Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
edit : yazıyı tamamlamadan yanlışlıkla gönderdim

Son düzenleme:
Benim paylaştığım gönderi kastediliyorsa şunu söyleyeyim
burada ben etkilidir veya değildir demiyorum oradaki adam da bunu demiyor zaten sadece mizah yapılmış
virüs sonrası madem bir dezenfektan çıkarmışlar antibakteriyel yazmanın mantığı ne
el dezenfektanı yaz gitsin
yoksa böyle madara olursun işte millete
Meselenin seninle, senin şahsınla uzaktan yakından ilgisi yok. Sen gördüğünü paylaşmışsın, twitter'da mavi tıklı olup atıp tutan bir sürü adam var 10 dakika ayırıp neymiş ne değilmiş diye okumadan milleti yanlış bilgilendiriyorlar, sadece twitter kullanıcıları da değil tık için bir sürü haber sitesi de yapıyor aynı şeyi.

Muhtemelen bir grup muhalif olma duygularının da gazıyla antibiyotik-virüs ilişkisi kurdu ve bu corona bakteri değilki yavvv diye çullandı. Halbuki virüsü harici olarak yok etmek bambaşka bir olay. Bunu da yadırgamıyorum yanlış bilinebilir, bende bir bok bilmiyorum ama iki dakika açıp okumaktan da erinmesin millet, sabunlarda virüsü öldürüyor ama üzerlerinde antiviral falan yazmıyor millet niye takıldı o ibareye anlamadım açıkçası.

O hidroklorin midir nedir işte o konuda doz ve ne zaman kullanıldığı kritik derecede öneme sahipmiş, bizim stokladığımız ve kullandığımız ilaçlardan birisi de o yanlış bilmiyorsam, bizim bakanda bir kaç defa o ilacı doğru zamanda kullanıyoruz gibi bir ifadesi olmuştu galiba, verileri topluyoruz yayınlıyacağız falan demişti.

Redditte konuyla alakalı biri şöyle bir derleme yazmış;

The important result of all these studies is this:
If a drug has a good effect on disease course in general it is very unlikely that all studies will show mixed results. Mixed results can come if a 'golden hour' is present.
HCQ, if it has a significantly beneficial administration protocol, has a very specific administration protocol which is sensitive to timing in the case. The effect does not appear to be preventative (previous reports of Lupus patients on HCQ not getting it were anecdotal and more evidence is showing this is not a strong effect).
So basically, if HCQ has an effect, it has a golden hour effect. A golden hour effect within a disease like COVID-19 is going to be immensely hard to pinpoint.
It seems like any effect is minor.''

Bizim olay ile ilgili haberi de buldum. Bizim kullanış zamanımız ve şeklimiz onlardan farklı, büyük ihtimalle fransızlar doğru kullanmıyor.

Son düzenleme:
Fransız çalışması hidroksiklorokinin koronavirüs hastalarına yardımcı olmadığını buldu
Yeni bir araştırmaya göre, Başkan Donald Trump tarafından "oyun değiştirici" olarak lanse edilen bir ilaç, hastanede yatan hastalara yardımcı olmadı ve kalp komplikasyonları ile ilişkilendirildi.
Philadelphia Çocuk Hastanesi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Dr. Paul Offit, "Bu, hidroksiklorokin'in Covid 19 hastalarını görünüşte tedavi etmediğine dair kanıt sağlıyor." Dedi.
"Daha da kötüsü, ilaç - kalp toksisitelerinin neden olduğu yan etkiler vardı."
Trump, hidroksiklorokin "muazzam bir vaat" gösterdiğini ve ilacın zararsız olduğunu söylemişti.
19 Mart'ta bir Beyaz Saray brifinginde Trump, "bence harika olacak" demişti.
4 Nisan'da ''Kaybedecek neyiniz var '' demişti.
Doktorlar, Trump'ın ilaç konusunda hevesli olmasına rağmen, işe yarayıp yaramadığını ve güvenli olup olmadığını görmek için hala incelenmesi gerektiğini uyarmıştı.

Fransız çalışmasında doktorlar, pnömonisi olan ve ek oksijen gerektiren 181 Covid-19 hastası için tıbbi kayıtlara baktı. Yaklaşık yarısı hastaneye yatırıldıktan sonraki 48 saat içinde hidroksiklorokin almış ve diğer yarısı almamıştır.Doktorlar hastaları takip ettiler ve iki grubun ölüm oranlarında ya da yoğun bakım ünitesine kabul edilme şanslarında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olmadığını buldular.
Çalışma ayrıca hidroksiklorokin ile ilgili önemli güvenlik endişelerini de gündeme getirdi.
Çalışmada, ilacı alan sekiz hastada anormal kalp ritmi gelişti ve almayı bırakmak zorunda kaldı.
Anormal kalp ritimleri, onlarca yıldır sıtma, lupus ve romatoid artrit gibi hastalıkları olan hastaları tedavi etmek için kullanılan hidroksiklorokinin bilinen bir yan etkisidir.

