Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu memlekette açlıktan öleni ben de görmedim ama sefaletten sürünen insan çok gördüm. Belli ki sen hayatın boyunca hiç sefalet nedir görmemişsin, tuzun kuru olduğu için fakir insanın halini idrak etmeke zorlanıyorsun. Yasak koyunca ne önlemi alınacak? Herkes kendi erzağıyla idare edecek.

Beni ne kadar tanıyorsun da böyle ilginç çıkarımlarda bulunuyorsun.. Karantina olan ülkelerde devlet erzak yardımı yapıyor hatta şu an bizim kaymakamlıklarda da bunla ilgili çalışma var ihtiyaç sahipleriyle alakalı..
Şu an acil durum olduğunun farkına varmamız gerekir olası karantinada hepimiz zor zamanlar geçireceğiz.. Bakın İtalya'daki süreci 3 ayrı kişiden dinledim birebir bizim şu anki durumumuzu yaşıyorlarmış hatta dalgaya alanlar varmış ama işin sonunu görüyoruz..
Senin senaryoda hastalık yayılacak kronik hastalar ve yaşlı bireylerin bir kısmı hayatını kaybedecek.. Sokağa çıkma yasağı gelmedikçe olacak olan bu.. Fakirin halinden anlamayan ben mi daha acımasızım sen mi soruyorum?

Sizde durumlar nasil
bizim civarda 21 kiside görülmüs. sehirde ise resmi olarak opel'de cikti bir tane. bir tane de baska sehirden buradaki hastaneye gelen bir kadinda cikmisti, onu yolladilar baska bir yere. bir de cocukta varmis herhalde ,sakat yani durumlar.

Beni ne kadar tanıyorsun da böyle ilginç çıkarımlarda bulunuyorsun.. Karantina olan ülkelerde devlet erzak yardımı yapıyor hatta şu an bizim kaymakamlıklarda da bunla ilgili çalışma var ihtiyaç sahipleriyle alakalı..
Şu an acil durum olduğunun farkına varmamız gerekir olası karantinada hepimiz zor zamanlar geçireceğiz.. Bakın İtalya'daki süreci 3 ayrı kişiden dinledim birebir bizim şu anki durumumuzu yaşıyorlarmış hatta dalgaya alanlar varmış ama işin sonunu görüyoruz..
Senin senaryoda hastalık yayılacak kronik hastalar ve yaşlı bireylerin bir kısmı hayatını kaybedecek.. Sokağa çıkma yasağı gelmedikçe olacak olan bu.. Fakirin halinden anlamayan ben mi daha acımasızım sen mi soruyorum?

Devlet önce benim banka borcumu, faturalarımı ertelemeyi taahhüt etsin daha sonra erzak konusunda da yardımda bulunacağının garantisini versin ondan sonra sadece ben değil hiç kimse sokağa adımını atmaz. Hastalık benim umurumda değil. Benim zaten bağışıklık sistemim güçlü ama bencil bir insan değilim, kimseye virüs bulaştırmak istemem.

Turkiye dısında okuyup da tatil diye Türkiye’ye gelenlerin akibeti ne olacak acaba? Diyelim ki okudugu yer egitime devam etme karari aldi, Turkiye’de de vakalar artti gidemiyor, böyle bir durumda okul tölerans gösterir mi ki

1584568060755.webp

1.webp

Devlet önce benim banka borcumu, faturalarımı ertelemeyi taahhüt etsin daha sonra erzak konusunda da yardımda bulunacağının garantisini versin ondan sonra sadece ben değil hiç kimse sokağa adımını atmaz. Hastalık benim umurumda değil. Benim zaten bağışıklık sistemim güçlü ama bencil bir insan değilim, kimseye virüs bulaştırmak istemem.

Genel karantinada başka türlüsü olmaz zaten fatura ve borçlar ötelenir min 3 ay.. Bugün bile belli sektörlerde öteleme yapıldı herhangi bir karantina olmamasına rağmen..

Güney korede sonucu pozitif çıkan kişilerin %87 sinin hastalık belirtisi göstermediği ama hastalığı yaydığını okudum bu doğruysa bizde açıklanan sayıların bir önemi kalmıyor zaten. Allah yardımcımız olsun babam için endişe ediyorum gıda sektöründe ve iş yeri kapatılmadı her gün tramvay kullanıyor umarım devlet eliyle bir süre kapatılır ve gitmez işe.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt