Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kusura bakmayın ama bu virüsün bu gibi insanları yok etmesi faydalı

Bunlar gibi ``Aşağı İnsan``lar kesinlikle ölmeli , hatta tabiri caizse gebermeli. Bizler gibi bilinçli insanlar bu devirde sıfır sosyallikle hayat sürdürüp işinden gücünden uzak kalıyor , bu mallar ise tehlikeyi arttırıyor. Dileğim virüsün bütün bu gerizekalıları temizlemesi. Bunlar sonunda temizlenip toplum muasır medeniyet olma yolunda hızlanacaksa ben de ölmeye razıyım. Hümanizm işe yaramadı , yaramayacak.

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 149 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1284'e yükseldi. İspanya'da ise bir günde 219 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Koca;
Virüsün bulaştırıcılık süresi kesin olarak bilinmemektedir. Enfeksiyonun yangın belirtileri ateş öksürük ve solunum sıkıntısıdır. Daha ilerde böbrek yetmezliği ve ölüm gerçekleşmektedir. DSÖ'nün Çin halk cumhuriyetine ait Kovid -19'a ait ölüm hızı yüzde 3,8 olarak bildirilmiştir.

Bugün itibariyle iki vakıf üniversitesinin devreye girmesiyle 18 merkezde çalışmaya başladığını söylemek istiyorum.

İran virüsün tüm ülkelere yayılmasına sebep oldu. İtalya, Çin'den gelenlerin ülkede dolaşmasına izin vererek salgının Avrupa'ya yayılmasına sebep oldu.

Vermek istediğim bazı bilgiler var. Hava meydanlarında termal kamera uygulamasıyla 4 milyon 603 bin yolcumuzu taramadan geçirdik. Kara hudut kapılarımızda 189 bin yolcudan 1103'ü gözetim altına alınmıştır.

Umre'den dönen vatandaşlarımız izole altına alınmış ve özellikle Umre'den gelen bir vakada pozitif görülmesi üzerine gece gelecek olan vatandaşımızı artık evlerinde değil boş olan öğrenci yurtlarımızda tekli odalarda izole edilmelerine, vaka görüldükten sonra hızla karar verdik.

Şimdi de hastanelerin durumuna değinmek istiyorum. Hastalığın salgın hali alması halinde 13 bini ileri düzeyde olmak üzere toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakımı kapasitemiz söz konusu. Son zamanda art arda açtığımız şehir hastalarına rağmen yatak sayımız Avrupa ve OECD'nin altındadır.

Yakında neredeyse bütün büyük şehirlerde test yapabilir olacağız. Özellikle önümüzdeki bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Antijel üzerinden hızla sonuç veren bu tanı kiti içinde bütün illerimize vererek, pozitif çıktığında bütün ülkeye yaymak üzere bir planlama yaptığımızı, yarın da geleceğini müjdelemek istiyorum.

Hedef de 10 - 15 bin yapabilir hale gelmek istiyoruz. Özellikle yurt dışından gelen 1 Mart itibariyle bugüne kadar gelen kişi sayısı 372 bin kişi olduğunu gördük. Sadece bir günde 132 bin aile hekimlerimiz üzerinde tarama yapıldığını söylemek istiyorum. Başta aile hekimlerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

İki gün önce altı üniversitemize gece yarısı her birine 50 bin maske gönderdik. Riski göğüsleyerek hastalarla doğrudan temas etmesi gereken kişiler sağlık personelimizdir. İzinlerini iptal ettik. Sağlık personelimizin iş yükü, hem de maruz kaldığı risk artmış durumda. Sağlık ordumuza kolaylıklar ve güvenceler sağlanmalıdır.

kritik noktalar

1 Mart itibarıyla yurt dışından gelen kişi sayısı 372000. Bu 372 bin kişinin adres ve telefonuna ulaşarak her birine mesaj gönderip, aile hekimleri ile takip ediyoruz. Tüm aile hekimlerine teşekkür ediyorum."

“Hedefimiz hızlı tanı kitiyle 15 bin kişiyi taramak. Yarın itibarıyla tüm illerde olacak."

“Hedefimiz günlük en az 10-15 bin test yapabilmek.

kritik noktalar

1 Mart itibarıyla yurt dışından gelen kişi sayısı 372000. Bu 372 bin kişinin adres ve telefonuna ulaşarak her birine mesaj gönderip, aile hekimleri ile takip ediyoruz. Tüm aile hekimlerine teşekkür ediyorum."

“Hedefimiz hızlı tanı kitiyle 15 bin kişiyi taramak. Yarın itibarıyla tüm illerde olacak."

“Hedefimiz günlük en az 10-15 bin test yapabilmek.

zahmet olmazsa herkese yapsınlar yaw. sadece belirtilerle gelenleri değil yani

Daha önce paylasildi mi bilmiyorum ama güzel bir grafik.

ETV03yMXYAAX1Xf

Antijel üzerinden hızla sonuç veren bu tanı kiti içinde bütün illerimize vererek, pozitif çıktığında bütün ülkeye yaymak üzere bir planlama yaptığımızı, yarın da geleceğini müjdelemek istiyorum.

Hedef de 10 - 15 bin yapabilir hale gelmek istiyoruz.

ne demek istemis 🤨

İstanbul'da ve tüm ülkede eczane ve gıda haricinde avm'de olan tüm dükkanlar kapacak diye haberler dönüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt