Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ABD‘de Son 7 Gündeki Vaka Artışı

19 Mart — 11.639 vaka

20 Mart — 17.757 vaka

21 Mart — 22.782 vaka

22 Mart — 31.289 vaka

23 Mart — 42.229 vaka

24 Mart — 52.381 vaka

25 Mart — 64.202 vaka

Lan hıyar o spreyleri 5 günden fazla kullanmamak gerekiyor, çok kullandıkça tıkanıklık seviyesi artıyor; burundaki o doku zarar görüyor.Bu da kolpa. 6 haftaya kadar iyileşemeyen hastalar var diyorlar.

Bulaşma konusu da muamma zira yüzeylerde kalıyormuş.

Aynen ben kolpa sıkıyorum mal, kaynağa bak gıyamet qopacaq diyorlar xd. Yüzeylerde kalıyor doğru havada kalmıyor dedim zaten götünle okumazsan görürsün. Burun spreyini gece kullan dedim zaten, banada çalıştırdığım bir doktor önerdi. Burun gece tıkalıysa nefesi ağızdan aldığın için sabah boğazın ağrır demişti, geçici çözüm olabilir bilmiyorum. Bir bok bilmeden her işin uzmanı gibi zıplama herşeye.

Aynen ben kolpa sıkıyorum mal, kaynağa bak gıyamet qopacaq diyorlar xd. Yüzeylerde kalıyor doğru havada kalmıyor dedim zaten götünle okumazsan görürsün. Burun spreyini gece kullan dedim zaten, banada çalıştırdığım bir doktor önerdi. Burun gece tıkalıysa nefesi ağızdan aldığın için sabah boğazın ağrır demişti, geçici çözüm olabilir bilmiyorum. Bir bok bilmeden her işin uzmanı gibi zıplama herşeye.
Ya sen mi bir bok biliyorsun, götünden uydurduğun şeylerle geliyorsun buraya. Burun spreyini düzenli kullan diyen de senin gibi maldır.

Sayısız hasta var ülkelerde kaç haftadır iyileşemeyenler var götünden uydurmaktan vazgeç, uzman gibi yorum yapan sensin. 4 hafta olsa kaç ülkede vaka kalmazdı.

Yemek yaparken bir yandan da dünkü cnntürk yayınını dinleyeyim dedim, orada bilim kurulu üyesi bir prof vardı Mehmet Ceyhan adında virüs-denge-Allah üçgenindeki söylediklerini duyunca kulaklarıma inanamadım acaba dedim yanlış mı duydum tekrar dinledim yok doğru anlamışım, aynı adam birden fazla programda başka uzmanlık alanlarındaki meslektaşlarını bilim dışılık ile itham edip programı terketmişti veya ağır şekilde eleştirmişti aynı ismin bu açıklamaları yapması baya bir garibime gitti derken merak ettim araştırayım dedim biraz.

Atıf sayısı 191
h indeksi 8

Tv'lerde boy gösteren diğer profların durumu da benzer veya daha alt seviyede, ardından biraz daha genele yaydım içim karardı. Türkiye çok daha fazlasını başarabilecek bir ülke, bizimde uluslararası saygınlığı olan bilim insanları yetiştirmemiz lazım bu ülkede. Hali hazırda Türk olup uluslararası çapta boy gösterenler var ama alayı yurtdışında çalışıyor veya eğitimini yurtdışında almış bu şekilde değil Türkiye'de eğitim almış olacak.

bu mu abi bahsettiğin kısım?

son 1 kaç yıldır sarsılan itikatım artık yıkılıyor iyiden iyiye yaw. bu adamların bu tür söylemlerinin toplumda olumlu karşılık bulması çok garibime gidiyor. Allahın ordusu diyorlar yaw virüs için

bu arada merhaba, ben edip :asd:

Ulan mezun olalım hemen iş güç evlilik atılalım dedik fena patladık. Neyse sağlığımıza bişey olmasın da. Ama bu psikolojiyle ne onlien eğitimi abi kimse düzgün veremiyor zaten. Hoca tam ekran anlatmıyor bize soruyor

Yemek yaparken bir yandan da dünkü cnntürk yayınını dinleyeyim dedim, orada bilim kurulu üyesi bir prof vardı Mehmet Ceyhan adında virüs-denge-Allah üçgenindeki söylediklerini duyunca kulaklarıma inanamadım acaba dedim yanlış mı duydum tekrar dinledim yok doğru anlamışım, aynı adam birden fazla programda başka uzmanlık alanlarındaki meslektaşlarını bilim dışılık ile itham edip programı terketmişti veya ağır şekilde eleştirmişti aynı ismin bu açıklamaları yapması baya bir garibime gitti derken merak ettim araştırayım dedim biraz.

Atıf sayısı 191
h indeksi 8

Tv'lerde boy gösteren diğer profların durumu da benzer veya daha alt seviyede, ardından biraz daha genele yaydım içim karardı. Kendi alanımdaki durumu biliyordum ama tıp'daki durumu bilmiyordum. Türkiye çok daha fazlasını başarabilecek bir ülke, bizimde uluslararası saygınlığı olan bilim insanları yetiştirmemiz lazım bu ülkede. Hali hazırda Türk olup uluslararası çapta boy gösterenler var ama alayı yurtdışında çalışıyor veya eğitimini yurtdışında almış bu şekilde değil Türkiye'de eğitim almış olacak.

Bu arada yanlış anlaşılmasın hocalara emeklerinden ötürü minnettarım, Türkiye ölçeğinde de en güvenilir isimlerdir bu konuda ama benim derdim başka, küresel ölçekte de olmalılar.

Turkiyede kazanilan profesorluk unvaninin maalesef yurtdışında direkt karşılığı yok. Ki bunada 3 sene once hak verdim. Amerikada 2 aylığına eğitim aldığım sırada bir Turk meslektas ile tanismistim. Yaşca gayet ileriydi ama cok guzel dostluk kurduk bu sirada. Ders sirasinda en arkaya otururdu soru almamak icin, ingilizce konusuncada durumu gerçekten rezaletti. Üzülürdüm arkadaşın adına. Içimden derdim bunun burda ne işi var diye.

Sonra neyse artik ayrıldık ve birkaç ay sonra linkedin hesabından bu tanistigim arkadaştan arkadaşlık başvurusu aldim. Bu Amerikada tanıdığım arkadaş Gaziantep te profesör müş ve bölüm başkanıymış. Çok şaşırdım

Turkiyede kazanilan profesorluk unvaninin maalesef yurtdışında direkt karşılığı yok. Ki bunada 3 sene once hak verdim. Amerikada 2 aylığına eğitim aldığım sırada bir Turk meslektas ile tanismistim. Yaşca gayet ileriydi ama cok guzel dostluk kurduk bu sirada. Ders sirasinda en arkaya otururdu soru almamak icin, ingilizce konusuncada durumu gerçekten rezaletti. Üzülürdüm arkadaşın adına. Içimden derdim bunun burda ne işi var diye.

Sonra neyse artik ayrıldık ve birkaç ay sonra linkedin hesabından bu tanistigim arkadaştan arkadaşlık başvurusu aldim. Bu Amerikada tanıdığım arkadaş Gaziantep te profesör müş ve bölüm başkanıymış. Çok şaşırdım

Burda prof olmanın tek şartı var tahmin edersin ne olduğunu.

bu mu abi bahsettiğin kısım?

son 1 kaç yıldır sarsılan itikatım artık yıkılıyor iyiden iyiye yaw. bu adamların bu tür söylemlerinin toplumda olumlu karşılık bulması çok garibime gidiyor. Allahın ordusu diyorlar yaw virüs için

bu arada merhaba, ben edip :asd:

Aynen 0.40-1.40 arası o kısım. Eleştirilecek 3-4 farklı yönü var konunun da burası yeri değil bambaşka bir yere gider konu millet çünkü yanlış anlamaya çok müsait oluyor bu konularda malumun. Şu konuşmaları ciddi birileri dinlese g.tüyle güler yav. Fazla kliniğe gömülünce de böyle oluyor demek ki, her şey kararında güzel.

Edip'in tipe bak :asd:

Cubbeli hakliymis
Verin bana o paralari ben size soylerim zaten diyordu

JJ | MP

@Murat Saylak , New York İstanbul uçuşları hâlâ sürüyor ne diyorsun bu işe

Böyle salaklık yok! şu an neredeyse virüsün merkezi sayılır new york abd deki vakaların %80 bu şehirde! iran sınırını bile daha yeni kapatmak akıllarına geldi new york uçuşlarını da 1 ay sonra durdururlar bu gidişle!

Dün dışarı çıktım karşıdan bir ergen geliyor tip şöyle.
images

15 dakikalık yolum vardı gidene kadar yolda sırıttım. Memlekette akıllı yok cidden

Size minik bir tavsiyem var psikoloji açısından. Gerekenden fazla (sosyal) medyayi corona icin takip etmeyin. Bazen cevremde görüyorum ki arkadaslar gününün buyuk bir bolumunu suan karantinada sosyal medya uzerinden bilgi almak ile geçiriyor. Bu insani psikolojik açıdan yorar. Burn out ve depresyon gibi psikolojik durumlara sebebiyet verebilir.

Bilgi alma zamanlarımızı kisitlayalim ve sadece guvenilir kaynaklara yonelelim. Ben mesela gunde 2 sefer aktif sekilde bilgi almaya çalışıyorum. Sabah ve aksam. Ve eminim ki o anlarda aldigim bilgi butun günün özetini kapsiyacak sekilde ve hicbir önemli mevzuyu kacirdigimi sanmiyorum.

Kendinizi bu gunlerde yormayin. Birbaşka uğraş arayin evinizde. Film izleyin, kitap okuyun, ailenize ilgi alaka gosterin. Telefondan dostluklarinizi pekistirin. Ne bileyim..

Atıf sayısı 191
h indeksi 8

Tv'lerde boy gösteren diğer profların durumu da benzer veya daha alt seviyede, ardından biraz daha genele yaydım içim karardı. Kendi alanımdaki durumu biliyordum ama tıp'daki durumu bilmiyordum. Türkiye çok daha fazlasını başarabilecek bir ülke, bizimde uluslararası saygınlığı olan bilim insanları yetiştirmemiz lazım bu ülkede. Hali hazırda Türk olup uluslararası çapta boy gösterenler var ama alayı yurtdışında çalışıyor veya eğitimini yurtdışında almış bu şekilde değil Türkiye'de eğitim almış olacak.

Bu arada yanlış anlaşılmasın hocalara emeklerinden ötürü minnettarım, Türkiye ölçeğinde de en güvenilir isimlerdir bu konuda ama benim derdim başka, küresel ölçekte de olmalılar.
Eğer prof ünvanlı bir kişi Allah falan diyorsa onu kaale bile almayacaksın.
Demek ki kitapları kabından okumuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt