- 28 Ocak 2011
- 27.161
- 21.194
- 2.238
Dikkati virüs dışı konulara odaklamak da bir o kadar zor ama. Sosyal medya değil de konuya dair sürekli olarak bir şeyler okuyorum kendime engel olamıyorum, mesela virüslerin evrimi konusu çok ilgimi çekti hatta bir kaç kitap gözüme kestirdim ama dışarıdan bir şey almak eziyet anasını satayım evde kolonya ve dezenfektan kalmadı, kitabı şapur şupur yıkayamazsın da.. Ne anlatıyorum la ben.Size minik bir tavsiyem var psikoloji açısından. Gerekenden fazla (sosyal) medyayi corona icin takip etmeyin. Bazen cevremde görüyorum ki arkadaslar gününün buyuk bir bolumunu suan karantinada sosyal medya uzerinden bilgi almak ile geçiriyor. Bu insani psikolojik açıdan yorar. Burn out ve depresyon gibi psikolojik durumlara sebebiyet verebilir.
Bilgi alma zamanlarımızı kisitlayalim ve sadece guvenilir kaynaklara yonelelim. Ben mesela gunde 2 sefer aktif sekilde bilgi almaya çalışıyorum. Sabah ve aksam. Ve eminim ki o anlarda aldigim bilgi butun günün özetini kapsiyacak sekilde ve hicbir önemli mevzuyu kacirdigimi sanmiyorum.
Kendinizi bu gunlerde yormayin. Birbaşka uğraş arayin evinizde. Film izleyin, kitap okuyun, ailenize ilgi alaka gosterin. Telefondan dostluklarinizi pekistirin. Ne bileyim..
Özet olarak %100 haklısın katılıyorum ama kendimi alamıyorum okumaktan, sosyal medya takibi yapmıyorum çünkü ağzı olan konuşuyor okunmaya değer yazılar yazan insanlar hariç 1 saniye bile ayırmamak lazım.