Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Panik olup karalar bağlamamak lazım. En nihayetinde Çin'de etkisi baya azaldı virüsün. Ayrıca havaların ısımasıyla yayılması azalacaktır. Virüs cansız bir nesnede birkaç günden fazla hayatta kalamıyor. Çin gibi katı önlemler alınırsa önüne geçilebilir. Bu süre zarfında aşısı vs zaten bulunur.
En az 10 ay deniyor asinin bulunmasi icin

Hollanda basbakani bu aksam halka seslendi. Nufusun yarisindan fazlasi bu illete yakalanacak dedi. Allah yardimcimiz olsun.

Çin tabii bitirecek, herifler 11 milyonluk şehri (ülke geneli 57 milyonluk 15 kent) 2 aydır karantinada tutuyorlar. Hastalık yayılmıyor, olanları da tedavi ediyorlar. Bunu bugün biz yapsak biz de tedavi edebiliriz ve 1 ay sonra vakaları sıfırlayabiliriz. Bu istiyorsa bakanın söylediği ve inanmak istediğimiz gibi 47 olsun, ister komplo teorileri gibi 1047. O kadar hastaya Türkiye şu şartlarda bakabilir. Ama ne yardan ne serden deyip hayat akışını sürdürürsek İtalya gibi katlanarak artacağımız aşikar. Ha, İtalya kadar yaşlı nüfus olmadığımız için Allah korusun belki daha az insan kaybederiz ama yine benzer faciaları yaşarız. Yav ülkenin zaten tek istikrarlı döviz kaynağı turizm kalmış, 1 aya şu belayı bitirelim bu yaz da kafası rahat halkımız yararlansın güzel ülkemizden çok mu zor? Ağır davrana davrana dertsiz başımıza dert alacağız.

Bu egolu karı zorla kendisine soru sorduruyor. Adam ne güzel anlatıyor bu mal karı herşeye atlıyor gıcık etti

Ulan çinliler ameriga çıkardı bunu diyordu.

Bence çinli yavşaklar kendileri çıkardı baksana kendilerine göstermelik enfekte edip iyileştirdiler. Olan dünyaya oldu

Ne yazık ki bilinçsiz ve eğitimsiz bir toplumuz, önümüzde İtalya örneği var ama hâla toplum olayın ciddiyetini kavranmadı. Bugün şekeri olan bir amcaya spor salonuna gelme diyorum (ki salonun sahibinin akrabası sadece oturmaya geliyor) verdiği cevap ben yiyeceklerime dikkat ediyorum virüs beni görse korkar(!)

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: "Ancak sporcularda hastalık çıkarsa maçların oynanmamasını da öneririz." (Ajansspor)

Şunu da anlamıyorum. Hadi bizimkiler ekonomik zarardan dolayı ülkeye giriş çıkışı kapatmayı hala göze alamadı. Muhtemelen iş ciddiye binmeden de bu yapılmayacak.

Peki Almanya vs gibi ekonomik anlamda herhangi bir sıkıntısı olmayan bilimum Avrupa ülkesi nasıl oluyor da bu corona olayı patlak verdiğinden beri koy göte gitsin rahatlığıyla takıldı haftalarca?

Sanırım görüldüğü gibi salaklığın ve ihmalkarlığın ülkesi olmuyor.

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: "Ancak sporcularda hastalık çıkarsa maçların oynanmamasını da öneririz." (Ajansspor)
Bu kafayla çıkar zaten. 800 kişinin olduğu futbol maçı ortak toplanma alanı sayılmıyorsa senin bilim kurulu üyeliğin de sayılmamalı.

Almanya cheat falan mı açtı ki yav aktif vaka sayısı 7,161 bunlardan sadece iki tanesinin durumu ciddi/hayati.

Tarihin en ölümcül salgını olarak geçen ve çoğu avrupada olmak üzere 150 milyon kişiyi öldüren veba da önce yine Wuhan civarında Çin'de çıkıp oradan yayılmış. Ne yiyolarsa artık.

Almanya cheat falan mı açtı ki yav aktif vaka sayısı 7,161 bunlardan sadece iki tanesinin durumu ciddi/hayati.

İtalya çok saçma bi hal içşnde. 1850 hasta kritik gözüküyor. Yarın yine kabataslak 400 civarı ölü haberi alabiliriz yani. Ne boktan bir ülkeymiş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt