- 10 Nisan 2013
- 58.979
- 42.412
- 3.943
Nisanın son haftasında Ramazan ayı başlıyor. Oruçta ister istemez bünye zayıflayacak sıkıntı büyüyebilir.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Mayısa kalacağını sanmıyorum, peak aralığı nisan ortasında olur 10-15 Nisan arasında diye düşünüyorum.Mayısta peak yaparsa yaprağı yeriz yav, koskoca 1 ay var.
Benim de aklıma pide kuyrukları takılıyor niyeyseNisanın son haftasında Ramazan ayı başlıyor. Oruçta ister istemez bünye zayıflayacak sıkıntı büyüyebilir.
Bunu bilmiyordum bak.Bir makalede bahsediyordu bundan
SARS ve MERS ile zaten aynı aileden zaten spike dediğimiz şey glikoprotein tarzında virüs yüzeyinde bulunan dikensi çıkıntılar
Ayrıca HIV virüsündeki proteinleri de yapısında bulunduruyor yeni tip koronavirüs ( Sadece bunlar HIV'den farklı olarak bir reseptör oluşturacak biçimde diziliyor)
Reseptör varsa efektör yani etkileyici yani ilaç da var demektir
Bugün antiretroviral tedavide kullanılan bazı ilaçların COVID tedavisinde işe yarama nedeni de bu zaten
Kuyruğa giren açık açık söylüyorum MALDIR!Benim de aklıma pide kuyrukları takılıyor niyeyse
Çok bir şey bilmene gerek yok yav üye olmana da gerek yok aşağıda linkini vereceğim sayfayı düzenli olarak takip edersen günün önemli gelişmelerini anlık olarak takip edebilirsin.redditten takip ediyor herkes artık olayı
reddit nedir birtek ben çözemedim
Çok bir şey bilmene gerek yok yav üye olmana da gerek yok aşağıda linkini vereceğim sayfayı düzenli olarak takip edersen günün önemli gelişmelerini anlık olarak takip edebilirsin.
![]()
r/Coronavirus
r/Coronavirus: In December 2019, a novel coronavirus strain (SARS-CoV-2) emerged in the city of Wuhan, China. This subreddit seeks to monitor the …www.reddit.com
Tüm forumların alt forum olduğunu ve tek sitede toplandığını düşün.redditten takip ediyor herkes artık olayı
reddit nedir birtek ben çözemedim
Ozelligi bir yasayan ve kendini cogaltabilen hucre olmasiSpike dedikleri şey bu değil mi? Bunlar bizim akciğer hücrelerimize bağlanma/tutunmasına yardımcı oluyor. Bu tutundukları yerlerin özelliğe ne?
Tıpkı vücudumuzdaki kimyasallar gibi dışardan aldığımız kimyasallar ( ilaçlar) da etkisini reseptörler aracılığıyla gerçekleştiriyorBunu bilmiyordum bak.

:confused:
Valla bilmiyorum bana aksine çok pratik geliyor.çok kullanılsız yalnız
okuması dert arama yapması dert
La onu demiyorum. Niye akciğer hücrelerine tutunabiliyorlarda atıyorum kalp hücrelerine tutunmuyorlar?Ozelligi bir yasayan ve kendini cogaltabilen hucre olmasivirusler disarida kendi hallerine kaldiklarinda ölürler. Ondan bir yasayan ve cogalan hucreye ihtiyac duyarlar. Bu hayvan da olabilir veya insanda
La onu demiyorum. Niye akciğer hücrelerine tutunabiliyorlarda atıyorum kalp hücrelerine tutunmuyorlar?
Bu soruya yönelecektim ben de. Bir şekilde onları koklayarak buluyor, bu kokuyu kesmek olur mu diye.Havadan bulastigi icin ilk insan vücuduyla temans ettigi yer nefes sistemi Emrah abim. Bazen yutkunup virus sindirim sisteminede girebiliyor ve bu durumda bazen hastalarda ishal karin agrisi da gorulebiliyor.
Birde viruslerdeki spike ve reseptorler ozel hucreleri taniyip onlara baglanabiliyor. Okudugum kadariyla covid virusu ACE reseptorlerini tanıyıp spesifik o hucreleri hedef alabiliyor.
Bu sebepten ACE inhibitör (bloke edici) ilaclari da arastirma safhasında suan covide karşı. Kalp ve böbrek rahatsizliginda ACE inhibitör ilaclari zaten suan cok kullaniliyor.
Lakin ilk araştırma sonucları pek pozitif değildi hatirladigim kadariyla