Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yorgun gorunuyormus ve muhabire kizim demis . İste bilincli halkin saglik bakanindan bekledikleri :) . Kimse ilk gelen binlerce umreciyi saldilar demiyor mesela . Test sayimizin asiri dusuk olmasiyla da ilgilenilmiyor . İran'da virus ciktiktan ve asiri yayildiktan itibaren gunlerce o ulkeden gun basi 4-5 bin giris cikis oldu bu kisimla da ilgilenmiyor daha ziyade kameralarin karsisinda muhabire kizim desin azarlamasin ( sanki azarlamasi normal olanmis gibi ) iste yorgun gozuksun kagitta yazani bile akici okuyamasin , yazdigi yazi ilk okul seviyesinde olsun anlasilmasin bunlar hosa giden guzel kriterler .
bu süreçte, insanlar, devlet büyükleri aklıyla hareket etmesi gerekirken biz de duayla, duygusallıkla, demagojiyle hareket ediliyor. en büyük problemlerden biri de burada. Herkes halen normal yaşantısına devam ediyor, ne değişti ki? Ne önlemi alınmış, bir sürü hasta cirit atıyordur toplumun içinde şuan, günde yüzlerce insanla yakın-uzak bir şekilde temasta bulunuyor bu insanlar. Nüfusta çok kalabalık, 80 milyon insan var daha da fazladır hatta 85 civarındadır bu sayı. 500.000 vakaya yetebilecek solunum cihazı var mıdır, test kiti var mıdır... Bu konu da bilgim yok, sağlık kurumlarında çalışan abilerim daha bilgilidir tabi ki ama hiç umudum yok bu yönlerini düşününce sürecin.

Sağlık bakanı saf gözüküyor ve muhabire bağırıp çağırmak yerine kızım dedi diye süreci harika yönetiyor ne de tonton adam ya demek . Tam Türk işi bir yaklaşım . Neymiş kim bilir ne zamandır ailesiyle doyasıya zaman geçirememiş ne kadar da uykusuzmuş . Bir zahmet öyle olsun zaten adamın işi bu. Ülke tarihinin gördüğü en büyük salgınla karşı karşıyayız ve sağlık işinin başındaki adam . Tabii ki ailesiyle pikniğe çıkmayacak .

Süreci iyi mi yönetti kötü müyü tarafsız uzmanlara bırakmak lazım tabii veriler çoğalınca . Fakat kişisel fikrim çok geç açıklandı ve çok az test yapıldı . Önlemler de erken falan alınmıyor zira sanıyorum ki rakam söylenenin çok çok ötesinde malesef . Umarım en sert tedbirler alınır.

Sağlık bakanı ve diğer bakanlar yetkililer daha fazlasını yapmak zorunda aslında burada her şey normal sadece bu tür şeyleri fazla abartan bir sosyal medya kullanıcılarımız var ama ben rakamların söylenenin çok çok ötesinde olduğunu düşünmüyorum şüpheli olarak değil de kesin virüs bulaşan insan sayısının saklandığını düşünmüyorum aslında bu Konu ile ilgili televizyonlarda bilgilendirme reklamlarının dönmesi gerektiğini düşünüyorum.Bugün twitterda izlediğim videolarda halkın özellikle yaşlı kesimi inanılmaz cahil bilgisiz açıklamalara karşı halen bildiğini okumaya devam edecek bir kesim var.

#BREAKING: İletişim Başkanı @fahrettinaltun: "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor."

️İletişim Başkanı @fahrettinaltun: "Cumhurbaşkanımız liderliğindeki bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuz var."

İran Merkez Bankası, her türlü kredi ve taksit ödemesinin corona virüsü nedeniyle 3 ay ertelendiğini duyurdu.

emoji1282.png
️İletişim Başkanı @fahrettinaltun: "Cumhurbaşkanımız liderliğindeki bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuz var."

.

'' vatandaslarimizi sokağa davet ediyorum''

malesef, loading...

#BREAKING: İngiltere 397 yeni koronavirüs vakası bildirerek toplamda 1950 vakaya yükseldi.

panik, stres ortamı şart. rahatlamakla olmaz bu işler

Yorgun gorunuyormus ve muhabire kizim demis . İste bilincli halkin saglik bakanindan bekledikleri :) . Kimse ilk gelen binlerce umreciyi saldilar demiyor mesela . Test sayimizin asiri dusuk olmasiyla da ilgilenilmiyor . İran'da virus ciktiktan ve asiri yayildiktan itibaren gunlerce o ulkeden gun basi 4-5 bin giris cikis oldu bu kisimla da ilgilenmiyor daha ziyade kameralarin karsisinda muhabire kizim desin azarlamasin ( sanki azarlamasi normal olanmis gibi ) iste yorgun gozuksun kagitta yazani bile akici okuyamasin , yazdigi yazi ilk okul seviyesinde olsun anlasilmasin bunlar hosa giden guzel kriterler .
Millet herhangi bir şikayetini dile getirdiğinde ya da soru sorduğunda soylu, rte gibi gazetecileri, halkı azarlayan, hakaret eden tiplere alıştığı için olması gereken davranışları övülecek bir şey sanıyor. Yıllardır gördüğümüz muameleyi düşünürsek Sağlık Bakanı'nın bu tavrı hükümetin genel tarzına uymuyor. Açıkçası böyle davrandıkları için korkmuyor değilim.

Böyle de bir şey var:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt