Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İller açıklanmalı ve o illerde sokağa çıkma yasağı gerekiyor başka türlü kurtuluş yok böyle karambole yaşıyoruz ve belki de virüs bulaşmayan illere de bulaştırıyoruz.

İller açıklanmalı ve o illerde sokağa çıkma yasağı gerekiyor başka türlü kurtuluş yok böyle karambole yaşıyoruz ve belki de virüs bulaşmayan illere de bulaştırıyoruz.
Hocam diğer türlü de o illerden göçler başlar ve diğer yerlere bulaştırılır. İtalya'da aynı mevzu olmuş sanırım.

tanıdık bir esnafla konuştum en az 20 kişiyi işten çıkarma ihtimali varmış ki bu küçük 2-3 şubeli bir esnaf

devlet el atmazsa 3 ay sonra işsizlik %20

Siz onu bunu birakinda tjk bayileri açık ve tıklım tıklım dun geçerken gördüm hayret ettim.
Hatta çoğu kafe sırf yemek ayağına acık ve grup halinden insanlar yemek yiyip, masa masa icecek iciyorlar.
Bazı şeyleri gotmuze anlamak gibisi yok gerçekten

Olmayan il var mı ki
Bayburt'tan umutluyum.

Yoktur bence de ama devasa bir göç de yeni sıkıntıları beraberinde getirir. Gerçi Karadeniz bölgesi gibi evlerin mesafeli olduğu yerlerde karantinaya uyulsa belki de oralar daha iyi olabilir.

1584792798469.webp

Şu şartlarda sokağa çıkma yasağının geciktirildiği her an vatana ihanet. Hayır müthiş bir devlet olursun, her giren çıkanı kontrol eder, ülkende kuş uçurtmazsın anlarım. Ulan hergün İran sınırından 2000 adam kaçak kuçak ülkeye atlıyor, Avrupa'dan gelenler feneri Bebek'te, Fulya'da söndürüyor, Umreciler tüpü kapıp pikniğe koşuyor. Kontrol edebilir bir salgın varsa da tamamen kontrolden çıkana kadar işi zorlayacaklar heralde. Şundan sonra geçen her günü geçtim, her saat bizi İtalya olma yolunda ilerletir. Bu mal adamlara dışarı çıkmayın demekle evde tutamazsın, gerekirse Çin gibi kapısına çiviyi vura vura evde tutacaksın. Gına geldi şu koltuk sevdasından da, bitmek bilmeyen para açlığından da. Gözünüze dizinize dursun, ne gözü doymaz insanlarmışsınız.

Berber ve kuaförler de kapatılıyor.
Taksit taksit yapmaya ne gerek vardı şu işi 1 hafta önce her yer kapansa yurtdışından gelenler de karantinaya alınsaydı 15 güne çözerdik belki.

Umreciler gelir tepki olur, karantina gelir. Binlerce insan asker uğurlar, ertesi gün yasaklanır. Piknik yapılır, piknik yasaklanır. Bu kadarını yapmak için herhangi bir vasıf gerekmiyor hükümet/devlet olarak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt