Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de öncesini ekleyeyim dursun
Türkiye’de Corona Pozitif Vaka/Test Oranı:

25 Mart—Oran: %11.14

26 Mart—Oran: %16.41

27 Mart —Oran:%27.46

28 Mart —Oran: %22.30

29 Mart —Oran:%18.18

30 Mart— Oran: %13.95

31 Mart— Oran: %17.53
toplam sayılarda da test vaka oranı %15.30 muş

Peki @Emrah Duvar sana bir soru sorayım: Neden insanlar yardım etmek adına çalışmıyor, üretmiyor yani yaşamıyor da kendinin diğerlerinden daha iyi yaşaması adına yaşıyor? Bu ilkel mücadeleyi sonlandıracak ve birbirimize yardım ederek yüce hissedeceğimizi (çünkü birbiriyle mücadele ettiğini düşünerek yaşayan insan kendinden başkasına yardım ederse kötü hisseder) düşündürecek bilinçlenme (algı kabulü) böyle zamanlarda mümkün olur sanırım. Daha güzel dünya adına bunu umut etmek hoş olur

Başaracağız inallah. Bugün ya da dün hatırlamıyorum ateş karayı dinledim bi yerde yapılan araştırmayı söylüyordu virüsün en hızlı yayıldığı ortam 7-11 derece arası ve %50-%80 nemli ortammış. Artık havalar ısınır umarım o da biraz etki eder artış hızı düşüşüne

EVMdtyXUwAk3ezi.webp

Peki @Emrah Duvar sana bir soru sorayım: Neden insanlar yardım etmek adına çalışmıyor, üretmiyor yani yaşamıyor da kendinin diğerlerinden daha iyi yaşaması adına yaşıyor? Bu ilkel mücadeleyi sonlandıracak ve birbirimize yardım ederek yüce hissedeceğimizi (çünkü birbiriyle mücadele ettiğini düşünerek yaşayan insan kendinden başkasına yardım ederse kötü hisseder) düşündürecek bilinçlenme (algı kabulü) böyle zamanlarda mümkün olur sanırım. Daha güzel dünya adına bunu umut etmek hoş olur
Çünkü halklar tarih boyunca vatan,toprak,bayrak,din verilerek tatmin edilmiş, onlar için bir şey yapınca iyi bireyler olacakları algısı yaratılmış asıl gerekli olan kaynaklar üstlerde azınlık tarafından paylaşılarak.

Hani şu komplo teorileri vardır ya, yönetenlerin mutlak kontrol adına insanlara çip takacağını söyleyen, insanların insanlığın ortak tehlikesinden (sahte uzaylı istilası, küresel salgın hastalıklar vs) kurtulmak adına bunu (çip takılmayı, kendisinin her anının izlenmesini) mecburen kabul edeceğini söyleyen.. haklı olabilirler.

İnsanlığın şu anki psikolojisini düşünelim: Çoğunda kendilerinin sevdiklerinin zarar görmesi, işinden çıkma tehlikesi; korku ve panik hali var. Yönetenler ne isterse kabul edecek haldeler. Kim ne yapabilir ki? İster istemez kurtarılmayı, sağlıklarının elden gitmemesini istiyorlar. Çip takmak gibi özgürlüğü kısıtlayacak her türlü hamleye hayır diyemezler.

İleride, bütün bunlar bittiğinde, özgürlüklerin daraldığı karanlık bir tabloyla da yüz yüze gelebiliriz. Yönetenlerin insanların korku ve panik haline karşı tutumlarına bağlı bu.
Takıldı zaten

Biz cep telefonu ya da akıllı telefon diyoruz

Gavurlar cell phone vs vs

Başaracağız inallah. Bugün ya da dün hatırlamıyorum ateş karayı dinledim bi yerde yapılan araştırmayı söylüyordu virüsün en hızlı yayıldığı ortam 7-11 derece arası ve %50-%80 nemli ortammış. Artık havalar ısınır umarım o da biraz etki eder artış hızı düşüşüne
Ben bunu mantıklı buluyorum. Test sayısında 50 binden fazla ülkelere baktığımda genel olarak ölü sayısı az olan ülkelerin Mart ayı sıcaklık ortalamaları 25-35 derece
Güney Afrika 68874 test 1934 vaka 18 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 25.5
Avustralya 330000 test 6152 vaka 52 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 25.7
Venezülea 140000 test 171 vaka 9 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 29.2
Malezya 69675 test 4228 vaka 67 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 34.7
Tayland 71860 test 2473 vaka 50 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 34.7

Tabi bu ülkelerin aldıkları önlemleri bilmiyorum ama sıcaklık ile ilişki kurulabilir bence

Ben bunu mantıklı buluyorum. Test sayısında 50 binden fazla ülkelere baktığımda genel olarak ölü sayısı az olan ülkelerin Mart ayı sıcaklık ortalamaları 25-35 derece
Güney Afrika 68874 test 1934 vaka 18 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 25.5
Avustralya 330000 test 6152 vaka 52 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 25.7
Venezülea 140000 test 171 vaka 9 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 29.2
Malezya 69675 test 4228 vaka 67 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 34.7
Tayland 71860 test 2473 vaka 50 ölü, Mart ayındaki sıcaklık ortalaması 34.7

Tabi bu ülkelerin aldıkları önlemleri bilmiyorum ama sıcaklık ile ilişki kurulabilir bence
+ Ultraviyole-C ışınları da virüs ve bakteri düşmanıdır

Güneşin daha fazla havada kalması, daha fazla ışık saçması ile umudumuz artacak

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bu iş başından beri istatistiklere döküldü sayaç falan başlatıldı daha çinde hastalık başlar başlamaz bilinçli olarak bir korku senaryosu empoze edildi insanlara.Bilinçli olarak hayatı yavaşlatma çabası var arkasında niyet iyi yada kötü onu bilemem ama durum bence bu şekilde.

Atlattık sakin olalım

KORONAVIRÜS GÖRÜLMEYEN ÜLKELER LISTESI GUNCELLEME

Kuzey Kore, Tacikistan, Türkmenistan, Komorlar, Lesotho, Palau, Nauru, Samoa, Marshall Adaları, Tuvalu, Niue, Cook Adaları, Tonga, Kiribati, Vanuatu, Solomon Adaları

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınına yönelik merak edilenleri YouTube hesabı üzerinden cevapladı.

“Bu süreç ne kadar devam edecek?” şeklindeki soruya dikkat çeken bir cevap veren Özlü, yurttaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Özlü, “Bu tür zaman vermek hoş olmuyor insanların bu konuyla ilgili sabrını tüketmemek açısından. Biz şu anda en yoğun olduğumuz noktaya odaklanmak zorundayız. İki üç haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin'de 2 ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın” dedi.

Ulan madem yükseliyor, madem riskli dönemdeyiz. şu 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı uygulasanıza. lanet olsun sizin üretiminize

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınına yönelik merak edilenleri YouTube hesabı üzerinden cevapladı.

“Bu süreç ne kadar devam edecek?” şeklindeki soruya dikkat çeken bir cevap veren Özlü, yurttaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Özlü, “Bu tür zaman vermek hoş olmuyor insanların bu konuyla ilgili sabrını tüketmemek açısından. Biz şu anda en yoğun olduğumuz noktaya odaklanmak zorundayız. İki üç haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin'de 2 ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın” dedi.

Ulan madem yükseliyor, madem riskli dönemdeyiz. şu 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı uygulasanıza. lanet olsun sizin üretiminize

Ne 2 haftaymış be 1 aydır geçmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt