Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İstanbul’da risk grubundaki 121 bin kişi bir günde 313 bin kez toplu taşımayı kullandı

Corona virüs risk grubu içinde bulunan 60 yaş üstü vatandaşların İstanbul’da toplu taşıma araçlarını kullanma oranları yüzde 40’lar seviyesinde düştü. Ancak uyarılara rağmen toplu taşıma araçlarını kullanmaya devam eden vatandaşlar da dikkat çekiyor. İBB’nin verilerine göre, 17 Mart Salı günü risk grubundaki 60 yaş ve üstü toplam 121 bin 253 kişi, 313 bin 253 kez toplu taşıma araçlarını kullandı.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınının en çok etkilediği yaş grubu 60 yaş ve üstü. Yetkililer, sık sık 60 yaş üstü vatandaşları evden çıkmamaları ve özellikle virüs bulaşma riski yüksek olan toplu taşıma araçlarını kullanmamaları konusunda uyarıyor.
Bu uyarılar doğrultusunda İstanbul'da toplu taşıma araçlarını kullanım oranında 60 yaş ve üstü vatandaşlarda yüzde 40'lar seviyesinde düşüş yaşandı. Ancak risk grubunda yer alan vatandaşlar içinde toplu taşıma araçlarını kullanmaya devam edenler de var.
121 KİŞİLİK RİSK GRUBU
İBB, 17 Mart Salı gününü baz alarak “60 yaş üstü” ve “65 yaş üstü” vatandaşların toplu taşımayı kullanma oranını ayrı ayrı hesapladı.
İBB verilerine göre corona virüs salgını Türkiye'de de görüldükten sonra 17 Mart Salı günü risk grubunda olan 60 yaş üstü 33 bin 592 kişi 82 bin 653 kez, 65 yaş üstü 87 bin 661 kişi 230 bin 600 toplu taşımayı kullandı.
Yani salgından sonra sadece bir günde risk grubundaki 121 bin 253 kişi İstanbul'da 313 bin 253 kez toplu taşıma araçlarını kullandı.
SALGINDAN ÖNCE DURUM NEYDİ?
İBB'nin verilerine göre virüs salgını ortaya çıkmadan önce 3 Mart Salı günü 60 yaş üstü 67 bin 85 vatandaş 170 bin 394 kez, 65 yaş üstü 196 bin 834 kişi de 550 bin 134 kez toplu taşıma araçlarını kullandı.
Yani 263 bin 919 kişi, 720 bin 528 yolculuk yaptı. 10 Mart Salı günü de 60 yaş üstü 58 bin 924 kişi 148 bin 255 kez, 65 yaş üstü 162 bin 230 kişi 443 bin 404 defa toplu taşıma araçlarına bindi. Toplam 221 bin 154 kişi, 591 bin 659 kez yolculuk yaptı.

Bunlarda para var yav bizde yok.

merkez bankasının ihtiyaç akçesini kendi mütahhitlerine dağıtın diye biz demedik!! suriyelilere 40 milyar dolar harcarken kendi vatandaşına 5 kuruşu çok gören bir iktidar işte. dün açıkladığı pakette yine godomanları kurtarmak için vatandaşa düşe düşe bir şişe limon kolonyası düştü!

garip gelebilir ama büyükşehir belediyelerinin chp ye geçmesi halk için bir şans olabilir.

mansur yavaş ve ekrem imamoğlu bu işin altıdan kalkacağına inanıyorum

Kötü bir güne daha uyandık.
.
tapatalk_1533147155465.webp

Bugün sipariş verdiğimiz bulaşık makinası lojistik firması tarafından adresimize teslim edilecek.Kafadan 2 eleman makinayı evin içine bırakacak.Sonrasında makinayı kurmak için kafadan yine 2 servis elemanı eve girmek durumunda kalacak.Uzun lafın kısası ne yapacağım lan ben?

Bugün sipariş verdiğimiz bulaşık makinası lojistik firması tarafından adresimize teslim edilecek.Kafadan 2 eleman makinayı evin içine bırakacak.Sonrasında makinayı kurmak için kafadan yine 2 servis elemanı eve girmek durumunda kalacak.Uzun lafın kısası ne yapacağım lan ben?
Servis elemanlarina maske ve eldiven taktır.

1 metreden fazla yaklaşmayıp dokundukları her yeri uygun ürünlerle temizlersen sıkıntı olmaz Hocam. Virüs havada uçuşan tarzda değil merak etmeyin. Ayrıca tahminimce onlar da eldiven ve maske takıyor olurlar muhtemelen.

Yav yeter artık yeter. Herkes çok bilmiş. Herkes akıllı! Biz de bunun farkındayız. Cici cici konuşan şu kadın ve bunun gibiler açıklasın kardeşim evimizdeki 60 yaş üstü insanları nasıl koruyacağız?

Eve geçince elini yıka üstünü değiş falan diyecekler. Gün içerisinde ben o virüsü almış ve taşıyıcı olmaya başlamışsam o virüs evdekilere ne yaparsam yapayım bulaşacak. Anksiyete oldum resmen.

Yav yeter artık yeter. Herkes çok bilmiş. Herkes akıllı! Biz de bunun farkındayız. Cici cici konuşan şu kadın ve bunun gibiler açıklasın kardeşim evimizdeki 60 yaş üstü insanları nasıl koruyacağız?

Eve geçince elini yıka üstünü değiş falan diyecekler. Gün içerisinde ben o virüsü almış ve taşıyıcı olmaya başlamışsam o virüs evdekilere ne yaparsam yapayım bulaşacak. Anksiyete oldum resmen.
pınar fidan konusuna gel!!!!!!!!!!!!

merkez bankasının ihtiyaç akçesini kendi mütahhitlerine dağıtın diye biz demedik!! suriyelilere 40 milyar dolar harcarken kendi vatandaşına 5 kuruşu çok gören bir iktidar işte. dün açıkladığı pakette yine godomanları kurtarmak için vatandaşa düşe düşe bir şişe limon kolonyası düştü!
Kolonya bile herkese düşmedi renkdas 😁

corona konusunda devlette pek bir beklentim yok.

sonuçta bugün bitirsek bile göçmeni veya turisti ile bu corona illeti yine ülkemize bulaşacak. Tüm dünyanın ortak kararlar alıp, aynı planda hareket ediyor olması gerekiyor aksi taktirde bu iş yıllarca sürer

Yan yana çalıştığımız Muhasebe Departmanı'ndaki arkadaşım Devlet 26 Mart'a kadar sokağa çıkma yasağı fln getirmez, vergiler var demişti. Mesleki bakış açısıyla baktığını düşünüp dalga bile geçmiştim "Devlet bu krizde vergi mi düşünecek" diye. Sanırım gerçekten bekleyecekler. Aklım almıyor...

Herhalde biz de emeklileri bitirme peşindeyiz. Bu şekilde önümüz ki seçim de eyt'yi bu şekilde seçim vaadi olarak sunabilirler .

aslında dün de dediğim gibi çok basit bir mantık yürütüyor bizimkiler

ekonomi berbat ve tedbirler sıklaşırsa daha da batar

tedbiri kaldıracak bütçe yok

salgın ise zamanla geçer kalan sağlar bizimdir

umalım ki iş büyümesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt