybederdin dediler

Bazen o kadar da basit olmuyor bu isler

JJ | MP

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt