Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Size minik bir tavsiyem var psikoloji açısından. Gerekenden fazla (sosyal) medyayi corona icin takip etmeyin. Bazen cevremde görüyorum ki arkadaslar gününün buyuk bir bolumunu suan karantinada sosyal medya uzerinden bilgi almak ile geçiriyor. Bu insani psikolojik açıdan yorar. Burn out ve depresyon gibi psikolojik durumlara sebebiyet verebilir.

Bilgi alma zamanlarımızı kisitlayalim ve sadece guvenilir kaynaklara yonelelim. Ben mesela gunde 2 sefer aktif sekilde bilgi almaya çalışıyorum. Sabah ve aksam. Ve eminim ki o anlarda aldigim bilgi butun günün özetini kapsiyacak sekilde ve hicbir önemli mevzuyu kacirdigimi sanmiyorum.

Kendinizi bu gunlerde yormayin. Birbaşka uğraş arayin evinizde. Film izleyin, kitap okuyun, ailenize ilgi alaka gosterin. Telefondan dostluklarinizi pekistirin. Ne bileyim..
Dikkati virüs dışı konulara odaklamak da bir o kadar zor ama. Sosyal medya değil de konuya dair sürekli olarak bir şeyler okuyorum kendime engel olamıyorum, mesela virüslerin evrimi konusu çok ilgimi çekti hatta bir kaç kitap gözüme kestirdim ama dışarıdan bir şey almak eziyet anasını satayım evde kolonya ve dezenfektan kalmadı, kitabı şapur şupur yıkayamazsın da.. Ne anlatıyorum la ben.

Özet olarak %100 haklısın katılıyorum ama kendimi alamıyorum okumaktan, sosyal medya takibi yapmıyorum çünkü ağzı olan konuşuyor okunmaya değer yazılar yazan insanlar hariç 1 saniye bile ayırmamak lazım.

Dikkati virüs dışı konulara odaklamak da bir o kadar zor ama. Sosyal medya değil de konuya dair sürekli olarak bir şeyler okuyorum kendime engel olamıyorum, mesela virüslerin evrimi konusu çok ilgimi çekti hatta bir kaç kitap gözüme kestirdim ama dışarıdan bir şey almak eziyet anasını satayım evde kolonya ve dezenfektan kalmadı, kitabı şapur şupur yıkayamazsın da.. Ne anlatıyorum la ben.

Özet olarak %100 haklısın katılıyorum ama kendimi alamıyorum okumaktan, sosyal medya takibi yapmıyorum çünkü ağzı olan konuşuyor okunmaya değer yazılar yazan insanlar hariç 1 saniye bile ayırmamak lazım.

Haklisin abi.. Çevremiz bangır bangır corona diye bagirirken baska bir uğraş aramak zorlasabiliyor. Ama senin yaptigin aslinda yine bir nevi coronayla orantili olsada gayet pozitif. Bahsettigim psikolojik durumlar insanlarda oluşan negatif bilgi overload ve akabinde caresizlik hissinden oluşuyor insan beyninde. Ama sen bu hissi bilgiye odaklamissin ve daha cok birikim artsin diye mutasyon konusuna odaklanmissin. Bir nebze olsun kötü haberlerden koruyorsun kendini boylelikle. Bende mesela coronavirusun temeline inmek istedim. Gecmiste yaşadığımız SARS epidemisi de coronavirusten kaynaklaniyor ve yine başlangıcı Çin olarak görünmüş. Viroloji enteresan bir dal. Pek egitim almadigim bir konu, ama ilgimi cekmeyi başarıyor.

k2q8bnpcwyo41.png

Size minik bir tavsiyem var psikoloji açısından. Gerekenden fazla (sosyal) medyayi corona icin takip etmeyin. Bazen cevremde görüyorum ki arkadaslar gününün buyuk bir bolumunu suan karantinada sosyal medya uzerinden bilgi almak ile geçiriyor. Bu insani psikolojik açıdan yorar. Burn out ve depresyon gibi psikolojik durumlara sebebiyet verebilir.

Bilgi alma zamanlarımızı kisitlayalim ve sadece guvenilir kaynaklara yonelelim. Ben mesela gunde 2 sefer aktif sekilde bilgi almaya çalışıyorum. Sabah ve aksam. Ve eminim ki o anlarda aldigim bilgi butun günün özetini kapsiyacak sekilde ve hicbir önemli mevzuyu kacirdigimi sanmiyorum.

Kendinizi bu gunlerde yormayin. Birbaşka uğraş arayin evinizde. Film izleyin, kitap okuyun, ailenize ilgi alaka gosterin. Telefondan dostluklarinizi pekistirin. Ne bileyim..
Abi sıkıntıdan yapanlar napsın? Şahsen sıkıntıdan takip ediyorum ama diğer aktivitelerimi de yapıyorum. 10 gündür böyle ama hiç etkilemedi bence

Son Dakika

Hollanda'da son 24 saatte:

78 olu
1019 yeni hasta
7431 toplam vaka sayisi.

rudy gobert'in basın toplantısında bulunan kameramanın biri virüsü kapmış. komaydaymış adam şu an.

Hollanda ulusal halk sağlığı ve çevre enstitüsü (rıvm) salgının yoğun olarak görüldüğü tilburg kenti ile başkent amsterdam’daki kanalizasyon suyunda yeni tip koronavirüse (kovid-19) rastlandığını açıkladı.​

Hollanda ulusal halk sağlığı ve çevre enstitüsü (rıvm) salgının yoğun olarak görüldüğü tilburg kenti ile başkent amsterdam’daki kanalizasyon suyunda yeni tip koronavirüse (kovid-19) rastlandığını açıkladı.​
Hani su taşıyıcı değildi?
Link atabilirmisin?

Su ve gıda ürünleri taşıyıcıysa bittik biz beyler.
70%-80% dünya çapında vaka görülür.

Bu meret bizi eninde sonunda yakalayacak.
İnşallah hafif atlatırız.

Gscimbom mobil

Link atabilirmisin?

Gscimbom mobil

70-80 vaka görüleceği düşünülüyordu zaten. Belki de bu yüzden d. nüfusunun % 70-80'inin enfekte olacağı söyleniyordu.

Hollanda’da kanalizasyon suyunda koronavirüs çıktı: ‘Atık sulardan uzak durun’

Dogrudur.

Link atabilirmisin?

Gscimbom mobil
Kanalizasyon derken, riool.

Kraanwater veilig?
Voordat water uit de kraan komt, wordt het meerdere keren gezuiverd. In eerste instantie komt rioolwater binnen bij een waterzuiveringsinstallatie zoals die in Kaatsheuvel. In het binnenkomende water is het coronavirus aangetroffen, maar bij het verlaten niet meer. Dat laat de Unie van Waterschappen weten.

Het gezuiverde water wordt in oppervlaktewater geloosd, waarna een bedrijf als Brabant Water het bij een tweede proces met strikte eisen zuivert. ,,Er is geen relatie tussen het afvalwater afkomstig uit de rioolwaterzuivering en het Brabants drinkwater. Dit zijn twee gescheiden waterstromen”, laat Brabant Water weten.

Brabant Water maakt drinkwater van grondwater. Het diepe grondwater is goed beschermd in de bodem tegen alle microbiologische verontreinigingen, inclusief virussen. Ook de strenge hygiënevoorschriften zorgen dat het drinkwater goed beschermd is tegen alle microbiologische verontreinigingen, zoals het coronavirus. ,,Het drinkwater is veilig.”

Volgens de Unie van Waterschappen is er geen extra risico voor omwonenden in Kaatsheuvel. ,,In het water dat de rioolzuiveringsinstallatie verlaat is geen coronavirus aangetroffen. Natuurlijk moet je niet gaan zwemmen of je hond in het water laten spelen waar het water geloosd wordt, maar dat is nu niet anders dan voorheen.”

Avustralya nüfus: 25.000.000
Yapılan test sayısı: 180.000
Pozitif: 2800
Ölü: 13

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum başlığa ara ara girip çıktım ama denk gelmedim.

Bizimde 2 milyon adet aynı firmadan aldığımız doğru mu ? Ulan Çinlilier... Üşenenler için özet: Çin'li bir firma dünyaya bozuk kit satmış işe yaramıyormuş, bizde 2 milyon adet almışız bu firmadan ama kesin bir bilgi yok hemen itham etmeyin yani şu an için iddiadan ibaret. Bakanlık açıklama yapar heralde konuyla alakalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt