Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ABD'nin afrika ve yoksul ülkeler hariç dünyanın en rezil sağlık sistemine sahip olduğu bilinen bir gerçek, bazen internette falan görüyorum işte ABD şöyle bizde böyle iyi vs diye de ABD'den bu konuda iyi olmayanı dövüyorlar zaten matah bir şey değil yani.

Avrupanın başat ve gelişmiş ülkelerine kıyasla durum nedir fikrim yok, ama bizzat deneyimlediğim Romanya'dan iyiyiz, sonradan öğrendim ki avrupanın en kötüsüymüş sağlık konusunda. Birden fazla ülkede uzun yaşamış kişilerle falan da konuştuğumda Türkiyenin bu konuda iyi olduğunu söylerler genelde, fena değiliz demek ki bu konuda. Bizi kıskanıyorculara kızıp bizimki kesin kötüdür diye bakmamak lazım, Türkiye'de ne yazık ki epeydir karpuz gibi ikiye ayrılıp uçlarda takılıyoruz halbuki gerçekler genelde gri alanda bulunur ayarımız yok hiç ya aşırı övüyoruz ya da yerin dibine sokuyoruz.
Amerikada kanser hastası evinde ölümü bekliyo tedavi olamıyo hatta bi belgesel gibi bi şey izlemiştim gönüllü dr lar var böyle hastaların evlerine gidip ilac filan veriyolar ellerinde olandan onların saglık sistemi berbat kıyas alınmaz

Amerikada kanser hastası evinde ölümü bekliyo tedavi olamıyo hatta bi belgesel gibi bi şey izlemiştim gönüllü dr lar var böyle hastaların evlerine gidip ilac filan veriyolar ellerinde olandan onların saglık sistemi berbat kıyas alınmaz
Paran çoksa her şey mükemmel. Dünya üzerinde alabileceğin en iyi sağlık hizmetini alırsın houston falan aşmış, para babaları hasta olunca oralarda tedavi oluyor hep. Ama işte garibanın yüzü gülür mü hiç ?

ABD nin en büyük problemi virüsten ziyade ekonomi olacak. Bu yüzden Trump ne yapıp edip mevcut karantinayı kaldıracak. O yüzden hep iyimser konuşmaya çalışıyor. Bunu pandemi açısından işler yolunda gittiği için değil, ekonomi açısından işler yolunda gitmediği için yapıyor.

Güney Kore başarılı bir şekilde devam ediyor
27 yeni vaka 3 ölüm
10 bin toplam vakanın 7 bini iyileşmiş 2.750 aktif vakaları var

Aramız nasıl sayın abim.
Müthiş. Yine dolar kuru bazında bilgilendirmelerini yapmışsın tabi sonradan gördüm ama artık alıştığım için etkilenmiyorum. Gerçekten bak şaka yapmıyorum ha her 1 kuruş artışı tarihe not düşmen takdire şayan.. :D :D 6.90 - 6.91 - 6.92 gibi

23 nisan - 4 mayıs sokaga cıkma yasagı haberi dogru mu

Müthiş. Yine dolar kuru bazında bilgilendirmelerini yapmışsın tabi sonradan gördüm ama artık alıştığım için etkilenmiyorum. Gerçekten bak şaka yapmıyorum ha her 1 kuruş artışı tarihe not düşmen takdire şayan.. :D :D 6.90 - 6.91 - 6.92 gibi

Bilgi akışını sağlamak lazım sayın abim. lakin seni göremedim bugün konuda. doların son hali iyice psikolojisini bozdu alkole vurdu kendini diye düşünmeye başlamıştım :puhaha:

''Basın toplantısına katılan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yetkilisi Ranieri Guerra da maske kullanımına değinerek, “DSÖ’nün tavsiyesi, sokakta yürüyen insanların maske takmasına gerek olmadığı yönünde.” dedi. ''

Olm bu dsö milletle t...k mı geçiyor yoksa bilgi kirliliği mi var anlamadım. Bu virüs havada kalmıyor muydu paranoyak olduk iyice.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt