Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aşırı mutluyum; belediyeden geldiler ofisleri dezenfekte ettiler. Kapıyı kapattım oturuyorum. Mis gibi. Mis!

Bugün bizimkilere gittim ev ihtiyaçlarını görmek için de dayak mı yedik alışveriş mi yaptık belli değil alması ayrı paketlenmesi ayrı evde dezenfekte etme faslı ayrı yordu annem kafayı yemiş olabilir bütün bu hengamenin içinde içerilerden gooool diye bağıran spiker sesi geliyordu babam içeride fb maçı tekrarını izliyordu muhtemelen koah hastası olduğu için onla temasa geçmedim hiç.

Bizim doktorun önerdiği maske geldi. Böyle bir şey. Yararlanmak isteyenlere duyurulur.

Peşinen söyleyim bir boka yaramıyor bile olabilir sadece doktor söyleyince aldık.

th1w92.jpg

8d4Xa0.jpg

Birkaç gündür araştırdığım kadarıyla ben de bilgi vereyim. Aşağıdakiler kendi araştırdığım bilgilerdir, çok hakim değilim konuya.

Yıkanabilir maskeler bildiğim kadarıyla filtresini bozabiliyor, o açıdan biraz tıraş gibi geldi bana.

N95 normal maske almaya çalışsan da tanesi 200 lira falan şu an kullan atların.

Ben yarım yüz maskelerinden söyledim. Maskenin markası vs önemli değil, ucuna taktığınız filtre önemli.

2 tür filtre var anladığım için, biri gazlar biri partiküller için. Virüsten koruyan P3 filtresi. Bu filtreleri de 30 gün falan kullanabiliyorsunuz (30 gün aktif kullanım yani, depoda saklasan birkaç yıl gidiyor olmalı)

Ben şuradan söyledim henüz elime geçmedi, ilgilenen varsa diye link1 daha ucuz modeller de var, ben almışken tam alayım dedim, Ürünün üzerinde / filtresinde P3 yazması kritik olan şey, diğer modellere bakarsanız onu dikkate alın. n11 linki /// gittigidiyordan başka bir model linki

Son düzenleme:
Kulakların kızarması, vücut ısısının yükselmesi ve hafif halsizlik belirtilerdense bana ufaktan h.o.​

Hollanda, yeni Italya olma yolunda emin adimlarla ilerliyor :(

2019 yılı tüik verilerine göre 6 milyon köy , 77 milyon şehir nüfusu varmış
Köy şart değilki kasaba mecra ilçe dediğimiz yerlerde bence buna dahil
Buralarda salgın başladımı ilçede hastane varmı? varsa ne kadar hasta alabilir
bu insanlar ilçeden illere akın edecek ildeki hastane mevcudu karşılaşamazsa istanbul ankara
izmire akın edecekler Ozaman kısmi göç olur bunun ucunda can yaşam var insanlar birbirini kırar
kırsaldan kastım sadece köy değil okadar çok ilçemiz varki köyden beter

Örneğin Bodrum 3 tane hastane var yayıldı virüs hastane kapasitesinin 5 katı talep oldu
bu insanlar en yakın nereye gidebilir milasa değil tabiki izmire izmir kendi hastasına bakamazsa nolcak
hurra istanbul kırsala yayarsan hem çok can kaybı olur hemde senelerce bitiremezsin

Çin ve Kore'de de az olsa da vakalar bildirilmeye başlandı iki üç gündür. Geçen hafta neredeyse sıfıra inmişti.
Karantinayı az bi gevşetmeye gelmiyor.

Köy şart değilki kasaba mecra ilçe dediğimiz yerlerde bence buna dahil
Buralarda salgın başladımı ilçede hastane varmı? varsa ne kadar hasta alabilir
bu insanlar ilçeden illere akın edecek ildeki hastane mevcudu karşılaşamazsa istanbul ankara
izmire akın edecekler Ozaman kısmi göç olur bunun ucunda can yaşam var insanlar birbirini kırar
kırsaldan kastım sadece köy değil okadar çok ilçemiz varki köyden beter

Örneğin Bodrum 3 tane hastane var yayıldı virüs hastane kapasitesinin 5 katı talep oldu
bu insanlar en yakın nereye gidebilir milasa değil tabiki izmire izmir kendi hastasına bakamazsa nolcak
hurra istanbul kırsala yayarsan hem çok can kaybı olur hemde senelerce bitiremezsin

Vaka sayısı arttıktan sonra istanbul bile dayanmaz ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt