Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dornaz alfa, DNA'yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

Dornaz alfa, DNA'yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.
Anlamadım ama baya iyi bir şey gibi.

Anladığım bu ciğerlere sıvı dolmasını engelleyen bir şey galiba. Mukus/balgam/salgıyı azaltıp daha kolay temizlenmesini sağlıyor galiba. @Murat Ünsal böyle bir şey mi renktaş?
Dornaz alfayı derste görmüştük
Bu da bizzat hocamın slaytından bir bilgi
Mukolitik yani mukus çözücü ilaç grubuna giriyor
Kistik fibrozis ilacı olarak kullanılıyor ve susuz kalmış yoğun salgının (balgam diyebiliriz) çözünmesine ve rahat nefes almayı sağlıyor

2020-04-17 (2).png

Kistik fibrozis ilacı olarak kullanılıyor ve susuz kalmış yoğun salgının (balgam diyebiliriz) çözünmesine ve rahat nefes almayı sağlıyor

Ekli dosyayı görüntüle 78162
Doğru anlamışım 😂 Yüksek Lisans bitince şansımı bir de tıpta deneyeyim ben :D

Ekli dosyayı görüntüle 78162
Akciğerdeki anormal salgı birikimini önleyip nefes darlığını önlediği için COVID hastalarında da işe yarayabilir

bana pek inandırıcı gelmiyor acıkcası
her ülkeden bazıları çıkıp ilac buldum diyor ama bu süreç çok meşakkatli ve uzun sürec
kimileri aralıktan önce ilaç çıkmaz diyor

Kanka bu zaten olan bişey şu anda bulunuyor yani, direk denenebilir mi tabi prosedürleri ne bilmiyorum. Bi de adam bu kadar hevesli şekilde yazmış, olmayadabilir belki de canı sağolsun. Düşük yüzdeyle etki bile yapsa yüzlerce kişiyi kurtarabilir.

Gecen sene sonu 2020 icin buyuk hayallerim vardi. Umutlu girmistim. Hayalimden biri yuva kurmakti. Malum birkac kez dillendirildi. Fazlada uzatmak istemiyorum. Ama dugun tarihim bugun olacakti. 17 nisan.

Hayallerde dunya evine girmek varken, suan disari maskesiz cikarsak ne olur diye dusunmekteyiz. Cok degisik duygular resmen.

Gecen sene sonu 2020 icin buyuk hayallerim vardi. Umutlu girmistim. Hayalimden biri yuva kurmakti. Malum birkac kez dillendirildi. Fazlada uzatmak istemiyorum. Ama dugun tarihim bugun olacakti. 17 nisan.

Hayallerde dunya evine girmek varken, suan disari maskesiz cikarsak ne olur diye dusunmekteyiz. Cok degisik duygular resmen.

Hayırlısı olsun hocam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt