Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saglık olarak ulkemız guzel bi durumda diye düsünuyorum katılırmısın üstad
Sağlık çalışanlarımızın kabiliyet ve özverisine güvenim tam. Okuduğum kadarıyla gerekli ekipman açısından da almanya'dan sonra geliyoruz italya-fransa vs önündeyiz. Ama saldım çayıra mevlam kayıra taktiğiyle devam edersek bir yerde patlarız diye korkuyorum.

Almanya'da, ikiden fazla kişiden oluşan toplantıların prensipte yasaklandığı bir "temas yasağı" getirilmiştir. Hükümet çevrelerindeki kaynaklara dayanan Alman medyasına göre, Angela Merkel ve on altı federal devletin Başbakanları Pazar öğleden sonra yaptığı telefon konferansında karar verdiler. Şimdilik genel bir sokağa çıkma yasağı olmayacak.

İspanya mevcut 15 günlük olağanüstü hal durumunu 15 gün daha uzatıyor. Ülke, korona krizinin en kötü kısmının gelmesini bekliyor.

Virüsten mi korkayım
Maçların oynanmayacak olmasına mı üzüleyim
Eve kapanmaktan mı sıkılayım

Şu 15 gün ne iğrençti ya. En az 1 ay daha çekeceğiz böyle :(

İtalya da önlemleri Cumartesi günü sıkılaştırdı. Gerekli olmayan tüm şirketler ve fabrikalar 3 Nisan'a kadar kapalı olacak. Çoğu İtalyan mağazası zaten kapatılmıştı. Şimdilik sadece süpermarketler, eczaneler, eczaneler, postaneler, bankalar ve tedarikçileri faaliyetlerini sürdürecek.

italya ve fransa'dan yeni rakamlar gelmedi

İtalya İtalya deniyor da Avrupanın tamamı İtalya olma yolunda ilerliyor, Avrupanın büyük ülkeleri bakımından sağlık sistemleri arasında anlamlı fark yaratacak kadar fark olmadığı konuşuluyor. Bir tek Almanya'nın medikal ürünleri ihracatçısı olması sebebiyle avantajı olduğu söyleniyor ama diğer büyük ülkeler ile ölüm sayısı bakımından en fazla %10-15 fark edebileceğini söylüyorlar. Bir de korona vakaları için kullanılan cihazlar öyle yüksek teknoloji ürünü falan değilmiş, gelişmiş her ülke(hatta gelişmekte olan) rahatlıkla üretebilirmiş ama işte sıkıntı sürenin çok az olmasından dolayı yüksek rakamlarda üretim mümkün değilmiş vs vs. Uzun lafın kısası adam gibi sokağa çıkmayı engelleyemeyenlerin sonu kaçınılmaz olarak İtalya gibi olacak.

UXXC4SO6tBCz5yllDonGz4EUKbSsrjNE3MhVUF76th8.jpg
İngilterenin son açıkladığı veri ile durum şu 15-16-17. gün;

İta - UK
197 - 177
233- 233
366 - 281

Bugün itibariyle olumlu anlamda farklılaşmaya başladı gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt