Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2018 yılının verilerine göre İtalya nüfusunun 14 milyonu 65 yaş üstüymüş, son açıklanan verilere göre ölümlerin yaş ortalaması 79-80 arası bir şeymiş. Kulağa korkutucu geliyor lakin günlük 600 ölüm, toplamda da 4 bin ölüm 60 milyonluk bir ülke için bir hiç aslında. Esas sıkıntı sağlık sistemlerinin çökmüş olması, kapasitenin yetmemesi. Dün bir yerde okumuştum 1 haftaya kadar tepe noktasına varmaları bekleniyormuş kuvvetle muhtemel günlük binli rakamları gördükten hemen sonra azalmaya başlayacak. Bu da 15 ile 20 bin arası ölüm beklendiği anlamına geliyor. Tabi bu kesin böyle olacak demek değil.

Her insan canı kıymetlidir, istatistik olarak bahsettiğimiz her insanın bir hikayesi var sevenleri var lakin bunlar da bir şekilde konuşuluyor bu süreçte yapacak bir şey yok.

İşin trajikomik kısmı şu. Oynayanlar bilir Plague Inc'i. Ülkeler virüs tüm dünyaya yayılmasına rağmen sınırları, geliş - gidişleri hep iş işten geçtikten sonra kapatıyordu. Ben oyunu oynarken ne saçma şey lan olur mu öyle filan diyordum. Birebir aynısı yaşandı yav. İnsanlık tarihinde böyle kötü bir kriz yönetimi görülmedi, daha da görülmez.

İşin trajikomik kısmı şu. Oynayanlar bilir Plague Inc'i. Ülkeler virüs tüm dünyaya yayılmasına rağmen sınırları, geliş - gidişleri hep iş işten geçtikten sonra kapatıyordu. Ben oyunu oynarken ne saçma şey lan olur mu öyle filan diyordum. Birebir aynısı yaşandı yav. İnsanlık tarihinde böyle kötü bir kriz yönetimi görülmedi, daha da görülmez.

yanlış çıkarım

muhtemelen bundan önce de öyledi bundan sonra da olabilir

zira böyle durumlarda optimal karar vermek neredeyse imkansız insanoğlu için

çünkü her kararın alternatif birçok maliyeti var

ve bu tür olaylar da maliyetlerini hemen ortaya koymazlar ve zamanla gerçek maliyet ihtimali ortaya çıkar

sınırları kapatmak, ticareti yavaşlatmak dediğin şey o kadar radikal bir karar ki bu tür vakaların hemen başında kolay kolay alınamaz o karar

Ekonomik çıkar olunca böyle oluyor

yanlış çıkarım

ve bu tür olaylar da maliyetlerini hemen ortaya koymazlar ve zamanla gerçek maliyet ihtimali ortaya çıkar

sınırları kapatmak, ticareti yavaşlatmak dediğin şey o kadar radikal bir karar ki bu tür vakaların hemen başında kolay kolay alınamaz o karar

Sen daha Italyada mısın terimdaş

yanlış çıkarım

Çarşambanın gelişi perşembeden belliydi. Biz 3 kuruşluk zekamızla şu olacakları haftalar öncesinden tahmin edebiliyorsak ve ülkeleri yöneten siyasetçiler sıçıp sıvıyorsa burda başka bir şey ararım ben. Birileri yazmış yaşlı nüfusu temizliyorlar olabilir diye. Gayet mümkün.

Siz basit bir virüs olduğunu inanmaya devam edin o gönderdiğim linki okumadım bile. Direk daha önce okuduğum yazıları bulamadım o yüzden onu paylaştım. Bir sürü kaynak var. Sen hakaret etmeye devam et
Sende pseudoscience okumaya devam et sonra bilincliyim diye gezersin ortalikda ama inan ki umrumda degilsin sadece yeterki fake science koyma suraya yarardan cok zarar veriyorsun topluma. Ayrica okumadigin 'makale'yi buraya evidens olarak atman ayrica komik bir mesele, aslinda senin bulundugun ruh halini cok iyi anlatiyor.
Okudugun makaleleri ver bakalim trustworthy mi degil mi. Sen daha soruma cevap veremedigin icin bir sans daha verecegim soruma cevap ver.

Sana hakaret etmeyeyimde napayim soylermisin? Zehir gibi paylasimlarda bulunuyorsun insanlarin akillariyla oynuyorsun adam gibi makale koy suraya okuyalim madem. Egitim sart diyordun ya ama ilk once kendini egitmelisin bence, bilim o kadar kolay bisey oldugunu dusunme. Bunun methodu var, research designi var, paradigmesi var oglu var. Attigin 'kanit'da birsey yok. Sonra 'research center' olarak geziyor internetde iste. Baskanlarida komplo teoricisi oldugunu biliyormuydun?

Son düzenleme:
Çarşambanın gelişi perşembeden belliydi. Biz 3 kuruşluk zekamızla şu olacakları haftalar öncesinden tahmin edebiliyorsak ve ülkeleri yöneten siyasetçiler sıçıp sıvıyorsa burda başka bir şey ararım ben. Birileri yazmış yaşlı nüfusu temizliyorlar olabilir diye. Gayet mümkün.

3 kuruşluk zeka ile değil aslında çok az yönünü düşündüğümüz için karar almak bizim için kolay görünüyor

Dünyayı para yönetiyor. Sonuç normal.

PCT-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

yanlış çıkarım

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir ekonomik çıkarları her şeyin önünde görüyorsan tartışmaya bile gerek yok bu konuda her gün vaka sayısına bakarız niye böyle oluyor deriz.

İtalya düşüşe geçmiyor geçenki rakamın % 15 üstüne çıktı tepe değer, ivme yavaşlamazsa korkunç rakamlara ulaşacak ki vaka sayısı da inanılmaz artıyor.

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir ekonomik çıkarları her şeyin önünde görüyorsan tartışmaya bile gerek yok bu konuda her gün vaka sayısına bakarız niye böyle oluyor deriz.

öyle birşey mi dedim yav

söylediğim şey insanların neden böyle durumlarda optimal karar alamadığı

İtalya hiç mi tedavi etmiyor yav bu nedir. Tüm avrupada recovery oranı çok az görünüyor, nasıl iş bu ya.

İtalya düşüşe geçmiyor geçenki rakamın % 15 üstüne çıktı tepe değer, ivme yavaşlamazsa korkunç rakamlara ulaşacak ki vaka sayısı da inanılmaz artıyor.
Peak dedikleri eşiğin günlük 3000 üzerinde ölüm olması diye bekleniyormuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt