Yemek yaparken bir yandan da dünkü cnntürk yayınını dinleyeyim dedim, orada bilim kurulu üyesi bir prof vardı Mehmet Ceyhan adında virüs-denge-Allah üçgenindeki söylediklerini duyunca kulaklarıma inanamadım acaba dedim yanlış mı duydum tekrar dinledim yok doğru anlamışım, aynı adam birden fazla programda başka uzmanlık alanlarındaki meslektaşlarını bilim dışılık ile itham edip programı terketmişti veya ağır şekilde eleştirmişti aynı ismin bu açıklamaları yapması baya bir garibime gitti derken merak ettim araştırayım dedim biraz.
AVESİS’te Prof. Dr. MEHMET CEYHAN akademik profilini keşfedin: yayınlar, projeler, sürdürülebilir kalkınma amaçları hakkında çalışmaları, uzmanlık alanları ve Hacettepe Üniversitesi adresli çalışmalarını inceleyebilirsiniz.
avesis.hacettepe.edu.tr
Atıf sayısı 191
h indeksi 8
Tv'lerde boy gösteren diğer profların durumu da benzer veya daha alt seviyede, ardından biraz daha genele yaydım içim karardı. Kendi alanımdaki durumu biliyordum ama tıp'daki durumu bilmiyordum. Türkiye çok daha fazlasını başarabilecek bir ülke, bizimde uluslararası saygınlığı olan bilim insanları yetiştirmemiz lazım bu ülkede. Hali hazırda Türk olup uluslararası çapta boy gösterenler var ama alayı yurtdışında çalışıyor veya eğitimini yurtdışında almış bu şekilde değil Türkiye'de eğitim almış olacak.
Bu arada yanlış anlaşılmasın hocalara emeklerinden ötürü minnettarım, Türkiye ölçeğinde de en güvenilir isimlerdir bu konuda ama benim derdim başka, küresel ölçekte de olmalılar.