Yeni çalışmada, hidroksiklorokin alan 84 hastadan% 20.2'si yoğun bakım ünitesine kabul edildi veya ilacı aldıktan sonraki yedi gün içinde öldü. İlacı almayan 97 hastanın% 22.1'i yoğun bakım ünitesine gitti veya öldü.Aradaki fark istatistiksel olarak farklı değildi

Sadece ölümlere bakıldığında, hidroksiklorokin alan hastaların% 2.8'i öldü ve almayan hastaların% 4.6'sı öldü. Bu fark da istatistiksel olarak anlamlı bulunmadı.

"Bu sonuçlar, belgelenmiş SARSCoV-2-pozitif hipoksik pnömoni nedeniyle yatırılan hastalarda [hidroksiklorokin] kullanımını desteklememektedir," diye yazdı.

Çalışma Salı günü Yale Üniversitesi, BMJ ve Cold Spring Harbor Laboratuvarı tarafından kurulan bir ön baskı sunucusu olan medRxiv.org'da yayınlandı

Meselenin seninle, senin şahsınla uzaktan yakından ilgisi yok. Sen gördüğünü paylaşmışsın, twitter'da mavi tıklı olup atıp tutan bir sürü adam var 10 dakika ayırıp neymiş ne değilmiş diye okumadan milleti yanlış bilgilendiriyorlar, sadece twitter kullanıcıları da değil tık için bir sürü haber sitesi de yapıyor aynı şeyi.

Muhtemelen bir grup muhalif olma duygularının da gazıyla antibiyotik-virüs ilişkisi kurdu ve bu corona bakteri değilki yavvv diye çullandı. Halbuki virüsü harici olarak yok etmek bambaşka bir olay. Bunu da yadırgamıyorum yanlış bilinebilir, bende bir bok bilmiyorum ama iki dakika açıp okumaktan da erinmesin millet, sabunlarda virüsü öldürüyor ama üzerlerinde antiviral falan yazmıyor millet niye takıldı o ibareye anlamadım açıkçası.
Tamam rengim senin bu olayı muhalefet gibi düşünmene saygı duyarım
ama ben sadece mizahi paylaşım olarak gördüğümden paylaştım onu söylemek istiyorum

Tamam rengim senin bu olayı muhalefet gibi düşünmene saygı duyarım
ama ben sadece mizahi paylaşım olarak gördüğümden paylaştım onu söylemek istiyorum
Yav üst üste gelmiş inan seninle alakası yok, senin mesajına istinaden olsa senden alıntılardım zaten öyle orta yere niye yazayım. Twitter'ı aktif kullanırım o kadar saçma sapan yazılara denk geliyorum ki. Sen mizahi olarak paylaşmışsın yine iyi, benim güvenip de paylaştığım sonra gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığı ortaya çıkan o kadar çok twit vs oldu ki. Sinirlendiğim nokta heriflerin vurdum duymazlığı.

Hala şu ilaç etkilidir diyemiyoruz maalesef

Bu arada ilkini tamamlamadan yanlışlıkla paylaştım o yüzden eksik kalsın istemedim devamını da attım

Bizim bakan bugün ilacın zamanında kullanıldığında etkisi olduğundan bahsetmişti sanırım ama bilmiyorum. Plazma tedavisi hariç kesin etkili diyeceğimiz bir tedavi yok sanırım. En azından şu 1-2 ayı güzelce atlatabilirsek donörlerde bu sürenin sonunda bağış yapabilirler, salgının hızı kesilince hastalanan kişiler içinde daha etkin tedavi olur.

Bizim bakan bugün ilacın zamanında kullanıldığında etkisi olduğundan bahsetmişti sanırım ama bilmiyorum. Plazma tedavisi hariç kesin etkili diyeceğimiz bir tedavi yok sanırım. En azından şu 1-2 ayı güzelce atlatabilirsek donörlerde bu sürenin sonunda bağış yapabilirler, salgının hızı kesilince hastalanan kişiler içinde daha etkin tedavi olur.
Bakanın bahsettiği ilaç Favipiravir sanırım Çin'den gelen
Bence de en etkin tedavi plazma tedavisi gibi duruyor

Hidroksiklorokin de mi fos çıkmış virüs buraya gelmeden kutu kutu alıp bağışıklık kazanırım diye plaquenil içenler vardı..

Fransız çalışması hidroksiklorokinin koronavirüs hastalarına yardımcı olmadığını buldu
Yeni bir araştırmaya göre, Başkan Donald Trump tarafından "oyun değiştirici" olarak lanse edilen bir ilaç, hastanede yatan hastalara yardımcı olmadı ve kalp komplikasyonları ile ilişkilendirildi.
Philadelphia Çocuk Hastanesi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Dr. Paul Offit, "Bu, hidroksiklorokin'in Covid 19 hastalarını görünüşte tedavi etmediğine dair kanıt sağlıyor." Dedi.
"Daha da kötüsü, ilaç - kalp toksisitelerinin neden olduğu yan etkiler vardı."
Trump, hidroksiklorokin "muazzam bir vaat" gösterdiğini ve ilacın zararsız olduğunu söylemişti.
19 Mart'ta bir Beyaz Saray brifinginde Trump, "bence harika olacak" demişti.
4 Nisan'da ''Kaybedecek neyiniz var '' demişti.
Doktorlar, Trump'ın ilaç konusunda hevesli olmasına rağmen, işe yarayıp yaramadığını ve güvenli olup olmadığını görmek için hala incelenmesi gerektiğini uyarmıştı.

Fransız çalışmasında doktorlar, pnömonisi olan ve ek oksijen gerektiren 181 Covid-19 hastası için tıbbi kayıtlara baktı. Yaklaşık yarısı hastaneye yatırıldıktan sonraki 48 saat içinde hidroksiklorokin almış ve diğer yarısı almamıştır.Doktorlar hastaları takip ettiler ve iki grubun ölüm oranlarında ya da yoğun bakım ünitesine kabul edilme şanslarında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olmadığını buldular.
Çalışma ayrıca hidroksiklorokin ile ilgili önemli güvenlik endişelerini de gündeme getirdi.
Çalışmada, ilacı alan sekiz hastada anormal kalp ritmi gelişti ve almayı bırakmak zorunda kaldı.
Anormal kalp ritimleri, onlarca yıldır sıtma, lupus ve romatoid artrit gibi hastalıkları olan hastaları tedavi etmek için kullanılan hidroksiklorokinin bilinen bir yan etkisidir.

Yeni çalışmada, hidroksiklorokin alan 84 hastadan% 20.2'si yoğun bakım ünitesine kabul edildi veya ilacı aldıktan sonraki yedi gün içinde öldü. İlacı almayan 97 hastanın% 22.1'i yoğun bakım ünitesine gitti veya öldü.Aradaki fark istatistiksel olarak farklı değildi

Sadece ölümlere bakıldığında, hidroksiklorokin alan hastaların% 2.8'i öldü ve almayan hastaların% 4.6'sı öldü. Bu fark da istatistiksel olarak anlamlı bulunmadı.

"Bu sonuçlar, belgelenmiş SARSCoV-2-pozitif hipoksik pnömoni nedeniyle yatırılan hastalarda [hidroksiklorokin] kullanımını desteklememektedir," diye yazdı.

Çalışma Salı günü Yale Üniversitesi, BMJ ve Cold Spring Harbor Laboratuvarı tarafından kurulan bir ön baskı sunucusu olan medRxiv.org'da yayınlandı

Sadece 5 gün kullanılıyor bizde. Güzel bir protokol hazırlanmış dozajı ve kullanım şekliyle alakalı. Şu an belirti gösteren herkeste kullanılıyor. Herkeste yan etkisi olmuyormuş ama bazılarında mide bulantısı ve kalp çarpıntısı yapıyormuş.

Şu geçen haftaki cuma gecesi faciası, etkisini göstermezse, korkularımız yersiz çıkarsa bu iş yavaş yavaş bitiyor diyebilir miyiz?

Hatay.

Şu geçen haftaki cuma gecesi faciası, etkisini göstermezse, korkularımız yersiz çıkarsa bu iş yavaş yavaş bitiyor diyebilir miyiz?
Diyemeyiz.

Virüs mutasyona uğrayıp defolmalı ya da kitlesel bağışıklık şart

Ffp3 0.3 mikron boyutundaki herşeyi süzüyor. Şimdi diyecekler koronanın boyutu ne? 0.17 mikron

o zaman koronayı ffp3 süzemiyor mu diyecekler? Hayır süzüyor

nasıl derseniz korona virüs havada kendi başına yüzemiyor. Öksürme hapşırmayla ortalığa saçılır yani bir taşıyıcısı var. Damlacıkla birlikte ortama saçılır. Damlacıkla beraber koronanın boyutu 0.5 mikrona çıkıyor. Yani ffp3 maske pekala süzebiliyor

Aynen öyle virüs kendi başına vücuda girmesi gibi bir durum yok. Su damlacığı, su buharı gibi etmenlerle bulaştığı için boyutu büyüyor. FFP3 koruyucudur bu sebeple.

N95 dedikleri Amerikan standartıdır arkadaşlar. Avrupa'da karşılığı da FFP3'tür ama şu dönemde FFP2 dahi koruyucu sayılır. En azından cerrahi maske gibi maskelere göre çok daha koruyucudur. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt