Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İtalya'daki ölü sayıları zaten beklenen rakamlar. Bu böyle sürecek 1-2 hafta daha. Yarın öbür gün zirveye çıkıp sonra düşecek gibi tahminler var.Sonrasında karantinanın faydalarını görmeye başlayacaklar. Şu anki kayıplar hep karantina öncesi hastalığa yakalanan insanlara ait. Virüsün kuluçka süresi 2 haftaya kadar çıkabiliyor, o yüzden 1 ay toplu karantina yeterli olur gibi. İtalya'da toplu karantinadan önce lokal olarak virüsün ilk çıktığı bazı kasabalar bundan 1 ay kadar önce karantinaya alınmıştı. Gelen haberlere göre o kasabalarda artık yeni vaka görülmüyormuş. İtalya herkese örnek olmalı. Bizim de acilen toplu olarak sokağa çıkma yasağı ilan edip karantinaya girmemiz şart. Başka çaresi yok bu işin.

Şu an konuştuğum çoğu esnaf kapatmak istemiyor adamın tonla malı mülkü var dükkanının aylık 15-20 bin ödemesi varmış da bilmem ne de bizim milletin %80i parayı canından çok seviyor..

Bekara karı boşamak kolay. Adamlar da haklı. Türkiye'de yaşıyoruz beyler, kimsenin doğru dürüst birikimi yok. Belki senin olabilir ama benim yok. İyi, tamam evden çıkmayalım da bu vatandaş ne yiyip, ne içecek? Devlet kılını kıpırdatmıyorsa vatandaş ne yapsın? Boş boş konuşuyorsunuz yemin ediyorum. Sokağa çıkma yasağı gelecekse eğer devlet vatandaşına gıda yardımında bulunacak, kiralarını, faturalarını, borçlarını erteleyecek.

küfürden ve kısaltmalarından uzak durmaya özen gösterelim sn rdaşlarım

Virüsün kuluçka süresinden biraz fazla süre herkes evinde oturursa nasıl yayılacak?
Hastalanan hastaneye gidecek, iyileşen iyileşecek ve bağışıkşık kazanmış olacak işte.
Bağışıklık kazanacağı ispatlanmış bir şey değil henüz. Ayrıca çoğu kişi aynı anda hastaneye gitmek zorunda kalabilir. Yanlış anlama ben OHAL'e karşı değilim ama OHAL virüsü kökünden söküp atmaz. Aşı lazım.

bol bol dua edin birde evden dışarı çıkmayın cumhurbaşkanımız öyle dedi kesin bilgidir yayalim birde Allah iş verenlerimize zeval vermesin tarzında önlem paketleri açıkladı

Bağışıklık kazanacağı ispatlanmış bir şey değil henüz. Ayrıca çoğu kişi aynı anda hastaneye gitmek zorunda kalabilir. Yanlış anlama ben OHAL'e karşı değilim ama OHAL virüsü kökünden söküp atmaz. Aşı lazım.
Aşı kısa sürede imkansız diyor biliminsanları. O yüzden diğer en sert tedbirler alınmalı.çin ve g.kore örnekleri var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt