Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rusya, Çin, Kuzey Kore gibi kapalı devre devletlerin paylaşımlarına %100 itibar etmemek lazım.

Rusya'da yoğunluk çok az metrekare başına. Yoğun bölgeleri var tabii ama genel olarak km2 başına düşen insan sayısı az. Bununla alakalı olabilir. Bir de iç bölgelerinde baya köy gibi olan yerler var ulaşım falan kolay olmayabilir. İzole etmek de kolay bu tarz insan gruplarını. Tabii düzgün test yapılıyor, doğru bilgi veriliyor mu o da soru işareti.

Madem herkes evde herkes seks yapsin diyor vekil

AK Partili vekil, evden çıkmayanlar için Erdoğan'ın "3 çocuk" tavsiyesini hatırlattı

Salgın tehlikesi nedeniyle evden çıkmayanlara seslenen Çamlı, "Şer gibi gözüken Korona, istirahati bu manada berekete,hayra vesile olacaktır" yazdı

Salı 17 Mart 2020 15:05

Fotoğraf: AA

Şu ana kadar 47 vakanın kaydedildiği Türkiye'de İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının uyarıları ve tedbir kararlarının ardından birçok kişi evden çıkmamaya, bazı çalışanlar ise evden çalışmaya başladı.

Zorunlu olmadıkçı dışarıya çıkmayan birçok kişi, kendini eve kapattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise, koronavirüs karantinasıyla ilgili tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesini hatırlatan Çamlı, "Şer gibi gözüken korona, hayra vesile olacaktır" diyerek, bu tavsiyenin azalma eğiliminde olan nüfus için hayırlı olacağını kaydetti.

Çamlı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Reisicumhur'umuz, ileriye dönük azalma eğiliminde olan nüfus meselesiyle ilgili olarak, iştirak ettiği her nikahta 3 çocuk meselesini hatırlatıyor, teşvik ediyordu. Şer gibi gözüken korona, istirahati bu manada berekete,hayra vesile olacaktır"

ub.mesaji

1584447349261.webp

İşe gidiyorum.

Gençlere bir şey olmuyor yani bu forumda kimse Corona'dan ölmez ama anne/baba, dede/nene bunlara virüsü bulaştırma riskimiz var. Eminim Turkiye'de çocuğu kişi bana bir şey olmaz diyordur ama yaşlı ve hasta olanları tehlikeye atamayız

Pederden bildireyim (broker)

Borsaya 1 hafta ara verilmiş yönetim kurulu kararı.

Kendisi de nakit parayı hem dolarda hem borsa kağıdında tutuyor. Tavsiye isteyene

İngiltere modeli daha mı doğru acaba diye düşünmeye başladım
Yok ya virüsün ne olacağı belli değil, mütasyona uğramayacağını ne malum. Hollanda'da aynısı yapacak zaten Hollanda ilk günden beri İtalya gibi çok yanlış politika izledi ve bu sonuçlara katlanmak zorunda kalacağız. Herd immunity başarısız olacağına dair bir sürü yazı var internette

Ortalığı bilinçli olarak velveleye veren bir kısım insan var, bunların sayıları çok az. Ortalığı karıştırma niyeti olmayan ama çevresinden etkilenip ekstra olumsuzluk yayan bir güruh var sayıları orta seviyede bu grubu aşağıda açacağım. Bir de ortalığı bilinçli olmadan karıştıran cahil bir grup var bunların sayısı epey fazla.

Bahsettiğim ikinci grup şu, atıyorum 30'lu yaşlarda bir tanıdığı virüse yakalanıp ölüyor ama ölen kişinin kronik sıkıntısı var, bunu sosyal medyadan yayıyor ama kronik rahatsızlık kısmından bahsetmiyor ve bilgi ''artık gençlerde ölüyor'' diye yayılıyor cahil grup ile birleşince ortalık hepten karışıyor. Yine benzer şekilde mesela İtalya'da sadece aşırı riskli veya 80+ yaşa ayrılmış bir hastanede görev yapan bir doktor, doğal olarak yakın çevresine veya sosyal medyada aşırı umutsuz ve can sıkıcı bilgiler aktarıyor, aynı yukarıdaki örnekte olduğu gibi burada da '' aşırı riskli grup + 80 üzeri yaş'' detayı arada kaynıyor.

Yani demek istediğim, evet sıkıntı büyük lakin bu gibi algısal sıkıntılarda çok fazla, insanları paniğe sevk etmemek için azami çaba sarfetmek gerek. Şu başlıkta son 50 sayfanın en az 30'unda yukarıda bahsettiğim durumlar mevcuttur çok rahat bir şekilde. Bir de bunu genel sosyal medya özelinde düşünün, durum vahim hakikaten.

Bu corana virusu nornal influensadan daha tehlikeli degilse neden suan WHO pandemi ilan etti?

1. Butun dunyada panik havasi var, cogu ulkede okullar, is yerleri, eglence mekanlari kapali suan. Ucak, tren vesaire transportlar buyuk cogunlugu durduruldu.

2. Amerika ve bir kac ulke disinda borsa tepe taklak oldu. Buyuk firmalar buyuk zarara ugradi, Ucak firmalari yakin zamanda iflas edecek duruma gelecek.

3. Evde karentina alinanlar suanlik devlet yardimi aliyor, bazi ulkelerde ise yardim olmuyor. Peki bu insanlar nereye kadar dayanacak?

Diyelim biyolijik bir saldiriysa korana virusu, bundan kim faydalanacak? Burda en buyuk kaybi sivil insanlar degil bana gore devletler ve sirketler kaybedecek.

Amerikanin tahmini agustos ayi ve avrupa ise 2021 baharina kadar diyor. 1 yil daha uzasa bu virus olayi, nereye kadar dunya ekonomisi ayakta kalir?

Cok sorulacak soru var ama bir gercek var oda sonumuz kotu olacak. Yeni bir dunya finans krizine girecegimiz kesin!

Yok ya virüsün ne olacağı belli değil, mütasyona uğramayacağını ne malum. Hollanda'da aynısı yapacak zaten Hollanda ilk günden beri İtalya gibi çok yanlış politika izledi ve bu sonuçlara katlanmak zorunda kalacağız. Herd immunity başarısız olacağına dair bir sürü yazı var internette
Aynen öyle. Zaten İngiltere'deki köklü kuruluşlar, önemli bilim insanları vs eleştiriyor İngiliz hükümetinin aldığı kararı. Sanki İngiltere bütün kurumlarıyla oturdu bunun mantıklı olduğuna karar vermiş gibi bir yanılgı var, gerçek öyle değil aslında. Saman kafa ve hükümeti neyine güveniyor çözemedim, kimse de çözebilmiş değil zaten.

Şimdi NTV'de konuşuyorlar.

Imperial College tavsiye niteliğinde yayınladığı araştırmada bu strateji ile gidilirse 200-250 bin ölüm olacağı söylenmiş. Sağlık hizmetlerinin de uzun bir süre kapasitesinin 8 katından fazla çalışacağı söylenmiş.

Hükumet ise hala yasak değil tavsiye veriyormuş.

Hollanda: Hafif şikayetler için doktora başvurmanız gerekmez. Daha önce doktorların koronavirüs ile ilgili birçok telefon görüşmesinden baskı altında olduğu ortaya çıktı.

Eve kitlendik kaldık ağaç filan aldım uğraşırım diye :D

IMG-20200317-WA0016.webp

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Bizim hükumet cuma günü okullar kapanmayacak diyor pazar günü kapatıyor (Hollanda) virüsün bize gelmesi neredeyse imkansız dediler 1 ay önce şimdi her yer virüs. Dediklerin çoğunun tersi çıkıyor. Irkçı Wilders'e daha çok güveniyorum bu dönemde adam uzun zamandır yeterli önlemler alınmadı dedi. Demeye de devam ediyor. Bu virus başarıya ulaşıncaya kadar yayılacak (yaşlı toplumu yok etmek)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt