Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
7F89F26B-B085-4854-BB22-735690AE8E16.webp

Gramini 10€ satiyorum

Koduğumun virüsü mutasyona uğrasa da etkisini kaybetse. Yıldık yav.

İbram da coronalıymış, şimdi virüs düşünsün.

Canan hoca'yı dinledim diyir ki'' kasım, aralık, ocak ayın da amerika da toplam 148bin grip hastası oldu ve bunun 8200 kişisi öldü, bu medya bu olayı neden bu kadar gündem de tutmuyor, ölüm oranı corana virüsünün çok üstündedir''

Canan hoca'yı dinledim diyir ki'' kasım, aralık, ocak ayın da amerika da toplam 148bin grip hastası oldu ve bunun 8200 kişisi öldü, bu medya bu olayı neden bu kadar gündem de tutmuyor, ölüm oranı corana virüsünün çok üstündedir''
Doğru ama corona'dan daha fazla kişinin ölmeyeceği ne malum?

148'de 8 bin %5'e yakın bir rakam eder. Bunun doğru olduğunu sanmıyorum çünkü mevsimsel gribin genel ölüm oranı %0.5'u geçmez. Bu aylar arasında rakam bu kadar yüksekse bunun ancak daha önce Yunanistan'da olduğu gibi kontrollü bir death rate denemesi olduğunu düşünebilirim. Konu Amerika ve kapitalizm olduğu için bu olayı çok garipsemem. Ama normal bir mevsimsel gribin corona kadar etkili olduğunu düşünmek enayilik olur. Ha işin diğer ikiyüzlülük boyutuna inersek Çin Wuhan'daki bu olaya Ocak başı değil, Aralık başında eğilseydi Wuhan'da 5 milyon kişi de ölse kimsenin umrunda olmazdı. Tüm dünyaya yayıldığı ve kağıt üstünde dünyanın ağır toplarını vurduğu için bu kadar piyasası yapıldı. Tüm dünyaya yayıldığı için de önlenmesi, engellenmesi elzem bir hal aldı. İnşallah en mantıklı komplo teorileri gibi Gates Vakfı mı, Roche mi bilmem bunun zaten halihazırda geliştirilmiş aşısı piyasayasa sürülür ve Amerika tüm dünyayı soyarak bir kez daha insanlığın kahramanı olur. Dangalak Çin de insanına insan gibi davranıp düzgün çalışma şartları ve insani bir besin zinciri oluşturur.

Garay da kapmis, La Liga'da oynayan ilk futbolcu

Oranlar daha ölümcül olduğunu göstermiyor. Doğru önlemler ile üstesinden rahatlıkla gelinebilir diye düşünüyorum. İnşallah kayıpsız geçeriz.
Kaç yıllık ve kaç tane türevi olan griple henüz genele yayılmamış, tespiti pahalı ve davranışı belirsiz bir virüsü nasıl kıyaslıyorsun yav?

Kaç yıllık ve kaç tane türevi olan griple henüz genele yayılmamış, tespiti pahalı ve davranışı belirsiz bir virüsü nasıl kıyaslıyorsun yav?
Ben kıyaslamıyorum yahu prof dr dediğini yazdım. Sadece Canan hoca'da değil bir çok hocanın söylemi bu şekildeydi. Dün uşak hastalandı acile gittim, acil de olan doktor da benzer şeyleri söyledi. Tedbiri bizden takdir allahtan.

Bakan gelecek kişi sayısının 5bin olduğunu söylemedi mi yahu nasıl oluyorsa 10 bin kişi karantinaya alınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt