Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yüzlerce insan hayatını kaybediyor, boğularak ölüyorlar, ama öyle yavşak insanlar var ki hala laylaylom havasında. başımıza birşey gelirse bu yavşaklar üzerinden gelecek zaten. her felaketi şakayla, vurdumduymazlıkla karşılıyor hıyarlar. Twitter'a her girdiğimde kanser olup çıkıyorum soğuttular vallahi. Bir de ölüm bizi bulacaksa her yerde bulur, Allah ne derse o olur, önlemler işe yaramaz kafasında olanlar var.. aaah ah...
Kesinlikle katılıyorum. Twitter'a birkaç yararlı bir şey okumak için giriyorum herkes bu virüs üzerinden espri yapmaya çalışıyor. Olayın ciddiyetini henüz kavrayamadı insanlar. Binlerce kişinin öldüğü bir olayda espri yapmaya çalışmak da ayrı bir ruh hastalığı. Bir akrabasına veya arkadaşına bulaşınca öğrenirler.

yasak masak dinlemez bizim toplum malesef. para cezası kessen daha da köpürür, eve girmezler. çinliler bu nokta da çok iyi birlik oldu

Çoğu insan darboğazda zaten, işsiz ve parasız kaldıklarında anarşi başlar.

Onu da mümkün mertebe karşılarlar, sosyal devlet dediğin böyle bir şey zaten. Bugün bunu göze alamazlarsa yarın hiç önüne geçemezler. Boşvermiş Türkiye olarak bugün rezil olan İtalya kadar bile potansiyelli değiliz biz bu salgının önüne geçme noktasında.

Onu da mümkün mertebe karşılarlar, sosyal devlet dediğin böyle bir şey zaten. Bugün bunu göze alamazlarsa yarın hiç önüne geçemezler. Boşvermiş Türkiye olarak bugün rezil olan İtalya kadar bile potansiyelli değiliz biz bu salgının önüne geçme noktasında.
Şu an kapatılan iş yerlerinin çalışanlarınınkini karşıladı mı?

Kesinlikle katılıyorum. Twitter'a birkaç yararlı bir şey okumak için giriyorum herkes bu virüs üzerinden espri yapmaya çalışıyor. Olayın ciddiyetini henüz kavrayamadı insanlar. Binlerce kişinin öldüğü bir olayda espri yapmaya çalışmak da ayrı bir ruh hastalığı. Bir akrabasına veya arkadaşına bulaşınca öğrenirler.
aynen öyle. ev arkadaşım da bu kafadaydı çıkardım bugün memleketine yolladım hıyarı. Hassas konular bunlar hadi sana, bana yaştan dolayı o kadar zarar vermez belki ama yarın öbür gün taşıyıcı konumuna düşersin, daha semptomlar kendini gösterene kadar ailene bulaştırırsın, bunun vicdan azabını nasıl çekeceksin? Bunu idrak edemediler daha, ölüm haberi çıkınca(umarım çıkmaz) yavaştan zeka kırıntıları uyanmaya başlar

Koca:Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım

Hollanda bugun acik secik su aciklamada bulundu ; virusu kontrollu bir sekilde halkin guclu kesimine yayilmasini saglayacagiz. Halkin 60% kesimi bu virus’u gecirdigi vakit toplumdaki diger insanlara yayilmasi da artik sozkonusu olmayacak.

Almanya, Hollanda virusu milyonlari kontrollu bir sekilde bulastirmaktan bahsediyor, Turkiye’de henu 20-25 vakanin muhasebesini yurutuyoruz. Coronayla mucadelede iki farkli ekol, yontem.

İtalya'ya göre vaka toplam sayısı kıyaslaması:

İtalya Türkiye
1. Gün 3 1
3. Gün 3 5
5. Gün 21 18
6. Gün 21 47
10.Gün 323
20.Gün 3089
25.Gün 10149
30.Gün 27980

sokaga cıkma yasagı olacagını sanmam ekonomiyi düşündüklerini sanıyorum italya ispanya almanya bile zorlanıyor biz duman oluruz

sokaga cıkma yasagı elbette gerekirse gelebilir ama su an icin söylenen veriler tedbirler dogruysa su an icin gerekli degil

cünkü biz millet olarak dünyanın en panik halklarından biriyiz her karar alınırken cok soguk kanlı ve dikkatli alınmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt