Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Virüsün kendi kendisine kaybolmasından başka umacak bir şey yok sanıyorum eski hayatlarımıza tam anlamıyla dönebilmek için. Virüs tekrar bulaşabiliyor , aşı desen daha çok zamanı var gibi duruyor. Karantina , sokağa çıkma yasağı işini ben de önerdim ettim de düşününce nereye kadar devam edilir o şekilde ? Ben işin içinden çıkamıyorum açıkçası düşündüğümde. Çok büyük karamsarlık içerisindeyim.

Virus ilk ciktiginda burda bunlar ekonomiyi dusunuyor ohal hayatta yapamazlar demistim parami insan sagligimi deseler parayi secerlerde demistim saolsun reis beni yaniltmadi

mantik su 1 ay karantina demek devlete milyar dolar maliyet ve dolarin 10 liralari gormesi demek adamlar diyorki 10 20 bin kisi olebilir ama ekonomi cokerse 70 milyon hergun olur kafa bu bana sorsan senelerce kuru ekmek yerim ama kimseyi oldurmeyi goze bile almam bu yuzden hayatimda bu kafaya oy vermedim vermemdr
Bu mantığın soykırımdan farkı yok.umarım bizimkiler bu kafafa değildir

Devletin bir boka yaramayacağını en başından belliydi. Halk olarak duyarlı olup iş harici evde zaman geçirmeye çalışalım.

Yeni tanıştığımız bir virüse karşı bu riski alan her ülke büyük kumar oynuyor. Sağlık sistemimiz en büyük sınavını verecek. Her şey onların omuzunda bu saatten sonra.

Çin, İran yalan söylüyor deniliyor da ben Japonya'nın da yalan söyleyebileceğini düşünmeye başladım. İlk zamanlar listenin en başında geliyorlardı sonra bir anda hiç vaka açıklanmamaya başlandı nerdeyse. Olimpiyat yapmak istiyoruz diye tutturmaları bana bunu düşündürüyor.

Kredi borçları üç ay erteleniyor diye bir haber gördüm. Doğru mudur? Kredi kartı borçlarını da kapsıyor mu?

evet vahşi kapitalizmin zararlarından birini daha yaşamaktayız. serbest pazar ekonomisi öldürür. bu gün sokağa çıkma yasağı çıkmamasının tek sebebi budur. kolonya fiyatlarını fahiş bir şekilde artıranlara kızmayın arz talep meselesidir bu. oyun bu sistem bu. sistemin ve oyunun değişmesi gerek. nasıl ev fiyatları hatta hatta ciklet fiyatları da bu sisteme göre işliyorsa kolonya da bunlardan yalnızca basit bir örnektir. bu gün devlet özel sektör için önlemler alıyor. patronlar zkinin keyfine göre iş yerine gelmiyor ama çalışanlarını toplu taşımayı kullanarak işe gelmeye zorluyor. ama vakit daralıyor. elbet bu devranın değişeceği o kanlı gün gelecek. o gün geldiğinde muktedirler ve kapitalistler korona virüsü mumla arayacak.

Sen nerdesin reis
gfb.webp

Yeni tanıştığımız bir virüse karşı bu riski alan her ülke büyük kumar oynuyor. Sağlık sistemimiz en büyük sınavını verecek. Her şey onların omuzunda bu saatten sonra.

Yurtdışı ve umreciler bizi bitirdi. Onlar olmasaydı eğer virüs bizi teğet geçecekti.

serkan kardes
izin verelimde devlet devletligini yapsin, millette milletligini..!

ne boktan lafmis bu bee :)
Devletin bugün önlem olarak yaptığı tek şey otururken aradaki bi koltuğu boş bırakmak.adam resmen bugün ekonominin binlerce kişinin canından daha önemli olduğunu üstü kapalı gösterdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt