Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim burda küçücük yerde bugün 3 kişi ölmüş. Bizim Türkler de gizliden toplanıp evlerde mangal partileri,halı yıkama, kadınlar gün filan yapıyor. Hatta bugün birisi kız istemeye gitmiş 35 kişiyle.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk
Avrupa, veba sayesinde kısmi bir aydınlanma yaşadı ( din konusunda ) ve bilimin önemini kavramalarına vesile oldu . Bizim insanlarımız bu aydınlanmayı yaşamadı ve birçoğu onlar yüz yıllar önce nasıl düşünüyorsa hala aynı şeyi düşünüyor . :(

Bu soruları korkalım, panikte hissedelim diye değil, bilinçlenip belirsiz olan hususları aydınlatalım diye soruyorum.

Benim çok ilginç bulduğum bir durum var bu virüsle ilgili. Bu virüs ondan en korunma ihtimali olan insanlara bile bulaşabiliyor. Ünlü, komutan, sağlıkçı vs dinlemiyor. Dünyada bilinen bir virüs olmasına karşın hızla yayılıyor.

Soruya geçiyim: virüs hapşırık ya da tükürük salgısıyla yakın mesafe dahilinde bulaşıyor deniyor ya. Virüsün havayla temasından sonra virüsün bulaşma durumu var mı? Hava yoluyla yer değiştirebilir ve yaşamaya devam edebilir mi? İlgili arkadaşlar cevaplandırırsa süper olur

Bu soruları korkalım, panikte hissedelim diye değil, bilinçlenip belirsiz olan hususları aydınlatalım diye soruyorum.

Benim çok ilginç bulduğum bir durum var bu virüsle ilgili. Bu virüs ondan en korunma ihtimali olan insanlara bile bulaşabiliyor. Ünlü, komutan, sağlıkçı vs dinlemiyor. Dünyada bilinen bir virüs olmasına karşın hızla yayılıyor.

Soruya geçiyim: virüs hapşırık ya da tükürük salgısıyla yakın mesafe dahilinde bulaşıyor deniyor ya. Virüsün havayla temasından sonra virüsün bulaşma durumu var mı? Hava yoluyla yer değiştirebilir ve yaşamaya devam edebilir mi? İlgili arkadaşlar cevaplandırırsa süper olur
Benim okuduğum/dinlediğime göre çok kısa bir mesafe katedebiliyor. Ayrıca yer çekimine yenik düşüp yere düşüyor hemen.

Bizim tvlere çıkan doktorlara göre havadan bulaşmıyor . Fakat dış kaynaklar şöyle diyor ki bu adamların laboratuvar ortamında bu virüsle test yapmış olma ihtimali bizim tvdekilere göre çok daha yüksek :

Araştırmacılar, Covid-19'a yol açan yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) farklı yüzeylerde saatlerce, hatta günlerce yaşayabileceğini ortaya koydu.

2003 yılında ortaya çıkan ve SARS (şiddetli akut solunum yolu sendromu) salgınına yol açan Sars-CoV-1 ile Covid-19'a neden olan Sars-CoV-2 virüslerinden alınan örnekleri karşılaştıran uzmanlar, bu virüslerin farklı yüzeylerde aktif kalma sürelerinin benzerlik gösterdiği sonucuna vardı.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden uzmanların 13 Mart tarihli araştırmasına göre, koronavirüs bakır yüzeylerde 4 saat, karton üzerinde 24 saat, plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerdeyse 3 güne kadar hayatta kalabiliyor. Bununla birlikte virüsün aktif kalma süresi sıcaklık, nem oranı ve virüsün miktarı gibi faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Virüsün dış ortamlarda daha "kırılgan" hale geldiğini belirten araştırmacılar yine de hava yoluyla bulaşma ihtimalinin yüzey yoluyla bulaşma ihtimalinden daha yüksek olduğunu belirtiyor.

• EK :

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Princeton Üniversitesi ve UCLA'dan araştırmacılar tarafından yapılan ve The New England tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, virüsün, öksürük veya hapşırık sonrası havada damlacıklar halinde üç saate kadar kalabildiği belirlendi.

Gençler fazla uçmayın,cezaydı boyunduruktu falan.Tamam bende kızgınımda dünyanın en güçlü iki ülkesinden birinden bahsediyoruz .Çin bitti ekonomisi Pert olur hayallerine hiç kapılmayın bence

GSCimbom Forum kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Benim okuduğum/dinlediğime göre çok kısa bir mesafe katedebiliyor. Ayrıca yer çekimine yenik düşüp yere düşüyor hemen.

Kısa bir canlandırma yapalım. Hasta olmadığını sanan (karantinada olmayan), aslında hasta birisi var. Hapşırdı, öksürdü virüs molekülleri dışarı çıktı. Rüzgarla yer değiştiren virüslerin bir kısmı yolda yürüyen birinin kabanına geldi. O da evde kabanını asarken kabanına müdahale etti ve elini yüzüne sürdü. Bu kişinin içinde kuluçkaya yatan virüs kişinin hapşırma semptomlarıyla yine sağa sola yayıldı. Kişi hastalığa yakalandığını bilmediği için önlem almadı.

Yine başka rüzgarla yayılan virüs bankın üstüne geldi. Virüs insan temasıyla yayılır düşüncesindeki biri banka oturdu ve banka temasından sonra burnunu eliyle sildi.

Gibi gibi senaryolaştırabiliriz. Özetle virüsün yayılması için insandan insana salgı şart mı? Rüzgar ya da yüksek hava akımı bu virüsün canlılığını yok ediyor mu? Çünkü şu saçma değil mi hapşıran kaç insanın salgısına maruz kalarak yayılma hızı gösterir ki bir hastalık? Bu kadar önlem alınırken dahi yayılmaya devam eder üstelik?

Bizim tvlere çıkan doktorlara göre havadan bulaşmıyor . Fakat dış kaynaklar şöyle diyor ki bu adamların laboratuvar ortamında bu virüsle test yapmış olma ihtimali bizim tvdekilere göre çok daha yüksek :

Araştırmacılar, Covid-19'a yol açan yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) farklı yüzeylerde saatlerce, hatta günlerce yaşayabileceğini ortaya koydu.

2003 yılında ortaya çıkan ve SARS (şiddetli akut solunum yolu sendromu) salgınına yol açan Sars-CoV-1 ile Covid-19'a neden olan Sars-CoV-2 virüslerinden alınan örnekleri karşılaştıran uzmanlar, bu virüslerin farklı yüzeylerde aktif kalma sürelerinin benzerlik gösterdiği sonucuna vardı.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden uzmanların 13 Mart tarihli araştırmasına göre, koronavirüs bakır yüzeylerde 4 saat, karton üzerinde 24 saat, plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerdeyse 3 güne kadar hayatta kalabiliyor. Bununla birlikte virüsün aktif kalma süresi sıcaklık, nem oranı ve virüsün miktarı gibi faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Virüsün dış ortamlarda daha "kırılgan" hale geldiğini belirten araştırmacılar yine de hava yoluyla bulaşma ihtimalinin yüzey yoluyla bulaşma ihtimalinden daha yüksek olduğunu belirtiyor.

• EK :

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Princeton Üniversitesi ve UCLA'dan araştırmacılar tarafından yapılan ve The New England tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, virüsün, öksürük veya hapşırık sonrası havada damlacıklar halinde üç saate kadar kalabildiği belirlendi.

Ortamda hava akımı olunca virüs ölmeyip akım etkisiyle yer değiştiriyor olmalı. Ayrıntı bir soru ama kritik bir soru aynı zamanda. Eğer virüs hava akımından etkilenmeyip yaşayabiliyorsa bu yaşam ortamını genişletebilir anlamına da geliyor. Yani dışarı çıkan her insan potansiyel virüs kapma adayı, hasta insanların yakınında olanlar değil sadece. İşte kritik bağlam bu, eğer cevap yazdığım gibiyse.

Ortamda hava akımı olunca virüs ölmeyip akım etkisiyle yer değiştiriyor olmalı. Ayrıntı bir soru ama kritik bir soru aynı zamanda. Eğer virüs hava akımından etkilenmeyip yaşayabiliyorsa bu yaşam ortamını genişletebilir anlamına da geliyor. Yani dışarı çıkan her insan potansiyel virüs kapma adayı, hasta insanların yakınında olanlar değil sadece. İşte kritik bağlam bu, eğer cevap yazdığım gibiyse.
Benim dinlediğim kadarıyla evet virüs hava akımıyla yer değiştirebiliyor . Havadaki su kabarcıklarına (nem) yerleşebiliyormuş diye dinlemiştim . Evet dışarı çıkan her insan kesinlikle potansiyel virüs kapma adayı eğer ihtimalini sıfırlamak istiyorsan kesinlikle dışarı çıkmaman gerekiyor ki bildiğim kadarıyla Çin Wuhan'da bunu yaptı . Market ya da eczane için bile dışarı çıkılmıyordu . Tüm bunlarla beraber tabii ki hasta bir insanın yakınındayken kapma olasılığınla dışarıda açık havada kapma olasılığın aynı değildir .

Dışarı çıkmaya hevesli yaşlılarınıza gösterin bu videoyu.. Yukarıda paylaştığımıda gençlere gösterelim...

Vallahi bu virüs tahmin edildiği gibi yaz döneminde ortalıktan kaybolmaz ise tek çare tedavi yöntemi bulmak olacaktır + aşı yoksa boku yeriz yıl sonuna kadar.

Full Kontrol altına alınması imkansız artık bu saatten sonra. Ancak yavaşlatıyoruz okadar işte....4+6 ay sonra bu şekilde devam ederse olacakları düşünmek istemiyorum. Virüsten daha tehlikeli konular ortaya çıkabilir halk arasında bazı ülkelerde.

bizim millet ricadan laftan anlamaz sokaklar yine adam kaynıyor hastaneye gitmem gerekti asfalt yolda adam spor koşusu yapıyor . hastane önünde maske takan sadece iki kişi. sigara içme alanları sokaklar dolu .
millet sanki patagonya'da haber kuşağı izliyor gibi umursamıyor.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı gelmiş mantığa bak !
gençler bulaştırmıyor hastalanmıyor ölmüyor herhalde .
hangi sivri zekalı bu dahiyane yöntemi buldu acaba ? avrupa bizi örnek almalı .
italya'dan beter olabiliriz bu gidişle.

bizim millet ricadan laftan anlamaz sokaklar yine adam kaynıyor hastaneye gitmem gerekti asfalt yolda adam spor koşusu yapıyor . hastane önünde maske takan sadece iki kişi. sigara içme alanları sokaklar dolu .
millet sanki patagonya'da haber kuşağı izliyor gibi umursamıyor.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı gelmiş mantığa bak !
gençler bulaştırmıyor hastalanmıyor ölmüyor herhalde .
hangi sivri zekalı bu dahiyane yöntemi buldu acaba ? avrupa bizi örnek almalı .
italya'dan beter olabiliriz bu gidişle.
Kesinlikle katılıyorum. Başka türlü muameleden anlamıyor ınsanlarımız.

Böyle bir durumda sokağa çıkma yasağının gerekli olduğuna katılıyorum. İnsanımız ne yazık ki çok bilinçsiz. Bana bir şey olmaz diye düşünürken başkalarını ailesini tehlikeye attığını düşünmüyorlar. Sokağa çıkma yasağını kaldırabilecek bir ekonomimiz yok ne yazık ki. İhtiyaç akçesini bile kullandık. Bugün fabrikalar kapanırsa, mağazalar açılmazsa çoğunun bir daha açılmama ihtimali çok yüksek. Amerika'nın, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin Corona Virüs ile mücadele kapsamında aldıkları tedbirlerin çoğu zaten bu tarz durumlarda firmaları desteklemeye yönelik, bizim harcadığımız rakamın kat ve kat üstünde meblağlar içeriyorlar.

Vallahi bu virüs tahmin edildiği gibi yaz döneminde ortalıktan kaybolmaz ise tek çare tedavi yöntemi bulmak olacaktır + aşı yoksa boku yeriz yıl sonuna kadar.

Full Kontrol altına alınması imkansız artık bu saatten sonra. Ancak yavaşlatıyoruz okadar işte....4+6 ay sonra bu şekilde devam ederse olacakları düşünmek istemiyorum. Virüsten daha tehlikeli konular ortaya çıkabilir halk arasında bazı ülkelerde.
İzlediğim tüm yetkili kişiler dünyanın yüzde 60’ının bir şekilde enfekte olacağını söylüyorlar.Yani burada asıl amaç insanların bir ay yerine 5-6 ayda parça parça enfekte olmaları.Alınan önlemlerin tek sebebi bu.Diğer türlü yığılmalarda yoğun bakım ünitelerinin yeterli gelmesi imkansız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt